Skip to main content

16 mai. Kamizaze: Academia Caţavencu apare ilegal

 

Apariţia revistei Academia Caţavencu în condiţiile în care firma a intrat în faliment este ilegală, scrie Kamikaze.

Publicitate

Instanţa a declarat falimentul Academia Caţavencu la 3 mai. Kamikaze scrie că, după declararea falimentului, apariţia revistei Academia Caţavencu este ilegală.

Astăzi, Adunarea Creditorilor Caţavencu S.A se întruneşte pentru a decide “continuarea apariţiei săptămânalului Academia Caţavencu până la finalizarea procedurii de vânzare prin licitaţie publică”.

Potrivit unei sentinţe judecătoreşti publicate de Kamikaze, instanţa dispune “intrarea în faliment, în procedura generală, a debitoarei SC Caţavencu SA. Dizolvă societatea debitoare.” Nu se poate ca o societate dizolvată să editeze o publicaţie, susţine Kamikaze.

Veşti bune din România: Academia Caţavencu apare ilegal şi publică minciuni

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    @ Florin Iaru : nu ar fi mai bine sa intrebi tu BRAT inainte sa scrii prostii orbit fiind de ura ? E greu ? BRAT are si site !
  • Andrei Mantog Andrei Mantog
    Io nu ma pricep la jurnalism, c-am terminat la FJSC, dar vreau sa-i amintesc colegului domnului Iaru, Alin Ionescu pe numele lui, ca are sa-mi dea o suta de euro de la un pariu. Unul in care el pariase ca nu vindem mai mult de 5000 la primul numar. Dupa cum bine spunea domnul Iaru, am vandut 28k, deci imi merit suta.

    Cat despre vrut raul altora, intreb si io retoric ashea: dar cand, dupa ce au plecat 'tradatorii' la Kamikaze, sefii ramasi la Catavencu i-au futut cat au putut si pe partea de publicitate, si pe aia de distributie, aia ce-a fost? Te pomenesti, domnu Iaru, ca voi ne-ati vrut binele :)

    De ce ne cacam atata pe noi? Orice om normal de pe lumea asta vrea sa-i moara concurenta.
  • Ion Ion
    Nu scrie clar judecatorul ala ca nu mai e cazul sa ne jucam de-a presa pina nu se vinde ? de ce se mai discuta ? ..
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Nu e nevoie de confirmări de la terţe părţi în era comunicării 2.0. Am amintit mai sus nişte instrumente online la îndemîna tuturor.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Căutiş, e rîndul tău să răspunzi. Sunt curios cine va avea ultima replică. Am făcut nişte pariuri cu unii prieteni.
  • sanepidu sanepidu
    Datele oficiale apar dupa stiinta mea in BRAT.
    http://brat.ro/index.php?page=publications&id=1021&index=0
    http://brat.ro/index.php?page=publications&id=10&index=0
    Legile apar in monitorul oficial iar deciziile judecatorilor se publica inclusiv pe internet. Toate sint informatii publice. Cititi-le. Nici nu-i cine stie ce efort. Parerismele de dragul parerismelor sint dintr-o alta epoca. Din cauza lor si scad azi tirajele.
  • Florin Iaru Florin Iaru
    Şi acum, cîteva date (oficiale): Kamikaze a plecat cu 28.000 de exemplare vîndute la primul număr ca să ajungă acum la 4.000. Într-adevăr. Creştere. Negativă. Asta explică tot.
    Şi cu asta îmi iau o pauză, cred că, dacă mai zic ceva, se interpretează. Pe mine nu mă f… grija de soarta altui ziar. Mă doare doar dacă dispare, că dispare şi o parte din identitatea mea. Rămîn ziarişti pe drumuri, iar societatea îşi pierde o sursă de informare… Se bucură politicienii.
  • Alexandru Căutiș Alexandru Căutiș
    Florine, asta cu aruncatul în viața de mizerie nu ține. Îți reamintesc că și noi am plecat în neant, cu riscuri enorme, să facem revista Kamikaze. Oameni cu copii mici de hrănit (eu îl așteptam pe al treilea cînd am plecat). Crezi că nouă ne-a fost ușor? Crezi că noi am dus-o bine? Dar n-am luat salariile alea mințind lumea. Pînă să te temi că-ți va fi foame, teme-te să nu-ți pierzi demnitatea. Dacă ai demnitate, o rezolvi și cu foamea. Invers nu prea merge.
    I-ai reproșat vreodată lui Bușcu că v-a adus în stadiul falimentului? El nu s-a gîndit la voi cînd își lua salariul de zeci de mii de euro? La jurnaliștii de la Cotidianul s-a gîndit vreodată, atunci cînd încasa salariul dublu, dintr-o eroare a contabilei? Vreun an de zile s-a întîmplat asta.
  • Florin Iaru Florin Iaru
    Sanepidule (îţi scriu aşa, pentru că mi-e milă să-ţi spun pe nume) Legea dă dreptate şi putinţă păgubitului să ceară, să recupereze, să eaşaloneze, nu cum vrea ţaţa Leana. Sau Sanepidu. Legea nu îl poate păgubi pe reclamant, în numele… legii. Hai, că aveţi ediţie, la muncă!
  • Alexandru Căutiș Alexandru Căutiș
    Nu mi-ai răspuns la întrebare: la ce sfere înalte te referi? cu nume.
    Apoi, cum poți să spui că nu are dreptul o hotărîre judecătorească să decidă ce e legal și ce nu? Tu nu vezi ce inepții spui?
    Și ca să te lămuresc pe deplin: În decembrie 2009 Doru Bușcu ne-a propus să lăsăm Cațavencu să moară în datorii și să facem altă revistă, tot Cațavencu să se cheme. Adică să dăm țeapă la creditori. N-am acceptat. Urmarea o știi.
    În privința prezenței noastre la adunarea creditorilor: apărem pe tabelul oficial, din Buletinul Insolvenței. Cum îți permiți să spui că nu aveam dreptul să mergem acolo?
    Pe cine zici că urăsc eu, Florine? Pe niște indivizi care și-au aruncat la gunoi idealurile, care nu se jenează să comită ilegalități crase și mai și strigă că sînt etalon de onestitate?!
    Astfel de oameni nu sînt de urît, sînt de compătimit.
  • Florin Iaru Florin Iaru
    @ greenisthenewred
    N-ar fi mai bine să-i întrebaţi pe ei cît vînd? Hai, pe bune, să vedem, răspunde careva? Punem pariu că nu? Pe o bere!
    Dar de ce te ascunzi după un nick name? Pune-ţi, bre, numele, ce, ţi-e ruşine de el? Sau e ca tiraju…
  • sanepidu sanepidu
    Dle Iaru, explicati va rog unde este fisura in argumentatia judecatorului sindic. Si care e pacatul ANAF-ului. E un pacat ca ANAF sa vrea sa isi recupereze banii furati de SOV si clica lui? Fiti mai explicit ca eu chiar nu inteleg ce reprosati. Aveti harar care este suma revendicata de stat si ce s-ar putea face cu ea in folosul contribuabililor?
  • Florin Iaru Florin Iaru
    @George Hari Popescu - În general, nu comentez chestii la care nu mă pricep şi nici nu intru în discuţii, dacă m-aş simţi vinovat. De ce ar trebui să-mi postez o fotografie? De ce ar trebui să mă legitimez? Căutiş poate certifica. Obae, dacă vrea, de asemenea. Cîtă vreme aici sînt la modă nick-name-urile, cred că e suficient că nu mă ascund şi îmi dau numele în clar.
    Iar aici, pe site-ul lui Obae, nu există alte cereri: nume, adresa de mail şi mesaj. Oricum, nu am de gînd să mai comentez… Printre alţii, Căutiş se bucură că aş putea deveni şomer sau nici nu-şi dă seama c-o face. În furia lui, îl doare în cot că cere condamnarea a treizeci de oameni la mizerie. El uită cît a fost ajutat de Caţavencu, laolaltă cu alţi redactori fugari, care şi-au luat maşini şi case… Acum, dacă e să supravieţuiască cineva, şi kamikaze are, şi el, probleme de credibilitate financiară, de ce nu s-ar alia cu ANAF-ul politic şi de ce n-ar face tot ce e neomeneşte posibil să-şi atingă scopul? E şi asta o moralitate…
    Credibilitatea o dau cuvintele bine măsurate şi sensul clar al celor spuse. (Iar în cazul meu, pînă şi î din i). :)
  • greenisthenewred greenisthenewred
    Domnule Iaru, chiar de 7 ori? Pai Kamikaze e pe crestere de un an si voi in scadere.
    Voi ati fost ok pana a decis Buscu sa puna toate armele pe Basescu si PDL si sa pupati in cur USL. Dintr-o revista de satira si umor ati devenit voi insiva subiect de bascalie. V-ati pierdut umorul, simtul penibilului si mai ales ati renuntat de buna voie la independenta editoriala. Dorulet, ai inteles?
  • sanepidu sanepidu
    Oamenii astia chiar nu inteleg ca sint ridicoli. Creditorii nu pot fi deasupra legilor si nici deasupra deciziilor judecatorilor sindici. Chiar si creditorul majoritar (Sorin Ovidiu Vintu, prin Realitatea SA) trebuie sa respecte legile. Cu adevarat trist e ca au galerie in rindul bietilor redactori care habar nu au ce se intimpla. Asta e. Cind ati vazut ultima data ziarist documentat?

Trimite un comentariu

sus