Skip to main content

Gratuitul Adevărul de seară dispare de la 1 iunie. Adevărul absoarbe redacţiile regionale

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Sabin Orcan, redactor şef, spune că Adevărul de Seară va continua să existe, dar "sub o altă formă", "într-o altă formulă, complet nouă". Poziţia lui, în articol.

Gratuitul Adevărul de seară îşi încetează apariţia ca ziar de sine stătător de la 1 iunie.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, şefii redacţiilor locale au fost deja informaţi de decizia conducerii grupului Adevărul Holding de a renunţa la Adevărul de seară de la 1 iunie.

Ce se va întâmpla cu redacţiile Adevărul de seară, în continuare:

  • Redacţiile care se ocupau de Adevărul de seară vor lucra pentru Adevărul, care va avea câteva ediţii regionale.
  • Informaţiile locale vor fi inserate într-un caiet al fiecărei ediţii regionale Adevărul (aproximativ 10 ediţii regionale).
  • Redacţiile nu vor fi restructurate.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, tot de la 1 iunie, Adevărul va renunţa şi la ediţia de duminică.

Despre subiect a scris şi Mihnea Măruţă. Acesta notează, pe blogul său, că fiecare dintre echipele Adevărul de seară urmează să realizeze şi un săptămânal plătit. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, săptămânalul se va numi Adevărul de Seară.

Adevărul de seară este al doilea proiect gratuit la care se renunţă în ultimii doi ani. În februarie 2009, Ringier a decis să închidă gratuitul Compact, care apărea în Bucureşti, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Ideea unor măsuri la Adevărul de seară nu este nouă. În urmă cu un an, Peter Imre, director general Adevărul Holding, declara pentru paginademedia.ro că nu exclude trecerea gratuitului la o formulă cu plată.

Sabin Orcan, redactor şef, spune că Adevărul de Seară va continua să existe, dar "sub o altă formă", "într-o altă formulă".

Sabin Orcan, pentru paginademedia.ro:

"Adevărul de Seară, ca publicaţie de sine stătătoare nu se va închide de la 1 iunie 2011. Formula nouă, felul în care va apărea va fi comunicată în scurt timp în mod oficial."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udi alan udi alan
    probabil il trece pe bani ca sa si poata plati angajatii! ca azi trb sa si ia lumea banutii, dupa ce s au mutat cu leafa din 5 pe 10 ale lunii...si ce crezi?! le au iesit ziaristilor ADH ochii din cap tot belindu se in bancomat! ramane pe luni! 13!!! persunal, nu mor de grija ADH nici a asa zisilor jurnalisti de pe acolo...din partea mea, praful si pulberea!
  • reporter reporter
    ...Ca şi săptămâna trecută, fiecare angajat al trustului va primi gratuit noi reviste "Rahan".
    De data aceasta va fi vorba despre revistele cu numerele cuprinse între 11 şi 20...
    Astea nu merg la pensionari?
  • mArS mArS
    8 iunie si inca apare:(. Mor cand vad cum stau pensionarii de pe la 4 ca la alimente gratis.. si-apoi isi ia fiecare cate un teanc de 15 bucati. Cat e ziarul full de dim, 1 leu?
  • geo geo
    domnu' imre, stimabile orcan, vor iesi pensionarii in strada, mai rau ca la '48, protestele din Grecia sunt o mica glumita pe linga asta, daca le suprimati oamenilor una din putinele surse de informatie scrisa care mai ramasese...
  • eugen eugen
    Iar sta Imre pe bloguri si comenteaza :)
  • youri youri
    BRAVOOOOO! mai e ceva din mesajele lui Halpert si lui Cornateanu ce nu s-a intamplat?
    Adevarul vinde acum 42000 exemplare. Acum un an era la 142000. trustul are incasari de sub 35% din ce incasa acum un an. Bravo Imre! Well done! vezi ce si cat castigi pe la nea Patriciu ca dupa ce ai facut cu adevarul de Seara nici dracu nu te mai angajeaza la vreao firma decat daca vrea neaparat sa o falimenteze. Iar Dinu Patriciu primeste si are exact ce merita dupa ce si-a batut joc de tot ce facuse bun 4 ani. Felicitari! nu cred ca exiosta in istoria presei vreo crestere si prabusire atat de abrupte. Studiu de caz in facultatile de management si jurnalistica.
  • Gogu Deontologu' Gogu Deontologu'
    Vad ca aici isi dau cu parerea unii si altii, dar nimeni nu s-a prins de poanta: chiar credeti ca viitorul ziar-mamut Adevarul va mentine pe salarii cateva sute de ziaristi doar ca asa promit Imre, Orcan ori Cartianu? Va inselati amarnic pana in clipa in care aia de la subredactiile locale vor fi imputinati incet, discret si sigur! Asa va asteapta oameni buni! Planurile sint facute si niste baieti destepti stiu deja de ele si le vor pune in aplicare fara zgomot, asa cum s-a mai facut treaba pe finalul anului trecut sub masca "reducerii cheltuielilor".
  • sache sache
    nu zice nimic,se uita-n borcan...si ce vede?...gem...gem de foame...
  • sache sache
    pai nu se-nchide , nu mai e moca..:)
  • Drakula Drakula
    E interesant de urmarit destinul ziarului Adevarul, care va scapa de canibalizarea editiei de seara, nu si de incompetenta lui Cartianu. Daca va continua pe pag 1 cu Revolutia si Mineriadele, intr-un an ingropaciunea e certa!
  • AdMan AdMan
    Imre are si el o mare parte din vina, dar a avut macar decenta sa-si recunoasca limitele in public. Adevarul de Seara insa a fost un copil nascut mort (ca ziar nu e rau, ca business e o catastrofa) din dorinta "raposatului" Corneteanu de a tipari cu nemiluita pentru a-si trage comisioane dragute la hartie, cerneala etc.
  • incompetentulsobolandestepa incompetentulsobolandestepa
    Ca unul care a trecut pe acolo, regret aceasta decizie. Nu pot altfel sa nu remarc aberatia: saptamanalul "Adevarul de Seara" ( pai saptamanal... de seara ?!?!?) , platit, nu il va cumpara nimeni. Apoi, inserarea sa intr-un ziar deja mort - Adevarul, la un pret probabil simtitor crescut (3.5 Ron ?!?), va arunca ultima lopata de pamant peste mormantul a ceea ce odata era trustul de presa Adevarul Holding. Unii nu suporta adevarul, pentru ceilalti il scriem in fiecare zi....remember?
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    de cand a venit baciu` Imre, Adevarul a luat-o la vale...
  • Mihai Mihai
    Foarte tare declaratia lui Borcan: "Jana nu e moarta, Jana se transforma" :))
  • difuzorul difuzorul
    Si Borcan, renumitul Borcan, eroul care se lupta cu conducerea, Borcan ce zice? :) :) :)

Trimite un comentariu

sus