Skip to main content

AUDIENŢE. Barcelona - Manchester, o finală de 1,7 milioane de români

 

Barcelona - Manchester, finala Ligii Campionilor, a fost urmărită pe TVR 1 de 1,7 milioane de români. Dintre aceştia, 1,1 milioane au fost din mediul urban.

Publicitate

Cu aceste cifre, TVR 1 a fost cel mai urmărit post sâmbătă seara, când a fost transmisă finala de pe Wembley, câştigată de Barcelona cu 3 - 1.

Cifrele detaliate, dar şi clasamentele posturilor, în continuare

La nivel naţional

  • Audienţa medie a fost la nivel naţional, de 1,7 milioane de telespectatori pe minut.

Repriza 1 - 1,73 milioane de telespectatori medie

Repriza a doua - 1,9 milioane

  • Vârf de audienţă - 22.29 - 2,2 milioane de telespectatori

Clasamentul posturilor TV la nivel NAŢIONAL, pe durata meciului (21.45 - 23.35)

1. TVR 1 - 1,7 milioane telespectatori

2. Kanal D - 892.000

3. Pro TV - 675.000

4. Antena 1 - 531.000

5. Realitatea TV - 282.000

La nivel urban

  • Aproximativ 1,6 milioane de români din mediul urban au urmărit, în medie pe minut, meciul de pe TVR 1.

Repriza 1 - 1,12 milioane telespectatori (9,8 rating)

Reapriza a doua - 1,33 milioane (11,6 rating)

  • Vârf - 22.29 - 1,46 milioane persoane (12 rating)

Clasamentul posturilor TV la nivel URBAN, pe durata meciului (21.45 - 23.35)

1. TVR 1 - 1,16 milioane telespectatori (10,1 rating)

2. Kanal D - 528.000 (4,6)

3. Pro TV - 446.000 (3,4)

4. Antena 1 - 311.000 (2,7)

5. Antena 3 - 171.000 (1,5)

Foto - Realitatea.net

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hemp hemp
    In Olanda 8 5 milioane de oameni au urmarit partida de acasa potrivit . Iar in Romania partida a fost urmarita in medie de 3 3 milioane de telespectatori dupa cum anunta TVR.La nivel global FIFA estimase duminica o audienta totala de peste 700 milioane de telespectatori cu finala Campionatului Mondial peste nivelul inregistrat de finala CM 2006 circa 700 milioane de telespectatori sau de ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Beijing 600 milioane de telespectatori . In Spania publicatia sportiva scrie ca victoria Spaniei asupra Olandei a fost emisiunea cea mai vizionata din istoria televiziunii spaniole cele trei posturi care au transmis partida Telecinco Canal si C Liga inregistrand cumulat o medie de 13 9 milioane de telespectatori si o cota de piata de 82 9 .
  • ramiz ramiz
    mereu un meci din tara bate la scor un meci din strainatate chiar si o finala de champion league, asa e peste tot in lume .
  • Daniel Daniel
    Realitatea a ajuns pe 5 la media pe zi? Ce se intampla acolo de pierd atatia telespectatori?
  • Horea Horea
    @cichi cean (chinez cumva?)
    "Segmentul" acesta relativ de populatie se afla in special in zonele unde nu exista cablu. Acolo unde cetatenii nu prea au timp sa "butoneze" de pe un program pe altul. Vin obositi, seara, de la munca si mai deschid un TVR cu care sunt obisnuiti de-o viata. Unii chiar de pe vremea cand doar 2 ore era program.
    Bani mai trebuie cheltuiti. Vezi ce spune mai sus dl. Chuqi; trebuie si ceva rating. Altfel, asa e in opinia generala, nu prea are rost sa existi.
    Parerea mea... (ca sa parafrazez!)
  • Horea Horea
    Chuqi sau Tale Dunareanu? Inconstaţa nu face bine la ... cord!

    1.Eu nu m-am referit mai sus (nu se mai observa; comentariile mi-au fost acoperite; am multi dusmani pe aici!)la TVR1 ci la TVR.
    2.Si totusi, pe TVR1 trbuie date si emisiuni de genul celor mentionate sub "acoperisul de sus".Si asta din simplul motiv ca asa-i romanul: urmareste doar TVR1. Nu prea stie de celelalte. E o statistica verificata. TVR Cultural are rating 0,0.
    3. Sa-ti raspund si la intrebarea "De ce cumpara si difuzeaza ei fotbal scump". Pai mai trebuie domnule Dunareanu sa mai cumperi, din cand in cand, si cate o "prajitura" copiilor chiar daca esti o familie (televiziune) saraca si cu datorii.
    4. Nu-ti returnez ... "praful". Sunt un colectionar. Orice prinde bine la casa omului.
  • Alexander Alexander
    E normal sa ai doar 1,7 milioane telespectatori cu asemenea penurie de transmisiune, cu un comentariu desincronizat si inept de altfel.
    Ca si idee, finala Cupei Romaniei transmisa de ProTV a avut 4,2 milioane de telespectatori pe urban in minutul maxim de audienta. Nu sunt partinitor, dar se cere o anumita decenta si calitate pentru unele transmisii. Nu ai voie sa transmiti cel mai important meci european al sezonului cu un comentariu desincronizat.
  • cichi cean cichi cean
    @ Horea

    Problema la ce spui dumneata este ca TVR cheltuie mult prea mult ca sa satisfaca un segment extrem de restrans de populatie, ba chetuie chiar si bani pe care nu ii are. Nu ar fi o problema intr-o tara mai instarita dar la noi se sinucid oamenii ca nu mai au de unde plati ratele pe la banci... Parerea mea...
  • Tale Dunareanu Tale Dunareanu
    Si-atunci, daca nu strange decat 0.1 cu programele sale, batut fiind adesea de Discovery sau altii ca el, nu se poate spune cumva ca a esuat in misiunea sa de popularizare a programelor sale educative? Apoi, de ce mai exista si TVR Cultural, canal must carry, daca TVR 1 da tot programe culturale? Eroare de strategie si bani aruncati? Nu, domnule Horea, TVR 1 trebuie sa se bata pentru audienta, sa ajunga sa nu mai piarda zeci de milioane pe an si sa lase programele educative in grija celorlalte multe canale ale SRTV. Q.e.d.

    Te pup, Chuqi! Hai ca l-am facut praf!
  • Horea Horea
    Prea multe intrebari, asa deodata, domnule Chuqi! Si culmea, fiecare dintre ele denota o profunzime in gandirea celui care le pune.Nu e o magulire!. Nu prea obisnuiesc asa ceva.
    Ma abtin insa sa dau raspuns fiecareia. Ar fi prea multe de expus.
    Un ROL al TVR-ului e, printre altele, sa prezinte emisiuni culturale, informatii din domeniul socialului, a celui medical, ...
    Acel 0,1 adunat zilnic cu un alt 0,1 adunat cu ... vor satisface AUDIENTA celor care mai vor si altceva in afara de galceava politica, maneaua la rang de muzica, decolteul in locul decentei, etc.
    Ma intelegi domnule Chuqi?
  • Chuqi Chuqi
    Asta e o enormitate pe care numai angajatii TVR o propavaduiesc, ca o explicatie a neputintei. Care ar mai fi rolul TVR daca audienta ar fi 0.1? Cum si-ar indeplini el "misiunea" publica? De ce cumpara si difuzeaza ei fotbal scump daca nu se lupta pentru audienta? Si, in final, de ce mai vand publicitate daca audienta e la voia intamplarii?
  • dany dany
    pfff, si eu care credeam ca a fost otv lider de audienta
  • florin florin
    audienta la dolce sport care a transmis acelasi meci o puteti afisa.. va rog frumos
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Multumesc, am corectat.
  • abcd abcd
    Pe Kanal D a fost finala ”Noră pentru mama 5”.
  • Horea Horea
    Cand o sa intelegem ca ROLUL Televiziunii Publice sau Nationale nu-i acela de a face RATIG sau de a concura (pe aceasta temă) cu televiziunile COMERCIALE?
    Probabil cand o traim si o sa gandim ca si EUROPENII adevarati!

Trimite un comentariu

sus