Skip to main content

CRP: Ideea de lege a presei este inoportună

 

Clubul Român de Presă consideră ideea de lege a presei ca inoportună şi ca nefiind un răspuns la problemele reale ale industriei mass-media”, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă astăzi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, preşedinţilor Comisiilor pentru Cultură şi Juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum şi preşedintelui Comisiei pentru Drepturile Omului a Senatului.

Publicitate

Iată scrisoare CRP:

Clubul Român de Presă consideră ideea de lege a presei – readusă în discuţie, în pofida mai multor acţiuni eşuate – ca inoportună şi ca nefiind un răspuns la problemele reale ale industriei mass-media.

Asociaţia noastră apără autoreglementarea profesiei şi apreciază ca suficient cadrul format prin codurile etice proprii ale companiilor din mass-media şi prin codurile etice ale asociaţiilor profesionale din mass-media, recunoscute şi acceptate de jurnaliştii şi managerii de presă.

Clubul Român de Presă vede autoreglementarea şi consolidarea sa ca esenţiale în apărarea eficientă a libertăţii de exprimare.

Asociaţia noastră crede că dificultăţile cărora trebuie să le facă faţă industria mass-media sunt în principal de natură economică şi constată că atât actualul guvern, cât şi partidele parlamentare au rămas opace faţă de problemele de acest tip şi de soluţionarea lor în spiritul practicilor europene.

Clubul Român de Presă îşi exprimă speranţa că liderii parlamentari vor fi reticenţi faţă de deschiderea şi încurajarea unor false discuţii despre mass-media.

Clubul Român de Presă îi asigură pe liderii parlamentari că este pregătit să le fie aliat atunci când vor decide să se se angreneze în demersuri pentru cauzele bune ale mass-media.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Ce-ţi mai plăcea pe timpul lui Ceaşcă, este? Noroc că Iliescu încă trăieşte. De unde te-ai inspirat cînd ai scris treaba de mai sus, din legislaţia din Yemen sau din Libia?
  • costel costel
    Cred ca presa ar trebui condamnata foarte aspru,limitele pedepselor ar trebui marite daca fapta este comisa de un ziarist,deoarece prin mass media ia cunostinta de fapta o tara intreaga iar persoana fizica sau juridica nu mai poate schimba parerea formata de public in urma unor articole sau emisiuni.Pedepsele ar trebui sa fie numai cu inchisoarea si cu executarea pedepsei in penitenciar.De semenea ziarul sau postul de radio sau TV,la doua abateri ar trebui inchise.

Trimite un comentariu

sus