Skip to main content

EXCLUSIV: Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu să discute vânzarea Publika TV

 

Publika TV, postul deţinut în Republica Moldova de Realitatea Media, urmează să fie vândut.

Publicitate

Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, a mandatat-o pe Ioana Vîntu (foto), fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, să discute vânzarea postului de televiziune cu un om de afaceri moldovean, după cum au declarat pentru paginademedia.ro surse apropiate acţionariatului Realitatea TV, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cine este omul de afaceri moldovean cu care se discută preluarea, în continuare:

Potrivit aceloraşi surse, Ioana Vîntu va discuta, în numele lui Elan Schwartzenberg, vânzarea staţiei TV către Vladimir Plahotniuc. Motivul pentru care Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu ţin "de relaţiile acesteia cu piaţa media din Moldova".

"Nu comentez", a declarat scurt pentru paginademedia.ro, pe acest subiect, Elan Schwartzenberg.

Plahotniuc este deja implicat în media de peste Prut. El deţine posturile TV Prime, 2 plus şi postul de radio Prime FM.

Despre Vladimir Plahotniuc (sursa: Adevărul):

  • Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi unul dintre cei mai bogaţi oameni.
  • Averea lui Plahotniuc este cotată la 300 de milioane de dolari în topul averilor publicat de revista ucraineană de business „Delo", în august 2010. Cel mai bogat dintre cei 101 deputaţi din Parlamentul Moldovei, Plahotniuc a adunat în doi ani, numai din salarii, 270.000 de euro. Banii i-au venit atât de la „Victoria Bank", cât şi de la compania „Petrom Moldova", unde figurează ca vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.
  • Deşi nu apare în actele firmelor, presa de la Chişinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deţine cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil". Tot despre el s-a mai scris că are Hotelul „Codru" din Chişinău, Compania Naţională de Asigurări „Asito", clubul de noapte „Drive", posturile TV Prime şi 2 Plus şi radioul Prime FM din Moldova.

Foto: Laurenţiu Obae

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • yarina yarina
    Mai portocaliilor potoliti-va ca-mi faceti greata, vars pe tastatura, trebuie sa fii retardat ca sa mai tii cu Base
  • yarina yarina
    Audienta spune tot, atata timp cat Antena 3 si Realitatea sunt peste TVR inseamna ca oamenii nu vad dedesubturile pe care le vedeti voi, eu la Realitatea i-am vazut pe Boc, Basescu, Udrea de mi s-a facut greata, astept ca aceasta ceata de pitigoi s-o stearga toti la Monte Carlo dupa alegeri, ca doar au furat 20 de miliarde de la FMI, mai mult decat ar fi putut fura Vantu&familia intr-o suta de vieti
  • Ieronim Ieronim
    Avem acum dovada că Vîntu n-a vîndut Realitatea. I-a dat-o un pic lu' Elan să i-o țină, pînă iese el din pușcărie. Nu cunoaște nimeni contractul dintre ei, făcut pe niște off-shore-uri.
  • gheorghe gheorghe
    Tu de ce scri cu pseudomin? prietene esti ipocrit. Si in plus Vantu nu a adus profesionisti in tv, i-a eliminat in mod sistematic din Realitatea. Inainte sa scri, informeaza-te!
  • gheorghe gheorghe
    Eu sunt unul care nu a furat in viata asta, eu sunt unul care crede ca progresul poate continua numai prin munca inteligenta, eu sunt unul care nu suporta mizeria umana si iluziile in care traim.
  • Andrei Andrei
    "Inteligentule", vantu n-a dat de mancare nimanui, vantu A LUAT, A MANGLIT, A CIORDIT banii de inmormantare ai multor batrani, a generat adevarate drame in sute de mii de familii lasandu-le fara economiile de-o viata din munca grea si cinstita. Vantu al tau a fraierit pana si CEC-ul si acum noi toti, din taxele si impozitele noastre platim despagubiri pt cei furati de vantu. Si despre ce profesionalism in televiziune vorbesti ? Hai ca esti chiar comic !!! Acel "profesionalism" practicat si de Felix prin care au transformat si deturnat rolul si scopul unor televiziuni de stiri in mijloace de manipulare, atac si instigare la adresa adversarilor ? Daca imi exemplifici doar o singura tzara in lumea asta unde exista o astfel de televiziune care non stop, 24/7, nu face decat sa injure presedintele si guvernul, eu sunt dispus sa-mi cer scuze.
    Nu trebuie sa fii neaparat basist pt a recunoaste aceste lucruri. Dar obligatoriu trebuie sa NU fii fanatic antibasist sau fanatic pro PSD-ist.
  • Andrei Andrei
    Profesionalismul in tv nu l-a adus Vantu. Publika a fost facuta ptr a mai da niste tunuri in R Moldova de catre Vantu. Dar nu i-a iesit la alegerile din Moldova omul dorit si acum incepe sa piarda investitia. Nimic nu face SOV fara sa aibe profit. Nu da 2 bani pe oameni lucruri. El vrea profit...din orice. DA, SOV e mafiot.
  • UNU UNU
    Cine esti tu de ai dreptul sa-i faci pe ceilalti mafioti. Ce va este atat de greu sa intelegeti ca astea sunt regulile pietii peste tot in lume, stiti vorba aceea valabila peste tot " intreaba-ma orice dar nu ma intreba cum am facut primul milion" care este problema voastra basistilor. Vantu a dat o pane buna de mancat pentru sute si mii de oameni, a adus profesionalismul in stiri de televiziune in Romania si in Moldova a investit intr-un trust, la crescut de la 0. Nu inteleg de ce sunteti atat de veninosi, acuzati ca este partinitor si mafiot, dar voi cum sunteti de judecati ascunsi sub un pseudonim pe net.
  • marius ionescu marius ionescu
    Elan isi pierde pe zi e trece credibilitatea de om corect pe care incearca sa o insufle. daca nu s-a imprumutat niciodata de la banca pentru afacerile sale e clar ca a facut jocurile mafiotilor de a ajuns sa aiba 50 milioane din afaceri. Cred ca papusarul care-l animeaza pe elan e chiar vantu.
  • Gheorghe Gheorghe
    Bula Vantu. Pai cum a mandatat elan pe fiica lui vantu sa discute vanzarea Publika tv cand tocmai aflaram cu cateva zile in urma ca toata famiglia lui Vantu nu mai are legatuta cu trustul realitatea media? ce vrajeala obosita. Elan e actionar a 92% din ce detinea familia lui vantu la bluelink comunicazione,deci aproximativ 65% din actinile Realitatea, restul sunt detinute in continuare de vntu prin luca, petrom si alti acoliti ai mafiotului.

Trimite un comentariu

sus