Skip to main content

AUDIO: Firmele de pe Lista lui Şereş: "Arde-i dacă nu au dat publicitate la Antene"

 

Stelian Negrea a venit cu câteva înregistrări audio în faţa CNA. Sunt discuţii între Negrea (fostul şef al Departamentului de Investigatii din Intact) şi Codruţ Şereş, din care reiese că Negrea primea spre aprobare liste cu firmele împotriva căruia grupul de presă să facă campanii negative.

Publicitate

"Ca sa fie o chestiune lucrata bine da-mi-o pe mail eu o dau la vanzari imi listeaza aia sa-mi spuna cu cine avem (contracte de publicitate), ca mai sunt unii pe care nu-i stiu si dupa aceea ti-o dau inapoi", îi spune Codruţ Şereş lui Stelian Negrea într-o înregistrare audio.

Şereş către Negrea:

"Unio rade-i, IMI (Intreprinderea de Montaj Instalatii) arde-i, Habitex arde-i, Aviva arde-i, Weidmuller arde-i,f****-i in gura sa-i f*t, Ghitta rupe-i,
BRD avem, Petrom avem, BCR avem, Piraeus e, OTP trebuie verificat."

Înregistrarea a fost făcută pe 30 martie 2011.

Primele acuzaţii din partea lui Stelian Negrea la adresa trustului Intact au fost publicate de Evenimentul Zilei la începutul lunii mai.

[audio src="http://www.paginademedia.ro/audio/calcan.mp3"]

In continuare, stenogramele pe larg:

Stelian Negrea: Uite ti-am adus aici o lista aici pe care vreau sa te uiti ..e un top 25 dupa cifra de afaceri pe fiecare judet, care da, care nu...
Codruţ Şereş: Sa vad daca avem pe cineva, asa daca ma uit in astia primii nu-i avem pe nici unul …De exemplu Albalactul e la Pro Tv.

S.N. Da e ca si in cazul Farmec. Da numai la Pro si nu si la Antene.
C.S. Exact. Iar astialalti n-au auzit de ei. Iar Hidroserv-ul e de stat. Cu asta de la Dedeman ar trebui sa ma vad sambata. I-ai ma la rand, n-am. La Fildas stiu ca umbla astia de la Jurnalul sa faca ceva cu ei dar nu … E.on ai grija cu ei.

S.N. Ai un contract?
C.S. Da. Tehnostrade am un contract cu ei. Cu Pa&Co nu am. Dedeman l-am vazut pe post, deci asta au contract cu ei. Sped UMB e tot cu … ?

S.N. Da,da
C.S. Da ma…el a zis ca-i cooperant cu noi si ne spune ce si cum, astia de la UMB Spedition, Umbrarescu …a fost la mine aicea in birou si a zis ca constructorii romani sunt foarte indatorati daca ma rog am dezvalui practicile anticoncurentiale ale strainilor.

S.N. Da? Ca eu am fost la niste straini si mi-au dezvaluit despre practicile neconcurentiale ale romanilor
C.S. Haha ….

S.N. La unele sa te uiti mai atent.
C.S. La care?

S.N. La Bucuresti, Ilfov
C.S. Aha.

S.N. Unele intr-adevar sunt mai mici.
C.S. Da, bun. Daca le ai, da-mi-le si pe mail ca le dau astora de la vanzari direct sa-i ia si astia pe partea cealalta. .Cluj avem Banca Transilvania…

Aici avem cu Enel-ul. In mod normal ..Rompetrol m-am intalnit aseara cu ei si mi s-au plans ca pe Financiarul, Antena 3 si Antena 1 suntem extreme de acizi in ceea ce-i priveste …Aici ce ar fi?

S.N. Domo.
C.S. Nu, n-avem. Ca sa fie o chestiune organizata .CEZ-ul iarasi avem cu ei...Ford-ul iarasi avem cu ei …Ca sa fie o chestiune lucrata bine da-mi-o pe mail eu o dau la vanzari imi listeaza aia sa-mi spuna cu cine avem, ca mai sunt unii pe care nu-i stiu si dupa aceea ti-o dau inapoi.

S.N. Uita-te, mai uita-te la Bucuresti, Ilfov.
C.S. Da ma stii ce se intampla, multe sunt dintr-astea mici cum sunt Hunedoara, mi-e greu sa cred ca ala nu are acolo pe plan local diverse afaceri cu unii si cu altii, dar nu ii stiu. Porsche avem, Toyota avem, Praktiker inca n-avem darTarom n-avem sigur, Sensiblu nu avem, sigur n-avem nici cu Air BP nici cu Petrom Aviation, doar ca Petrom Aviation e Petrom.

S.N. Cu astia in ce relatii…
C.S. Le-am dat oferta si asteptam sa ne raspunda la ea. Fabryo l-am vazut pe post pe Antena 3. Niro sigur n-avem. Nici BMC, nici Kenvelo, nici Makita, Anadolu astia sunt automobile. Algida avem ceva pe vara cu ei …Maramuresul….
S.N. Aha.

"În general, tot ce n-avem f***m"

C.S. ATP Exodus e distribuitor MercedesUnio rade-i, IMI (Intreprinderea de Montaj Instalatii) arde-i, Habitex arde-i, Aviva arde-i, Weidmuller arde-i,f****-i in gura sa-i f*t, Ghitta rupe-i,
BRD avem, Petrom avem, BCR avem, Piraeus e, OTP trebuie verificat, Rompetrol ti-am zis, Reiffeisen avem, Orange avem, Lukoil n-avem, Vodafone avem, Carrefour trebuie verificat, Gaz de France n-avem le-am dat o oferta sa vedem, NBG e la agentie inca nu le-au dat raspuns, Credit Europe astia se misca ca ochiul mortului, Bancpost avem, Romtelecom avem, Transelectrica n-avem

Kaufland avem sau suntem pe cale sa avem, Unicredit avem, Real cert este ca-i alergam, CEC avem, Allianz asigurari avem, Hidroelectrica n-avem, OMV stii povestea, Electrocentrale n-avem, CFR n-avem, Coca Cola avem, Omniasig avem, Interagro desigur ca nu avem, Enel e ok, Alpha Bank e ok, CFR Transport marfa n-avem, JTI nu, Hypermarche nu, Nuclearelectrica sigur nu, WIEE a asti-as gaz n-avem sigur, Michelin n-avem, Posta n-avem, Holcim trebuie sa ma vad, deci cu astia Holcim, Lafarge si Carpatcement ma vad eu in urmatoarele doua saptamani, Volksbank e de notorietate ca avem.

Loteria n-avem, Toepfer e o legatura pe partea de cereal Grivco Agro cu ei, Renault Nissan avem, Ursus le-am dat o oferta consuma ceva, Billa nu cred ca avem, anul trecut n-am avut, Procter & Gamble avem, Romsilva nu, Cosmote avem, Electrica nu, Cargill nu, Iveco nu, Romcar nu, CFR nu, Carpatcement tocmai ti-am spus, Petrom ti-am spus, Flamingo nu, RBS nu avem, BCR da, Hidroconstructia nu, Asirom-ul nu, Bricostore nu, Astra nu, Energy Holding nici atat, Uniqua sa-l intreb pe ala de-al nostru.

Heineken le-am dat oferta. Autoitalia m-am vazut cu ei si avem, Interbrands habar n-am, Romstal nu avem, Unicom sigur n-avem, Quadrant Amroq n-avem, si aici n-avem deloc, sunt total in partea cealalta, Flanco stiu ca m-am vazut cu ei si ar trebui sa consume au ajuns la Asesoft si e cu emagul, Trust Motors ne-am vazut si e ok, Generali Asigurari avem barter cu ei, Termoelectrica n-avem, Inbev nu, Agrana nu, Roche trebuie verificat, Henkel trebuie verificat, Nestle cred ca avem, Hyundai trebuie verificat, Romelectro sigur nu, UPC avem, Energy Financing Team sigur nu, Strabag sigur nu, Banca Millenium avem, Rominserv nu dar astia sunt Rompetrol daca nu ma insel, Buzmann sigur n-avem, Scop n-avem, Carlsrom Beverage cine dracu sunt astia …

S.N. Sunt aia cu URBB-ul.
C.S. Avem cu URBB avem. Libra Bank n-avem, Apa Nova n-avem, Eximbank n-avem, Colas n-avem, Siemens n-avem, Danone stiu ca ne agitam, Ardaf nu cred, Avon avem, Baduc n-avem, GSK avem, Danya Cebus sigur nu, Italo Romena nu, BCR Leasing n-avem, IMSAT n-avem, Energomontaj n-avem, Remat Holding n-avem, United Euro Distribution n-avem, Sermedic n-avem, Metrorex n-avem, Electromontaj n-avem, GFR-ul avem, AIG trebuie verificat, URBB-ul avem, astia care sunt cu IFN-uri p***a masii au bugetele comune cu bancile atunci o parte dintre ei sunt pe banci doar ca nu-si fac la leasing …Petprod sigur n-avem, SNR-ul ma rog au un contract, Grivco. Energom nu, BRD-ul ti-am zis, RAAPPS-ul nu, Robert Bosch nu, Autoklass Center cred ca avem, Piraeus il avem, Valrom nu cred, Volvo n-avem, CLIR stii si tu, Wrigley avem, Cargil n-avem, Goodyear n-avem si ar trebui sa avem, L’Oreal avem, Iveco avem, G4 Securicor n-avem, BCR avem.Deci cam in general pe astia industriasii nu avem, in mare parte ii avem pe aia care se ocupa de FMCG-uri, distributii, banci sau asigurari, intr-o proportie mai mare sau mai mica trebie verificat la fiecare dintre ei. Da-mi pe mail si le dau la vanzari. Pe de o parte ma ajuta sa le dau la astia de la vanzari directe si bai bam, bam, bam luati-i pe astia la rand iar pe de alta parte le si verificam astfel incat sa nu tragi gloante degeaba.

S.N.Da, in general tot ce n-avem f***m.
C.S. Da, fara nici un fel de problema.

Foto: EVZ

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    @ Cornel: scenariul 2 e preponderent. "Dai banu, că de nu, te f** în gură. Motive găsesc eu. Dacă nu găsesc, le fabric sau îi pun pe alţii să le fabrice." Publicitatea mascată e marginală deşi există. Pentru cei care-s prea tineri în branşă: tehnica a fost practicată pe scară largă în trecut de SRS şi preluată de mulţi alţii. Hint: marele deontolog RT a cochetat cu publicitatea negativă (stopată prompt prin infuzie de parale). Cel mai recent s-a întâmplat acum vreun an, înainte să divorţeze de SOV. După două-trei săptămâni de campanie furibundă contra societăţilor de asigurări, ăia au dat banu' şi criticile au dispărut din eter.
  • petru petru
    de unde reiese frate ca ai fost senior editor la a3? ca eu n-am vazut de la tine niciun contract de drepturi de autor, carte de munca ceva, care sa ateste ca ai fost angat al a3!!
    tot ce am vazut in toata presa este ca ai avut un contract pe firma, ca ai emis factura pe o firma, ca ai stampilat si semnat in calitate de director ar firmei respective, nicidecum in calitate de senior ce te dai tu!!
  • Cornel Cornel
    Este foarte ciudata o chestie: ce fel de publicitate platesc firmele astea bai nene ca eu nu am vazut reclame cu majoritatea dintre ele la TV, reclame de genul binecunoscut in pauzele dintre emisiuni. Ati vazut voi vreo reclama cu cumparati baieti benzina Petrom, este cea mai buna, are un gust deosebit etc? Sau cumparati baieti energie electrica ieftina si buna de la Enel. De fapt publicitatea platita se compune din doua parti zic eu, si cred ca ambele interzise daca nu chiar penale: publicitate mascata sub forma unor emisiuni sau stiri informative care sa vorbeasca de bine sau in interesul companiei respective, si a doua televiziunea Felix avea informatii negative despre respectiva firma dar nu le da pe post sau nu face nici un efort ca cerceteze. Pe Dan Diaconescu l-au arestat procurorii pentru ceva foarte asemanator, Felix motanul cand urmeaza?
  • Evident Evident
    Stelian asta sigur e agent inflitrat, uite cum era el pregatit sa inregistreze toata discutia, acest binefacator al Romaniei, care se saturase de practicile jurnalistice necurate... Vad ca el isi facuse bine temele, verificase toate firmele, banii ii incasa... Daca vrea sa fie jurnalist cinstit, de ce nu scrie la revista historia sau sa se faca corespondent de razboi... E manjit pana la gat in chestia asta. Daca nu ii convenea trebuia sa-si dea demisia din prima, sau in fine, sa rezilieze contractul... Mie daca nu-mi convine ceva imi dau instant demisia... Asta inseamna deontologie... Nu sa mananci rahat si dupa aia sa zici ca nu e corect sa mancam rahat.
  • silviu silviu
    Negrea spune adevarul! Se fac presiuni pe jurnalisti sa scrie la comanda. Veti vedea care dintre jurnalistii grupului Intact vor pleca din trust.
    Domnule director al RCS-RDS, Intact are internet de la voi?
  • io io
    daca as putea as face ca Mihai instantaneu! ei in loc sa isi vada de treaba lor, sa isi creasca audienta si calitatea programelor umbla la toate usile cu cersitul; si asta nu ar fi nimic; dar in loc de buna ziua fraza lor este "la Pro ai dat mai mul decat la noi?!" cu un tupeu fantastic; sa vada si audientele si share-ul de piata si apoi sa ne ceara socoteala! niste idioti care se ingroapa singuri!
  • eu eu
    Din stenograma reiese ca Negrea a venit cu ideea si nu Seres. Sau nu citim aceleasi randuri ?
  • Mihai Mihai
    Deci, dacă aș fi un director de marketing/imagine/etc ai uneia din firmele din lista de mai sus, aș propune un boicot asupra ăstora. Toate firmele acelea din lista care dau de lucru la sute de mii de oameni și care îs tratate cu aroganță ar trebui să facă o înțelegere să nu mai dea publicitate la ăștia. În 3 luni îs falimentați și alte televiziuni o să le ia locul. Deci, domnule director al RCS-RDS ce aștepți ? Îs mai puternice astea 3 televiziuni (antena1"2"3) decât toate firmele private/stat de pe teritoriul Ro ? Chiar ii trustul ăsta Intact, un mic "Dumnezeu" de care se tem toți ? Nu mai dați publicitate la ei și în 3 luni vin în genunchi să vă ceară publicitate !!!
  • Brad Brad
    Normal ca este o campanie anti Intact, dar cu toate astea, este absurd sa crezi ca Intactul e pur, deontoligic, echidistant ori corect! Nimeni nu ajunge asa mare fiind corect!!!
  • stelian negrea stelian negrea
    Postacii trustului Intact mi-au creat un blog fals http://steliannegreablog.wordpress.com/ in care vor sa-si certifice informatiile lor de pe dcnews.ro detinuta de doi angajati si formatori de opinie de la Antena 3.

    Au inceput cu mizeriile. Ii astept si cu alte galeti de mizerii ca sa pot sa-i actionez si eu in judecata.

    O seara buna,
    Ex Senior Editor Antena 3
  • Chuqi Chuqi
    Dar de Radu Tanasescu nu se pomeneste pentru ca 60% din lista asta a trecut pe la el. Sunt doua valuri de santaj. Tanasescu e primul val iar Seres e valul al doilea. Sau nu ne dam la rudele mogulului?
  • Danny Danny
    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa asta Daaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
    Buna manipulare!!!!!!!!!
    Pentru tot ce e rau in tara asta e de vina intact ,nu astia care ne conduc de 7 ani.
    Cit tineret botanist.
    Campania anti antene continua.
    Cit tineret infantil usor de manevrat.
    Nu ma intereseaza trustul lu felix.Ma intereseaza trustul lui Base care este format cel putin din B1 TvR 10Tv EVZ si cine o mai fi.
  • sportul antenist sportul antenist
    Serese, tanar director de mare viitor, tocmai ma uit la Antena 1, la jurnalul sportiv!

    Si auziti stire la Antena 1, la Sport!!!!!: fosta sotie a lui Borcea a petrcut pe un yaht cu iubita lui Botezatu.
    Sunteti dezgustatori!

    In locul lui Voiculescu iti ardeam o crosa de hockey in cap, sa vezi stele verzi, cu laturile voastre cu tot.

    Si e un comentariu 100% apolitic, dar pro-igiena.

    Distrugeti societatea cu manelele astea!

    Va mai scriu o data: sunteti dezgustatori!
  • Pascu Pascu
    N-am inteles de unde reiese ca acele firme erau santajate. I s-a cerut vreuneia bani ca sa nu se scrie despre ea ? Inteleg ca nu. Deci ?
  • Daniel Daniel
    Bati campii nene! Aici e vorba de atacuri la cei care nu dau publicitate, nu la cei care o dau! In ce tara ai vazut tu ca un post tv sa atace niste firme pentru ca nu primesc publicitate? Sincer, ai fost macar vreodata in strainatate de faci asemenea aberatii? Numai securistii lui Felix sunt capabili de asa ceva!

Trimite un comentariu

sus