Skip to main content

Horia Tabacu, consultant editorial la Evenimentul Zilei

 

Horia Tabacu a fost anunţat astăzi drept consilier editorial la Evenimentul zilei. Horia Tabacu a lucrat în echipa de început a Evenimentului Zilei, iar ulterior în presa tabloidă, la Cancan şi Star.

Publicitate

În următoarea perioadă la Evenimentul zilei urmează să vină şi Nicoleta Savin ca senior editor.

Nicoleta Savin lucrat pentru ziarele Timpul, 24 de ore, Ziua, BBC, Evenimentul zilei şi Prezent. În perioada ianuarie 2007 - ianuarie 2008 a fost redactorul-şef adjunct al ziarului România Liberă.

Contactat de paginademedia.ro, Vlad Macovei nu a comentat cele două nume, dar a declarat că "suntem în discuţii şi cu alţi jurnalişti pentru echipa editorială".

Evenimentul Zilei, despre Horia Tabacu, în 2008:

"Personaj controversat, Horia Tabacu s-a specializat în presa de tip tabloid, deşi face parte din generaţia jurnaliştilor proveniţi din comunism. El a atins un vârf al carierei sale conducând revista porno „Hustler“.

Acum, coordonează ziarul de scandal „Atac“, patronat de Marius Locic. În ultimii ani ai dictaturii ceauşiste, Tabacu l-a angajat în presă pe prietenul său, Sorin Roşca Stănescu, poreclit „Naşul“. Tot Horia Tabacu l-a salvat pe Roşca Stănescu, readucându-l în media, după ce acesta din urmă a fost deconspirat de Virgil Măgureanu (ex-director SRI) că a colaborat cu Securitatea."

Sursa foto: Cristina Nichitus Roncea


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Mateescu Razvan Mateescu
    Ma bucur pentru revenirea ziaristului si prozatorului Horia Tabacu la Evenimentul Zilei si sper ca Bulina sa ajunga din nou la gloria de altadata. Este un semn de normalitate, de reintoarcere a valorilor in presa. Mi-as dori sa se intample si cu alte publicatii de mare tiraj acelasi lucru!
  • Mirel Curea Mirel Curea
    Ce prostii a putut scrie Evenimentul Zilei despre Tabacu, reluate din pacate si aici. Daca ar fi doar rautati, ar mai fi mers! Sunt tampenii monstru!
    In primul rand Tabacu este mai mult decat un exceptional jurnalist, este un veritabil prozator.
    In alta ordine de idei, nu Tabacu l-a adus la Rosca la Evenimentul Zilei. Pentru ca am fost de aceeasi parere cu Cristoiu, ca nu este cazul sa facem pe plac SRI, in sensul ca nu este cazul ca destinele profesionale ale jurnalistilor sa stea la placul lui Virgiul Magureanu, i-am propus personal lui Rosca venirea la Evenimentul Zilei, aflat in curs de pregatire pentru aparitie. Este drept, propunerea asta s-a intamplat la un sprit, in casa la Horia.
    Tabacu este, din pacate pentru presa, printre ultimii ziaristi care mai simt la modul reflex aceasta meserie. Este printre ultimii profesionisti.
  • QED QED
    Vorbesti prostii. Ai idee cum a crescut EvZ pe vremuri? Stii cum a ajuns Bulina Rosie sa se faca si albastra s.a.m.d? Prin gaina cu trei picioare a lui Cristoiu, rubrici despre sex si stiri tipatoare. EvZ este bunicul tabloidelor de astazi. Asta chiar daca mai avea si ceva anchete si articole mai serioase. Nu acestea din urma au ridicat tirajul atunci, ci stirile de tabloid.
    Așa ca nu ar exploda nici o Bulina.
  • Real Real
    Dacă BULINA ROŞIE ar avea viaţă, ar exploda de ruşine!
  • touretul touretul
    mare jurnalist, dom'le. Hustler. Cancan. Click. are cu ce se lauda, martzafoiul!
  • Berenger Berenger
    ...asociaza cu ziarul, tot felul de personaje nefrecventavile apar pe lista potentialilor cumpărători. EvZ a ajuns, împreuna cu ziaristul, o marfa teribil de ieftină, de care tot felul de politicieni primitivi (cu consultantii lor la pachet cu tot) si manageri de doi lei încearcă acum sa mai profite cât mai pot.
  • Berenger Berenger
    E incredibil cât de repede se schimba lucrurile cu acest ziar. Pana prin 2010 mai era încă deținut de elvețieni. După un an de patronat românesc a ajuns o afacere dubioasa, actionariar din umbra, clienți politici, tot felul de personaje se asociaA cu
  • Florentina Puscalau Florentina Puscalau
    Savin lucreaza la PDL Bucuresti consultant in comunicare.Cum va face, va fi si in Modrogan 22 si la evz? Suntem curiosi sa vedem ce si cum....
  • atent atent
    de-aia au performat toti! CV contrafacut. Am vazut ca se poarta. Cand am citi CV lui Danca de la RTV m-a umflat rasul. Il cunosc de cand era student. Jalnic. La fel si Savin
  • intelligence service intelligence service
    Nea' Horica,
    o marea rugaminte!
    Matale ai un merit urias in presa romaneasca, ai lansat-o pe Laura Andresan!
    Parca o vad, calare pe masina de scris cu picioarele larg desfacute in revista la care erai redactor-sef.
    Daca bagi cate una in fiecare numar din EVZ, (dar la fel de cracita) rupi toate tirajele de pana acum!
    Rupi analele presei romanesti!
    Sper sa nu ne dezamagesti!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Horia Tabacu era elev si doar fiul tatalui sau, ziarist, ce-i drept, Dumitru Tabacu, cind Sorin Rosca Stanescu lucra deja in presa, dinainte de 1980! Va dati seama ce improvizatie de documentare are evenimentul zilei. Dar daca le vine sef, poate ii invata bine cv-ul.
  • angela teflon angela teflon
    Nicoleta Savin este consultant politic al PDL. A lucrat si pentru Gigi Becali. Dar ultimul angajament l-a avut in campania din 2009, cand a si aparut la tv intr-un filmulet cu stafful lui Basescu de la partid. Probabil ca aceasta mutare de la EVZ face parte din noua strategie de comunicare a PDL, de care Dan Andronic, actionar al EVZ, nu este strain.
  • marin marin
    Horia Tabacu este un personaj fabulos. Merita sa-i cititi cartea “Drumul pana la Piata Victoriei”.
  • naivu naivu
    citind cv-ul, iti dai seama ca patronul se poate felicita pt ca l-a angajat. nasol ca cititorii nu.

Trimite un comentariu

sus