Skip to main content

MUTARE SURPRIZĂ: Claudiu Şerban, redactor-şef la Capital

 

ACTUALIZARE: "Mi-am dorit foarte mult să lucrez la Capital şi să fiu redactor-şef", spune Claudiu Şerban. De ce a ales această mutare şi ce spune despre a fi director şi redactor-şef în acelaşi timp, în articol.

Publicitate

Claudiu Şerban, director general Evenimentul zilei şi Capital este şi noul redactor şef al săptămânalului economic. Claudiu Şerban a făcut anunţul în faţa redacţiei, într-o şedinţă, în urmă cu doar câteva minute (ora 16.15-16.30).

Directorul general, acum şi redactor-şef, preia atribuţiile de la Iulian Bortoş, care a demisionat săptămâna trecută, după cum paginademedia.ro a anunţat aici.

Iulian Bortoş va mai lucra la Capital până luni.

Claudiu Şerban: "Mi-am dorit foarte mult să lucrez la Capital şi să fiu redactor-şef"

"Eu mi-am dorit foarte mult să lucrez acolo şi, într-o perioadă, să fiu redactor-şef", spune Claudiu Şerban, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

De ce ai ales această variantă?
Din două motive. 1. Eu nu mă aşteptam ca Iulian Bortoş să plece, nu eram pregătit pentru asta. 2. Eu mi-am dorit foarte mult să lucrez acolo şi, într-o perioadă, să fiu redactor-şef. De aici s-a ivit pe de o parte o oportunitate, dar şi o anumită nevoie. Asta m-a determinat să fac această mutare.

Le-am şi spus celor de la Capital: nu este vorba de un interimat, decât dacă nu reuşesc fie să îmi fac treaba de director, fie să îmi fac treaba de redactor-şef.

Cum se împacă cele două poziţii?
E o situaţie specială. Fiind o publicaţie din zona de business, o să fie mai simplu pentru mine. Anumite discuţii pe care le am eu ca director pot fi utile şi pentru munca de redactor-şef.

O situaţie ipotetică: ca redactor-şef, ai un material foarte bun despre o companie, pe care vrei să îl publici. Dar compania spune că îşi va retrage publicitatea dacă apare articolul. Ce faci, ca director?
Fac ce ar face oricine: pun în balanţă. Cineva arbitrează întotdeauna între interesul jurnalistic şi interesul comercial. În final, tot eu sunt cel care arbitrează.

Am studiat în anii 90 Etică la Maastricht, la Centrul European pentru Jurnalism şi exact astfel de lucruri am discutat. Un profesor britanic spunea că întrebarea de bază este "Ce se schimbă?". Ce se schimbă odată cu publicarea sau cu nepublicarea unui articol? Odată cu acest răspuns ai şi răspunsul la întrebarea "publici sau nu?"

Crezi că se pot face în acelaşi timp joburile de redactor-şef şi de director?
Fireşte, din moment ce asta am ales să fac şi asta mi-am asumat să fac.

Primele măsuri ca redactor-şef la Capital?
O să reevaluez conceptul editorial. Mi-aş dori mai multe interviuri, e o specie care a cam dispărut din Capital. Mai multe analize sectoriale, care altădată erau în fiecare număr şi mai multe informaţii din zona de companii, pentru că economia este făcută din companii.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • manuela manuela
    Nu stiu la ce e OK Serban, si de-a lungul, si de-a latul vremii, dar clar nu e in/la presa. Am fi preferat sa fie un moment dificil pentru el si sa lase naibii presa, ca nu se pricepe. Din pacate insa, pentru noi, astia din presa, el pupincureaza bine patronii, oricare ar fi ei. Si fiindca asta i-a mers ani de-a randul la Ringier,a inceput sa creada ca e chiar priceput la presa. I-a facut sa plece si pe cei care se mai pricepeau cat de cat si acum cred ca recita" oglinda, oglinjoara...", fericit ca si-a vazut visul cu ochii. si sunt convinsa ca sunt o multime de domnite care dau ochii peste cap in fata sau in spatele domnului director redactor-sef si patron cu 10%. Halal!
  • liviu liviu
    la Capital mai exista red-sef adjunct? sau seniori? sau si acolo s-au facut retrogradari si restructurari? ori e primul pas, cand directorul devine red-sef si apoi... tot lantul...ca la EVZ?
  • raisa gorbaciova raisa gorbaciova
    O sa ia, cumulat, si salariul fostului?
    Ca atunci e de inteles.
    Oricum, bursa si piata Rasdaq sunt un subiecte detinute la degetul mic, in macroeconomie e doctor, finatele sunt hobby-ul omului, media nu mai vorbim, la banking e maestru, talentul scriitoricesc nu lipseste.
    Asadar, sa ii uram succes domnului Serban!
  • Raluca Raluca
    Claudiu Serban a fost si a ramas un tip super ok de-a lungul vremii. cu greu pot spune asta despre alte persoane. este un moment dificil pentru toata presa. sunt convinsa ca va face fata cu brio acestei noi provocari.
  • Andi Andi
    Macovei, pazea! In curand, Serban va prelua si postul de redactor-sef al EVZ. Va fi si redactor, corector, SGR si, evident, inevitabil, singurul cititor. E cel mai bun!
  • alla pugaciova alla pugaciova
    Dar asta NU e o surpriza!
    Surpriza era daca Gigi Becali s-ar autonumi antrenor la Steaua.
    Dar Gigi e un om cu bun simt.

Trimite un comentariu

sus