Skip to main content

Realitatea TV, 10.000 de lei amendă că i-a lezat imaginea Robertei Anastase

 

Realitatea TV a fost amendată de CNA cu 10.000 de lei deoarece i-a lezat imaginea Robertei Anastase în emisiunea “Ediţie specială” din 19 martie.

Publicitate

În emisiune s-a vorbit despre un contract de medicină a muncii încheiat de Poşta Română cu o firmă din Ploieşti despre a cărui valoare s-a afirmat că este de peste 7 milioane de euro.

Consiliul a considerat că emisiunea de la Realitatea TV nu a asigurat informarea obiectivă a publicului.

Amenda vine ca urmare a două reclamaţi, una venită din partea Robertei Anastase (Preşedintele Camerei Deputaţilor) şi trimisă de preşedintele-director general al Poştei Române, Dumitru Daniel Neagoe.

Iată ce reclamă Roberta Anastase:

„Nici înainte şi nici în timpul emisiunii nu mi s-a cerut un punct de vedere în legătură cu aceste afirmaţii care s-au difuzat fără nicio verificare prealabilă.”

„Realitatea TV nu a informat obiectiv opinia publică, introducând în discuţie numele meu în afaceri cu care nu am nicio legătură şi nu a respectat dreptul meu fundamental la propria imagine.”

“Realitatea TV a prezentat, în cazul meu, ca singură şi sigură doar informaţia conform căreia eu personal aş direcţiona anumite contracte favorizând anumite firme.”

Ce s-a discutat în şedinţa CNA de astăzi?

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Nu vă interesează punctul de vedere al Poştei Române, vă interesează să preluaţi un articol dintr-un ziar (Jurnalul Naţional – n.r.) şi să-l tocaţi în stilul caracteristic.”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Incă din introul emisiunii, se înţelege că subiectul emisiunii este că Băsescu nu i-a dat Poşta Română lui Vîntu, să vedem cui i-a dat-o şi cui i-o dă pe bucăţi. Onisei.”

“Faptul că există un contract de externalizare a unui serviciu nu este în sine nicio ilegalitate.”

Christian Mititelu, membru CNA:

“Eu nu sunt partizanul opiniei că trebuie neapărat chemată persoana la telefon, pentru că în felul ăsta omorâm emisiunile, pentru că cine nu vrea să se discute despre el n-o să vină, e legitim să se discute.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    irealitatea este o televiziune de poata jena eu nu ma mai uit la irealitatea de doi ani de zile si pina nu se schimba nici nu am de gind sa ma uit.acolo sunt numai si numai minciuni.
  • Marian Marian
    Domnule Obae, ziarul Curentul, in numarul de ieri, are ca articol de fond niste legaturi intre domnia voastra si Sorin Ovidiu Vantu. Practic, cotidianul Curentul spunea ca ati folosit paginademedia.ro pentru a posta un articol manipulator si anume "Banii lui Elan nu au ajuns la Vantu". Curentul desfiinteaza intregul articol acuzandu-va ca sunteti folosit de Vantu in manipularea opiniei publice iar tot ce este scris in acest articol nu corespunde realitatii.
    Cum comentati?
  • john doe john doe
    Prietene, zi-mi si mie, te rog, de la cine a incasat RTV 10.000 lei?! Bleah...
  • Vreau si eu Vreau si eu
    De cand Anastase are o imagine nepatata care sa poata fi lezata. Ce gluma buna acest titlu

Trimite un comentariu

sus