Skip to main content

Sorina Matei a trecut la B1 TV

 

Sorina Matei, jurnalista care a demisionat din trustul Intact, în urmă cu aproximativ două luni de zile, s-a angajat de două zile la B1 TV. Pentru început, ea se ocupă de coordonarea secţiei politic.

Publicitate

Contactată de paginademeida.ro, Sorina Matei a declarat că în scurt timp va realiza o emisiune la postul condus de Sorin Oancea.

Iniţial, jurnalista trebuia să se alăture grupului de presă Realitatea Media

Sorina Matei a plecat din trustul deţinut de Dan Voiculescu pe 23 martie din cauza unor neînţelegeri cu conducerea Antena3 în privinţa realizării unui interviu cu Traian Băsescu, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Calina Calina
    vlad: Adevărul supără, înțeleg. Chiar te înțeleg, sincer, având în vedere am adus probe pentru afirmații ! Dar, deh... :)
  • Horea Horea
    Păi unde a dispărut comentariul lui mircea_t?
    Dar a celui care s-a semnat cu pseudonimul UNUL?
    A inceput CENZURA sa-si faca jocul? Nu de alta, dar in acest mod se pierde sensul DIALODULUI, chiar daca s-au folosit si unele cuvinte mai putin ortodoxe.
  • Horea Horea
    @marius
    N-am prea inteles ce-ai vrut sa spui mai sus.
    In schimb o sa-ti transmit o poezie cu al carui continut sunt tare de acord:

    "De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
    Si actualii dar si fostii,*
    *Cei mai destepti de pe Pamant*
    *Au fost intotdeauna...PROSTII.*

    *Nu te ruga la ursitoare*
    *Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,*
    *Mai bine urla-n gura mare:*
    *"Iubite Doamne, fa-ma....PROST!"*

    *De ce sa tragi ca la galera,*
    *Sa-nveti atatea fara rost,*
    *De vrei sa faci o cariera*
    *Ajunge numai sa fii...PROST.*

    *In lumea asta cu de toate,*
    *Unde se-nvata contra cost,*
    *Pacat ca nici o facultate *
    *Nu da si diploma de....PROST.*

    *Avem impozite cu carul*
    *Dar inotam in saracie*
    *Si ce buget ar avea statul*
    *Dintr-un impozit pe.....PROSTIE...*

    *Ei sunt ca iarba, cu duiumul,*
    *Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!*
    *O, Doamne, de ne-ar creste graul*
    *Cum cresc recoltele de ...PROSTI.*

    *Si-n lumea asta rasturnata,*
    *Unde cei strambi sunt cei mai drepti,*
    *Savantii nostri mor de foame*
    *Si numai PROSTII sunt destepti."
  • Calina Calina
    Domnișoara Matei a ajuns în sfârșit unde-i era de fapt locul și alături de cine se-aseamănă. B1 cu sau fără domnul Turcescu rămâne același lucru. Cu doamna Țițirigă va face … salon bun, iară nu casă bună, având în vedere că sunt din aceeași sușă. Domnișoara Matei nu țipă la angajați – cred – dar țipă la bunul simț, prin susțineri de genul că a fost unicul ziarist care a fost pus în dificila situație de fi între ciocan și nicovală în relația atât de sinuoasă dintre redacție și instituția pe lângă care este acreditat. Mai țipă la bunul simț și prin cel puțin sinuozitatea relației cu Palatul Cotroceni. Voi reveni cu aceste două aspecte. Doamna Țițirigă face exact ceea ce știe mai bine: ȚIPĂ. Un șef care se simte stăpân pe profesie nu țipă. Țipetele sunt menite să acopere lacune severe. Când nu ai profesionalism, pui în loc țipete. Deja din pricina stilului de a se comporta al doamnei Țițirigă, oamenii au început deja să plece de la B1. Verificați și vă veți convinge. În rest da, e de remarcat cum un consilier de-ai unui primar mai mult decât excentric din Bucureștii de azi este toată ziulica în biroul doamnei Țițirigă. Și domnul acela primar, că se prind sau nu proprietarii postului de televiziune, este prezent periodic pe ecranul cu pricina. Oricum faptul că în trei luni a trecut și pe la Realitatea TV unde nu a făcut vreun purece, spune multe.
    Să revenim la ceea ce promisesem, ideea că domnișoara Matei e singurul ziarist care face eforturi uriașe să realizeze un echilbru atât de dificil între interesele redacției și interesele instituției pe lângă care a fost arondat, acreditat, care i-a fost dată în responsabilitate ziaristică.
    După remarca din ședința CNA, de după plecarea cu scandal de la Antene, domnului Mititelu – cu o experiență și o expertiză de netăgăduit – cu privire la suspiciunile la adresa jurnaliștilor acreditați pe lângă instituțiile statului, e limpede ca lacrima că, mai toți jurnaliștii acreditați pe lângă instituții, organizații, partide, au de gestionat o situație mai mult decât delicată între propria redacție și propria ”sursă”. Sau sursă de lucru. De aceea mi se pare mai mult decât indecent din partea domnișoarei Matei să clameze această situație ca fiind una particulară în ceea ce o privește.

    În rest, vă propun să vedem relația mai puțin știută a domnișoarei Matei cu domnul Traian Băsescu și cu domnul Valeriu Turcan. Cu alte cuvinte, Cotrocenii.
    Iată despre ce vorbeam:

    sâmbătă, mai 19, 2007 – DOMNULE BASESCU DA-NE TELEFONUL, PLIZ! Traian Basescu e zuzu rau.

    miercuri, iunie 03, 2009 – Adevarul despre domnul Turcan

    luni, iunie 15, 2009 – Sa continuam. Tot “cu” si “despre” domnul Turcan…

    miercuri, iunie 17, 2009 – „Tampitii” si disperarea lui Turcan

    joi, iunie 04, 2009 – Azi, Basescu aterizeaza in Irak (o sesiune de tocat Băsescu și suita)

    miercuri, iunie 16, 2010 – “Around the President” ( o repriză de odă în metru admirativ la adresa domnului Băsescu și a unuia dintre … fotografii săi, mă rog fiul unui domn boss la de la CFR aflat sub pulpana PD )

    Dacă mai vreți sunt și alte asemenea evoluții.

    Priviți mai sus cum a trecut biata fată de la o stare la alta cu o ușurință care ar trebui să dea de gândit. Dupa ce i-a tocat și pe Băsescu și pe nefericitul de Turcan, a trecut cu o ușurință suspectă cel puțin la adulație…
    O întrebare: dacă tot s-au regăsit profesionistele la B 1, vor repeta performanța de a-i spune (domnișoara Matei) pe post domnului Ion Iliescu,“Va pup domnu’ presedinte !” ?
    Va repeta performanța din vremea în care era acreditată la PSD ? Atunci când sărmana domnișoară Matei era evitată de politicieni. Din cauză că se ducea la ei cu microfonul ascuns pe unde știa dânsa mai bine. Domniile lor credeau că vorbesc cu dânsa off the record, iar dânsa punea operatorul să înregistreze de departe. Și înregistra tot ! Un profesionist scoate pe FAȚĂ și nu prin dos, de la un politician lucruri interesante.

    Și nu, nu trebuia ci chiar s-a alăturat, corectați știrea, Realității TV. A fost prezentată ca atare pe post, în mod oficial.În plus a atârnat zile bune prin redacție, în vecinătatea Realitatea.net.
  • Alexu Alexu
    Nu a lucrat niciodata la rtv.
  • marius marius
    Nu, suntem doar ANTI-PROSTIE !
  • Rambo Rambo
    Sincer, chiar n-am impresia ca actualul B1 proslaveste puterea. Am observat ca la talk-show-uri sunt invitati in mod egal reprezentanti ai puterii si ai opozitiei si au timpi egali de exprimare, spre deosebire de Realitatea si A3, unde se practica un linsaj mediatic de cea mai joasa speta, la toate talk-show-urile participarea fiid de 3,4,5-1 in fvoarea opozitiei, iar vocea reprezentantului opozitiei (de multe ori prezent doar telefonic, in vreme ce in studio, in direct, 3-4 gealati pro psd si pnl, fac spume la gura ca Persilul) este sugrumata la fiecare 3 cuvinte pe care apuca sa le ingane printre racnetele isteroide ale slugoilor lui Vantu si Felix si ai reprezentantilor Ciumei Rosii psd-iste si ale PeNaLilor Mafioti.
  • Horea Horea
    Eu am transmis un scurt comentariu fata de ceea ce expune mai sus mircea_t.
    Oare de ce n-a aparut?
    Continutul sau (a comentariului) nici nu se compara, ca "pofunzime", cu cel semnat, mai jos, de cel care semneaza cu ... UNUL.
  • susu susu
    tipa e specializata pe politic. despre ce vorbim? a trecut acolo..e optiunea ei. cred ca i s-a luat de marile televiziuni de stiri din tara asta.
  • Horea Horea
    @geo
    E un apropo la un mai vechi articol referitor la Seres?
    Si cum de n-ai voturi negative? Că, mă repet, pe acest forum sunt majoritari pro Felix-Vantu.
  • geo geo
    am vazut si noi cum sunt profitabili oamenii aia care lucreaza contra Puterii...santajeaza firmele care nu dau publicitate sau care au publicitate in alta parte...
  • Horea Horea
    Pentru bla-bla-bla-bla!
    Nu pentru tota lumea PROFITUL e singurul scop in viata.
    Mai exista, ce-i drept mai rar, si alte atitudini fata de patron, bani, putere politica, profesie, ...
  • blabla blabla
    E amuzant cum diversi comentatori saluta si aplauda trecerea la b1tv. E amuzant cum e respectata o televiziune, un bussines care nu stiu sa fie in ultimii ani pe profit. Asadar, oamenii de acolo abia de-au reusit sa produca indeajuns de multi bani incat sa-si plateasca propriile salarii. Pe de alta parte, avem trustul Intact. Unul din putinele trusturi, alaturi de pro, care sunt pe plus. Trust in care nu doar ca nu iau bani de la patron, ci si ii baga bani in buzunar acestuia. Printre ziaristii din Intact s-a numarat si Sorina Matei vreme de multi ani. Acolo a invatat meserie, acolo s-a format ca ziarist, si de acolo si-a luat banutii luna de luna. E amuzant cum ii apuca pe jurnalisti deontologia ci devin ei dintr-o data verticali in momentul in care au variante de-a pleca in alta parte. La fel cum e amuzant sa ridici in slavi un post de televiziune ce pleaslaveste puterea dar nu e-n stare sa faca profit, sau macar sa fie pe zero, si sa blamezi un post care are o politica editoriala totala impotriva celor de la putere, dar care reusesc luna de luna sa produca mai mult decat consuma.
  • falcutze falcutze
    Bravo,Sorina!

    Ai facut o alegere foarte buna!!!

    Felicitari mult succes!
  • vasile vasile
    e bine ca a trecut la b1. rtv si a3 au luat-o razna de tot.

Trimite un comentariu

sus