Skip to main content

Stelian Negrea, despre lucrul la Intact: Nu au dat publicitate la Antene, arde-i!

 

Stelian Negrea, fost jurnalist la Intact Media, firmă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Şereş, fost ministru al economiei.

Publicitate

Jurnalistul susţine că acestea erau printre metodele trustului lui Voiculescu de obţinere a publicităţii de la companiile private.

Câteva fragmente din interviu:

EVZ: Cu ce se ocupa acest Departament de Investigaţii?

S. Negrea: "Adunam informaţii, la indicaţiile lor, despre firme cu care nu aveau contracte de publicitate sau cu care aveau litigii în instanţă. Pe partea politică trebuia să adun informaţii despre toţi politicienii care nu se aflau în sfera lor de interes. În general de la putere, dar erau şi de la opoziţie doi-trei."

EVZ: Cine vă cerea aceste materiale?

"Fizic era Codruţ Şereş, directorul trustului Intact, dar el participa la rândul lui la şedinţe cu membrii familiei Voiculescu. Acest departament a fost creat la indicaţiile speciale ale doamnei Camelia Voiculescu."

EVZ: Ai un caz concret în care aţi fost puşi să faceţi materiale despre o anumită firmă?

"Am mai multe, nu doar unul. Dintre cele mai mari a fost cel legat de campania dusă pe Antena 1, Antena 3 şi în toate publicaţiile on-line şi print ale trustului împotriva firmei RCS-RDS. După cum se ştie, trustul Intact şi această companie sunt într-un litigiu comercial. RCS-RDS cere Antenei 100 de milioane de euro, iar Antena cere RCS-RDS vreo 60 de milioane."

Cum s-a născut comanda materialelor împotriva RCS&RDS?

"Tocmai când acest scandal a izbucnit, am fost solicitaţi. RCS-RDS era unul dintre subiectele principale în discuţii. Ei spuneau că RCS-RDS şi un anumit om politic "sunt prioritare". Eu am furnizat câteva materiale care au apărut pe post. Dar ceea ce este important este că această comandă nu-mi venea numai mie, ca şef al acestui departament. Această comandă, dacă vă uitaţi pe ce a apărut pe acest subiect, era împrăştiată în trust."

"(...) Chiar şi după această întâlnire de la CNA (pe tema conflictului dintre Intact şi RCS&RDS), conducerea Intact ne-a spus că subiectul RCS-RDS trebuie continuat. Să căutăm informaţii şi să le convertim în materiale care să apară."

EVZ: Au existat şi cazuri de şantaj editorial de genul daţi-ne publicitate că dacă nu declanşăm o campanie împotriva voastră?

"După povestea cu RCS-RDS, bănuind cum stau lucrurile în trustul respectiv, m-am dus la Codruţ Şereş cu o listă de firme, Top 25 pe fiecare judeţ, după cifră de afaceri, să ştiu cine e protejat şi cine nu e. (...) Cu Rompetrol aveam, dar ne reproşaseră că am fost prea acizi şi urma o negociere ca să o îndulcească. Pe urmă mai aveau cu CEZ, cu Ford, Toyota. Cu Practiker încă nu aveau, cu Tarom nu era încă sigur, cu Sensiblue nu. (...)
Înainte să ajungă la firmele mari din Bucureşti şi Ilfov, a trecut prin firmele din Maramureş, judeţul lui, şi am rămas şocat. A început pe un ton foarte vesel: Unio - rade-i, INI - arde-i, Habitex - arde-i, Viva - arde-i, Witmuller, arde-i, f... în gură să-i f..., Gita, rupe-i. Ce poţi înţelege dintr-un asemenea limbaj decât faptul că trebuie să aduni informaţii despre firmele astea."

Farmec şi Albalact nu erau în graţiile trustului Intact pentru că aveau contract cu Pro TV

"Să aduni nişte informaţii despre firma asta ( Farmec - n.r.) care avea un conflict între acţionari pentru că firma Farmec avea de ani buni, ne spunea conducerea Intact, contracte cu Pro TV şi nu avea cu Antenele. Ia adună nişte informaţii şi vedem noi cum le folosim. Similar cu Farmec, era şi cazul Albalact, despre care spuneau tot aşa, că au contract cu Pro TV..."

EVZ: Deci voi strângeaţi informaţii compromiţătoare şi făceaţi nişte dosare care, la un moment dat, puteau fi folosite în negocieri pentru publicitate?

"Da. Acesta era sensul discuţiei."

Materialul integral, în Evenimentul zilei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mereu aici doar pentru noi! Mereu aici doar pentru noi!
    Mai mare adevar nici ca se putea sa graiesti!
  • satinu satinu
    E foarte bine ce a facut Negrea, a avut curaj sa zica ce se petrece.
    Ce a facut Codrut Seres este identic cu ce au facut baietii din trustul Gazeta! Adunau informatii despre firme pentru EXTORCARE DE PUBLICITATE, SANTAJ se mai numeste asta.
    Mai merge metoda asta dupa scandalul Gazeta? Aia de la Gazeta sunt in proces si acum, de 4 ani, la Braila...
  • kool mogul kool mogul
    Si acum pe bune, cat a luat nea asta de la EVZ (sau mai degraba de la sponsorul portocaliu care conduce din culise mizeria de ziar) pt. a se razvrati impotriva Antenelor? Astia de la oficios chiar au impresia ca toti romanii sunt batuti in cap cu paru'?
  • petrus21 petrus21
    Nu stiam ca acum vorbesc si oportunistii. Daca tacea acest individ filozof ramanea.
  • Constanta Constanta
    Antenele sunt cel mai mare dusman al lui udrea si piticul pupator de dos de marinar beat ranga. Pentru o spaga corecta oricine ar zice si ar face orice in tara asta.

    Suntem o natie de oi proaste, docile si ieftine !
  • StockEx StockEx
    eu cred ca acest stelian este un amator, intr-o continua fuga dupa bani. cred ca este genul care face orice, chiar si pentru 10 RON in plus. asa ca menirea lui de acum, este sa arunce cu noroi in fostul loc de munca
  • cavaleristul cavaleristul
    sa traiti bine adica...nici tastele nu mai vor sa scrie
  • cavaleristul cavaleristul
    Sa ne lamurim: Intact este principala portavoce a USL. EVZ il sustine pe Basescu. Traian Basescu vrea sa faulteze USL cu orice mijloace avand in vedere avansul aliantei din sondaje. Articolul din USL incearca denigrarea trustului Intact dupa cat se pare...la astfel de manevre e priceput Base. Cu guvernarea e mai greu. Sa tariti bine!
  • Sincer Sincer
    Gestul pe care l-a facut acest stelian negrea, e unul care denota lipsa lui de caracter, mai mult decat atat eu cred ca a fost cumparat pt a denigra trustul, deci credibilitatea lui este egala cu zero.
  • gogu psihologu gogu psihologu
    Omul aceasta este extrem, extrem, extrem de nervos si de incrancenat.
    L-am vazut de cateva ori la A3, se lua in gura cu toti, mai ceva ca Vadim si CTP la un loc.
    Era teribil de nervos.
    Foarte ciudat, deoarece are o sotie tanara si foarte draguta.
    Si uite unde poate duce impulsivitatea: din cauza nervozitatii omului, se intelege ca RCS- RDS ar fi usa de biserica.
    FALS!
  • Dragos Dragos
    Daca se adevereste ce a relatat Stelian despre trustul INTACT, este un gest abject, un gest marca "Felix, nu degeaba ProTV au un castig anual de 85 de milioane de euro, in schimb Antena 1, doar 42 de milioane de euro, ceea ce denota ca Antena1 nu joaca cinstit pe piata publicitatii... Rusine, Voiculescu!
  • Adrian Mirsanu Adrian Mirsanu
    Hai sa clarificam lucrurile si sa nu facem dintr-o chestie personala o imensa lupta de principii aruncand la gunoi ce scriu alti oameni. Vreau sa comentez aici pentru ca mie nu imi e rusine cu materialele pe care le-am scris pe subiectul RCS sau Petrom sau care o mai fi nici la Intact, nici la Business Standard, nici la Ziarul Financiar in 10 ani de presa. Intentia RCS & RDS de a prelua UPC este unul dintre cele mai hot subiecte de presa, despre el se scrie indiferent de trust, tocmai pentru ca este un SUBIECT HOT. Nu cred ca munca mea vreau sa fie pusa sub semnul intrebarii de acest individ, care are o problema personala de transat. Nu apar pe nimeni, dar nu inseamna ca atunci cand iti inchei nefericit colaborarea cu un angajator, ne facem dreptate dand in toata lumea.
  • greenisthenewred greenisthenewred
    Stelian nu a dezvaluit inca nici 10% din mizeria din Intact. Sper sa iasa si altii in fata, ce se face acolo numai presa nu se numeste. Famelia Voiculescu foloseste trustul in interes personal, fie ca e vorba de politica sau afaceri.
    Daca am avea un public matur, astia n-ar avea rating mai mare de 0,1%.

Trimite un comentariu

sus