Skip to main content

Antena1 şi Antena3, amendate cu 15.000 de lei din cauza lui Mircea Badea

 

Posturile Antena 3 şi Antena1 au fost amendate de CNA cu 10.000 şi respectiv 5.000 de lei pentru şapte ediţii ale emisiunii În gura presei, difuzate în perioada februarie - mai.

Publicitate

Cele două posturi au fost sancţionate pentru limbajul injurios folosit Mircea Badea în emisiunea În gura presei.

Postul Antena1 riscă să fie sancţionat cu întreruperea emisiei cu 10 minute din cauza lui Mircea Badea. De ce, în continuare.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Cred că trebuie să atragem foarte serios atenţia conducerii Antena1 cu privire la redifuzarea emisiunii În gura presei. Dacă este să judecăm lucrurile corect, în opinia mea cred că e mai grav faptul că Antena1 difuzează această emisiune la ora 10.00.

Dacă conducere Antenei1 nu înţelege să corecteze acest lucru, eu afirm foarte clar următoarele: cu viitoarea emisiune cu un astfel de limbaj difuzată pe Antena1 eu voi propune întreruperea emisiei cu 10 minute."

Postul Antena 1 a fost sancţionat atât pentru limbajul injurios folosit, cât şi pentru faptul că emisiunea este difuzată la o oră accesibilă minorilor.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit peste 20 de reclamaţii cu privire la emisiunile pentru care au fost amendate cele două posturi ale trustului Intact.

Dan Grigore, membru CNA:

“Eu mă simt lezat de un astfel de emisiune. În general, pare că domnul respectiv provine din spatele unui anumit tip de bloc, fie dintr-o amestecătură de nomenclaturişti şi bişniţari.”

Ca urmare a declaraţiei lui Răsvan Popescu că emisiunea În gura presei n-a mai fost reclamată în ultima lună, Narcisa Iorga, membru CNA, a spus:

“Eu am să mă autosesizez în fiecare şedinţă cu privire la acestă emisiune. În acest gen de emsiune se foloseşte un limbaj injurios în fiecare emisiune.

Preşedintele CNA a propus iniţial ca sancţiuni o amendă de 5.000 de lei pentru Antena3 şi o somaţie publică pentru Antena1.

Narcisa Iorga a considerat că această amendă este prea mică având în vedere numărul mare de reclamaţii şi emisiunile monitorizate.

"Sancţiunea este infimă având în vedere numărul reclamaţiilor. Dacă noi venim cu astfel de propuneri, aici nu mai e vorba de dreptul la propria imagine a niciunei persoane?”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    cenzurosii astia ar face bine sa nu sara calul bunului simt... badea are si el o emisiune de 1 ora .. de ce nu interziceti si pe acuzatorul public nasul sau zero ala barat turcescu ? ,, problema care va roade pe voi e audienta lui badea imensa si publicul lui tinta... un public care se nu se regaseste printyre lingaii pdl si basesq.
  • Constantin Constantin
    Vuvuzel merita !La fel si antenele,toate !!
  • Marian Marian
    Ele nu sunt televiziuni, sunt niste vidanje de spulberat mizerii in apararea sefului sau a partidului politic la care seful este arondat. Vezi Voiculescu!
  • Daniel Daniel
    Te-ai uitat vreodat la Fox News? Eu ma uit zilnic, dar nu e nici pe departe ca Realitatea TV si Antena3. Baietii aia nu sunt nici Ciutacu, nici Gadea, nici Badea si cu atat mai mult Ciuvica.
    Mai bine urmareste-i si nu vorbi din auzite!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Problema, in primul rind, este redifuzarea dimineata, la ora 10,00, cind, se spune, protejam minorii. Daca noi, adultii, am ajuns la pragul de nesimtire incit sa nu ne mai pese de injuraturi, dimineata se uita copiii si aud: "Ba, boule, care esti bou! Cretinilor, tara de idioti, pai ce sa ceri de la niste ciumpalaci", chestii repetate continuu in cele 20-25 minute de emisie efectiva. Dupa care il luam pe aia mici de minuta si-i ducem la scoala, gradinita, in vizite si ne trezim cu invataturile lui Mircea catre urmasii sai! Daca Monica Macovei a avut catastrofala idee sa dezincrimineze insulta si calomnia, intr-o tara de trogloditi, iata, asa ca noi nu ne putem proteja, macar pe aia mici sa-i scutim cit putem de asemenea lectii de grobianism si nesimtire!
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Multumesc frumos pentru completare. Voi pune si in text restul declaratiei. O seara buna!
  • bogdan bogdan
    ceausescu traieste inca in multi dintre noi.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    pentru touretul
    Citatul este incomplet si de aceea este neinteligibil. Declaratia mea in plenul CNA a fost mai ampla, se referea la o remarca a presedintelui CNA conform caruia nu mai exista reclamatii la adresa emisiunii "In gura presei" de o luna incoace. Am spus ca ma voi autosesiza eu intrucat aceasta emisiune contine limbaj injurios la fiecare editie. Pe de alta parte, ma refeream la propunerea presedintelui CNA de a sanctiona postul Antena 3 cu doar 5000 de lei. Avand in vedere ca erau reclamate peste 20 de editii ale emisiunilor "Sinteza zilei" si "In gura presei", am considerat ca sanctiunea propusa este infima, de aceea faceam referire la "astfel de propuneri". Reporterul paginademedia.ro are multe stiri de redactat azi, in urma sedintei CNA si, probabil, lipsa de spatiu si de timp este cauza redactarii deficitare a declaratiei mele. Intr-adevar, in forma actuala, declaratia nu are sens. Sper insa sa fi lamurit oarecum neclaritatile prin aceasta postare.
  • Ionel Ionel
    pentru mine e foarte simplu: televiziuni precum antena 3 si realitatea nu ar trebui sa aiba drept de emisie.

    nu poti sa minti, sa dezinformezi, sa iti batijoc efectiv de oameni si de adevar cu zambetul pe buze si fara nici un fel de jena.

    ce face acest CNA...e un fel de frectie la picior de lemn. ce rezolvi cu o amenda de 15.000? cate minute de publicitate is banii astia? doua...trei?
  • Laura Laura
    doar amenzi. Si nu plateste TVA, ca nu vrea, nah, de aia. Si are ceasuri multe. Si muschi si mai multi. Eu cred ca astia de la CNA sunt pur si simplu invidiosi
  • mihai mihai
    Narcisa Iorga lasa vrajeala ca esti o comunista infecta , de ce trebuie sa ne ascundem dupa deget si sa nu existe exprimare libera??? ce adevarul supara ????
  • virgil virgil
    ba da există...fox news
  • Oare? Oare?
    "un astfel de emisiune" ???
  • touretul touretul
    Narcisa Iorga: "Eu am să mă autosesizez în fiecare ședință cu privire la acestă emisiune. În acest gen de emisiune se folosește un limbaj injurios în fiecare emisiune".
    Eu mă autosesizez cu privire la limbajul Narcisei Iorga. Ce-a fost asta? Jurnalist?
  • Horea Horea
    Citez: “Eu mă simt lezat de o astfel de emisiune. În general, pare că domnul respectiv provine din spatele unui anumit tip de bloc, fie dintr-o amestecătură de nomenclaturiști și bișnițari.”
    Daca si monarhistul Dan Grigore are o asemenea parere despre Mircea Badea, atunci, orice comentariu ar fi, parca, de prisos.

Trimite un comentariu

sus