Skip to main content

EXCLUSIV. Surpriză: Orlando Nicoară (MediaPro) se bate cu Adamescu pentru Academia Caţavencu!

 

Surpriză la a doua licitaţie pentru vânzarea mărcii Academia Caţavencu!

Publicitate

Pentru marca Academia Caţavencu se vor bate Orlando Nicoară (director general Mediafax Group) şi Claudiu Pădurean, din partea lui Dan Grigore Adamescu, proprietarul României libere.

Detalii, în continuare:

Doru Buşcu, cel care a câştigat prima licitaţie, pentru 1,6 milioane de euro, dar nu a reuşit să strângă banii, nu s-a înscris pentru a doua rundă, care va avea loc săptămâna viitoare.

Contactat de paginademedia.ro, Doru Buşcu nu a făcut niciun comentariu.

De altfel, niciun alt Caţavenc nu s-a înscris la licitaţia care va avea loc săptămâna viitoare, marţi.

Lichidatorul judiciar, Ion Popescu, a declarat pentru paginademedia.ro că s-au înscris doi participanţi la licitaţia de marţi, dar nu a precizat cine sunt aceştia.

Orlando Nicoară nu a putut fi contactat până la ora redactării articolului.

Academia Caţavencu a fost adjudecată la 26 mai de Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitaţia s-a oprit după nu mai puţin de 154 de paşi a 7.500 de euro. Asta peste suma de pornire.

Singurii care s-au arătat interesaţi de marca revistei de satiră au fost Doru Buşcu (directorul editorial al Academia Caţavencu) şi Sabina Fati (jurnalistă la România liberă, din partea proprietarului ziarului, Dan Grigore Adamescu). Jurnalista a fost reprezentată la licitaţie de avocatul Radu Şoldănescu. Doru Buşcu nu a reuşit însă să strângă suma, drept pentru care licitaţia se va relua marţi, 14 iunie.

Sursa foto: Gandul.info

Despre licitaţia de săptămâna viitoare a scris şi HotNews.

Citeşte şi:

  • Buşcu nu a reuşit să strângă banii pentru marca Academia Caţavencu. Licitaţia se reia
  • LA CALD DE LA LICITAŢIE: Marca Academia Caţavencu s-a vândut cu peste 1,5 milioane de euro! Doru Buşcu, noul proprietar
  • Doru Buşcu: Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu
  • Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
    viewscnt

    Comentarii

    • ElCucui ElCucui
      Ai și nu ai dreptate. Ce nu se știe este că, în 2006, pe lângă fondul de investiții britanic și SOV, a făcut și Sârbu o ofertă. Cea mai mică. A câștigat, cum o să câștige și acum, oferta cea mai mare. Be. O fi meșter Sârbu pe TV dar pe print a închis și el niște titluri, a pierdut niște franchize, a trecut un cotidian în on-line. Cu tot Pro-ul din spate! Adevăratul Rege al printului, Mihai Cârciog, a murit astăzi. Dumnezeu să-l odihnească!
    • istericul istericul
      Mie chiar imi place de Orlando.E foarte simpatic. I se potriveste de minune marca.
    • zana zana
      Academia Catavencu trebuie sa fim sinceri, e un brand care i se potriveste lui Sarbu. Ce sa ne mai tot contrazicem aici unii cu altii. Adamescu nu are ce sa faca cu el. Daca Adamescu va plusa pentru acest brand, e evident ca nu stie, nici cit valoreaza si nici ce sa faca cu el mai departe. E doar o actiune, care nu-i apartine. Asa ca, daca e pe bune, cistiga Sarbu, daca nu, cistiga celalalt( am si uitat cum il cheama).
    • cornel cornel
      de vreo 3 ani Catavencu face politica PNL si tu nu-l vezi pe Antonescu in ecuatie?

      diferenta intre catavencu actual si cel la care lucrau si cei ce au plecat o vezi?

      daca nu vezi aceste diferente atunci problema e la tine
    • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
      Florin Iaru are o obsesie cu fostii lui colegi care ii tulbura visul in fiecare noapte si vor sa-i ia locul. De parca si-ar dori cineva intreg la minte sa lucreze la ziarul lui Adamescu sau la siteul lui Sirbu. Si da, sigur ca da, Academia Catavencu se autosustine. Daca va da salariile in plic si nu le trece prin contabilitate normal ca se autosustine. Grecia ar face bine sa va copieze modelul.
    • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
      Ezista o esplicatie, vorba altui brand sleit care acum e si pe print: Sirbu vrea sa faca emsiunea Romanii n-au talent si a gasit si cu cine.
    • ElCucui ElCucui
      Mda, o semi-surpriză. Când Bușcu se pregătea să nu plătească, i-a ieșit foarte ferm un porumbel din gură - "...brandul se va dezvolta pe mai multe medii: online, TV, radio..." Mi-era clar că e în discuții cu cineva bazat pentru o eventuală co-plată, așteptam să văd doar cum se numește următorul visător. După Nacu, Cârciog, Vântu, Sârbu, Marin, Vântu. Și puțin Tofan și Patriciu, nefinalizați. Deci e tot Sârbu. Dar mai nasol pentru băieți – e printr-un "interpus". De aici încolo, sunt de acord cu @antiana.
    • Flo Flo
      Sau ar mai fi o sansa pentru AC....sa liciteze, brusc, si "petrolistul" iar acolo in trust, ehhhh.....prietenii stiu cum este!
    • Elena Elena
      Eu nu cred ca este vorba de Orlando caci nu cred ca are acesti bani! Si daca ii are, sigur il va vizita fiscul cu cateva intrebari de genul: cat castigi matale pe an? Daca poti sa pui suma asta pe masa, sau macar sa-ti permiti un imprumut asa de mare in criza financiara cand bancile cer garantii la sange... cred ca ai nevoie de un salariu de minim 300.000 EUR /an. Poate o avea si nu stim noi?
    • Laurentiu Laurentiu
      Nu e bine la Adamescu, oameni buni. Uitati ce s-a ales din Romania Libera. Da oamenii afara ca pe niste femei de serviciu ingalate si n-are pic de viziune in media! Plus ca jurnalistii au devenit birouri de presa ambulante pentru Astra Asigurari si pt a spala afacerile grupului!
    • Marian Marian
      Adrian Sarbu a manelizat jumatate din Romania cu emisiuni gen Happy Hour. Ai fost vreodata in strainatate sa vezi un program tv decent?
    • Marian Marian
      Daca esti intr-adevar Florin Iaru, tot ce pot sa zic este ca te detest decent. Schimb programul cand te vad.
      Imi vine sa vomit...
    • Marian Marian
      Poti sa-mi traduci? Esti foarte incoerent, zau asa!
      Ia o pauza!
    • Florin Iaru Florin Iaru
      @cornel
      Iată ce ai zis, nu-s vorbele mele: "Nicoara e ruda cu Geoana dar n-are bani sa-i cumpere lui Geoana casa insa are cateva milioane de euro pt o revista falimentare". Eşti de acord că tu ai scris asta? Despre ce vorbim?
      Deci: Nicoară nu-i pe banii lui. Şi nu cumpără pentru sine. Ergo, n-are importanţă cu cine e rudă. Cît despre revista falimentară, lucrurile stau aşa: societatea e falimentară, revista, nu. E chiar lider de piaţă şi se susţine singură, în condiţiile unei presiuni enorme. Poate că aici o fi şpilul. Poate că şi alţii visează să stea în top, nu ştiu.
      Iar pe Antonescu nu-l văz în ecuaţie, nici dacă-mi pun zece perechi de ochelari. Sau mai uită-te prin Caţavencu, ai să vezi ce bine numără oile să adoarmă la loc!
    • Florin Iaru Florin Iaru
      @antiana.
      Da, ştiu. Am zis eu că e bine? Cum ziceam mai sus: am vrut să ne autocumpărăm şi să fim proştii noştri. N-a fost bine!
      E, într-un fel, povestea de la alegerile prezidenţiale: mitocanul sau gogomanul?

    Trimite un comentariu

    sus