Skip to main content

RCS&RDS a oferit 55 de milioane de euro pentru meciurile din Liga I

 

ACTUALIZARE: Oferta celor de la RCS&RDS a fost acceptată, scrie HotNews.

Publicitate

RCS&RDS a oferit 55,8 de milioane de euro cu TVA pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I de fotbal,  după cum a declarat Ioan Bendei, reprezentantul RCS&RDS pentru Mediafax.

Dacă Liga Profesionistă de Fotbal va accepta oferta RCS&RDS, compania de cablu va intra în posesia celeor şase pachete disponibile din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentru următoarele trei sezoane.

Conform unor surse din cadrul LPF, citate de Mediafax, propunerea RCS&RDS este singura primită de ligă pentru cele şase pachete disponibile. De aceste pachete s-a mai arătat interesat postul Sport Klub, însă modalitatea de plată în rate pe care o propunea nu a fost acceptată de LPF.

Adunarea Generală a LPF a început astăzi, la ora 13.00, urmând ca la încheierea acesteia preşedintele Dumitru Dragomir să anunţe decizia în cazul drepturilor TV.

Astfel, LPF a vândut drepturile tv ale Ligii 1 la fotbal pentru următoarele trei sezoane în schimbul sumei de 101,184 milioane de euro cu TVA.

În prima fază, Liga a vandut doar trei pachete catre: Digisport (pachetul 1 - 13.200.000 de euro plus TVA), Dolce Sport (pachetul 2 - 12.900.000 de euro plus TVA) şi Antena 1 (pachetul 3 - 10.500.000 de euro plus TVA).

Drepturile tv din Liga 1 au fost vandute pentru stagiunile 2011-2012, 2012-2013 si 2013-2014.

Sursa foto: Prosport.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigiduru gigiduru
    cum dreaq' sa plateasca rcs-rds atatia bani, cand ei nu si-au platit cotizatia de la ARMA, si mai au putin si sunt exclusi de la masurarea audienteie TV?
  • seba seba
    Inca un mare mooian pentru Felix turnatorul si papagalii din gradina lui! Bravo judocanu' nost! Oameni ca Teszari ma fac sa cred ca Romanica nu-i pierduta inca cu totul.
  • mad79 mad79
    @eu
    pe la tine mai zboara porcii sau vezi numai conspiratii in jurul tau?
  • eu eu
    Nu tine de bani si audiente. RCS-RDS creaza trustul de presa portocaliu si are nevoie de cat mai mare audienta.
    Banii vor veni de la noi toti, indirect, prin intermediul oamenilor politici.
  • George Predoi George Predoi
    Mi-e greu sa inteleg de ce a platit RCS banii astia! De ce avea nevoie de Liga 1 atata timp cat ceea ce ofereau publicului era de o calitate absolut satisfacatoare? Au nevoie de audienta? Dar ei nu vand publicitate?! Sau oare considera ca meciurile din Liga 1 sunt mai "provocatoare" decat cele din Spania, Anglia, Italia?

    Cred ca au aruncat cu banii pe fereastra! Stie cineva cine conduce aceasta companie? Cum ii cheama pe manageri? Oare acesti manageri au primit vreo prima de la nea Mitica?
  • andrei andrei
    in liga 1 ma uit doar la steaua, stiu ca sunt masochist,dar oferta de la digi e minunata cu celelalte campionate care le transmit in special anglia sa nu uit ca mai transmit si formula 1.Eu daca as fi abonat la alta firma de cablu,m-as muta la rds doar pentru campionatele straine ca fara liga 1 pot sa traiesc fericit pana la adanci batraneti
  • eric eric
    iar isi ia teapa RDS-ul :)) bine ca exista net

Trimite un comentariu

sus