Skip to main content

12 iulie: Bacalaureatul posturilor de ştiri: cazurile CTP si Funeriu

 

Două cazuri de ştiri false legate de BAC, cu două nume importante: Cristian Tudor Popescu şi ministrul Daniel Funeriu, scrie Hotnews.

Publicitate

"Au lansat fără să clipeasca un fals", scria, vineri, Cristian Tudor Popescu pe gandul.info, referindu-se la un articol care "ore în şir a stat pe Realitatea.net" şi în care se afirma că unul dintre fiii săi ar fi picat Bac-ul.

"Un fals abject care nu poate să rămână nesancţionat", spunea, o zi mai târziu, ministrul educaţiei Daniel Funeriu, referindu-se la Antena 3. Post care, citând "un telespectator", a susţinut că ministrul nu ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima încercare.

Despre cazuri, via Hotnews:

  • In privinta lui Cristian Tudor Popescu, articolul postat pe Realitatea.net a fost sters de pe site, iar jurnalistul spune ca i-au fost prezentate scuze (un alt articol, referitor la cel de-al doilea fiu al lui Cristian Tudor Popescu si publicat cu o zi inainte pe site-ul dcnews.ro, a fost de asemenea sters).
  • In cazul lui Daniel Funeriu, materialul initial a ramas nemodificat, pana luni, pe site-ul televiziunii Antena 3, pastrand chiar si nota de final - "Stire in curs de actualizare". Sambata, site-ul a prezentat declaratiile lui Funeriu, inclusiv indemnul ca acest post sa nu mai "minta" si amenintarea ca va da postul in judecata, dar reia, in subsolul articolului, afirmatiile atribuite unui "telespectator" despre presupusele rezultate la Bac ale ministrului.

Ulterior, PDL a decis să boicoteze emisiunile Antena 3. Reacţia Antena 2: O papusa in marime naturala, cu peruca blonda si rochie portocalie, a fost prezentata ironic de crainica Dana Grecu drept "invitatul PDL" in studioul Antena 3.

Bacalaureatul posturilor de "stiri": cazurile CTP si Funeriu

O noua culme a jurnalismului atinsa la Antena 3: O papusa blonda, imbracata in portocaliu - pe post de invitat din partea PDL

Scandalul interceptărilor telefonice în care este implicat „News of the World" nu este singurul care a marcat, în mod negativ, peisajul mediatic din Marea Britanie, scrie Adevărul.

În aprilie 2003, reţeaua de televiziune Sky Network a difuzat un documentar realizat de jurnalistul James Forlong în care apăreau imagini live cu un submarin nuclear englezesc care ar fi tras o torpilă în Golful Persic în timpul războiului din Irak. Materialul era o făcătură

James Forlong a fost suspendat de Sky News după aceste dezvăluiri. Jurnalistul s-a sinucis câteva luni mai târziu.
Scandalurile care au zguduit presa britanică

Scandalul interceptarilor telefonice care a dus la inchiderea tabloidului britanic News Of The World l-ar putea impiedica pe mogulul media Rupert Murdoch, patronul companiei News International care edita publicatia, sa cumpere compania de telecomunicatii prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), scrie Daily Business, care citează Mediafax.

In acest context, surse de la Biroul premierului britanic au confirmat ca avocatii Guvernului elaboreaza o strategie pentru a bloca contractul de noua miliarde de lire sterline (10,1 miliarde de euro) pentru achizitionarea companiei de telecomunicatii prin satelit BSkyB, conform ziarului britanic The Independent, citat de Mediafax.
Scandalul de la News Of The World l-ar putea impiedica pe Murdoch sa cumpere BSkyB

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @Mihai
    Abia astazi te-ai trezit sa comentezi?
    Articolul, si disputele pe marginea lui, sunt din 12 iulie!

    P.S. Nu, nu pot face parte din istorica tripleta, nici macar cu gandul.
  • Mihai Mihai
    uau. Ca Horea e tare sugestiv. Imediat stim cine esti. Horea din "Horea, Closca si Crisan"?
  • gica de la scularie gica de la scularie
    Mario, nu te doare limba sa siluiesti in halul asta limba romana? Sincer, mai moale! (limba romana, tu ce credeai?)
  • Observator Observator
    Măi "eu"!
    Dacă tu din naştere esti cu "plusuri", la capitolul sănatate, e bai!
    Stii ce înseamna să-ţi iasă "pozitive" unele analizele medicale? Înseamnă că nu mai ai mult pană dai colţul.
  • maria maria
    Alexander si tu daca ai fi un om cu mintea la cap ai gi ndi asa; acest om fie el si funeriu a lucrat pentru guvernul japonez a lucrat prin america daca nu ma insel asa ca;tu cum iti explici ca a fost primit acolo pentru a lucra oare pentru ca nu avea bacul luat? sincer nu cred asa ca laso mai moale.
  • Horea Horea
    N-o sa primesc NICIODATA "explicatii" de la unul (sau altul) care se semneaza cu "eu".
    E plina Romania de asemenea personaje eu-iste (atentie, nu ... eudiste!).
  • eu eu
    Tu esti pe minus din nastere... Asta e explicatia !
  • Alexander Alexander
    Daca nu era adevarat, iesea public si arata diploma de bac. Antena 3 a lansat o ipoteza si nu un verdict. S-a incercat in ziua respectiva contactarea repetata a ministrului Funebriu, dar fara succes. Mie mi se pare o tiranie ca puterea sa nu vina la cea mai urmarita televiziune de stiri si sa raspunda la intrebari legate de actiunile lor pe bani publici. Oricum nici pana acum nu s-a raspuns la intrebari, pentru ca i-au trimis pe hilarii aia, Visan si Tinel, care se umilesc si bagatelizeaza orice subiect.
  • Horea Horea
    @touretul
    "Turcescu, ”maestru’” Cristoiu, Grecu, Firea, Gâdea, Nistorescu,... --> sunt în stare de toată coprofagia și perversiunile anale posibile..."
    Pai daca scriam eu asa ceva, aveam deja, cel putin, 13 voturi negative!
    Pare-se, ai pile la "impăraţie"!
  • GAVRILACHE GAVRILACHE
    Falsul, santajul si marlania ingroapa Romania! Mai avem putin de asteptat pana la sex in direct, santaj in direct, falsificarea documentelor oficiale in direct! Si poporul se uita, se mira, se rade, se hlizeste si...moare! Evident, dand din picioare! Domnu' Felix, hai bre ca mai e putin!
  • Nae Nae
    Daca PSD ar fi facut la fel, in '96 sau in 2000, cu un post privat de TV (sa zicem, Tele7abc sau ProTV), ar fi urlat ca din gura de sarpe toata intelighentia dambovitzeana ca se incalca democratia si se incearca intimidarea presei! Dar pentru ca, astazi, mare parte a acestei intelighentii a fost saturata de PDL cu posturi si sinecuri (pe la ICR, pe la Cotroceni, pe la TVR sau pe-aiurea...) nu mai zice nimeni nimic.
    Din punctul meu de vedere, ca alfabetizat media, mai bine cu o Antena 3 care musca pe fata (mai mult sau mai putin corect deontologic), decat cu un ProTV care te manipuleaza discret, sub masca unui senzationalism la fel de respingator precum cel al OTV.
  • Basescu Basescu
    Antena 3 joaca tare si castiga! Uitati-va la audientele de aseara, a spulberat tot! PDL ul parca face erori intentionat, parca sunt platiti de Antena.
  • touretul touretul
    Din nefericire, lipsa de imaginație și viziune a jurnaliștilor din România, mă refer în primul rând la cei vizibili, care nu sunt nimic altceva decât agenți de PR pentru o facțiune politică sau alta, a dus la în așa măsură la degradarea presei românești, încât nimeni nu mai dă doi bani pe ea. Fie că se numesc Turcescu, ”maestru'" Cristoiu, Grecu, Firea, Gâdea, Nistorescu, cu toții nu sunt nimic altceva decât ridicole marionete excesiv de bine plătite, care pentru purcoiul de bani pe care-l primesc sunt în stare de toată coprofagia și perversiunile anale posibile ( ca să nu spun că sunt niște f... în c..., mâncători de...)
  • andrei andrei
    Antena 3 e cea mai abjecta televiziune din Europa civilizata
    Mare greseala au facut membrii PDL ca s-au lasat atrasi in studioul Antena 3 pana astazi, greu vor repara aceasta greseala

Trimite un comentariu

sus