Skip to main content

Adevărul Holding, către televiziuni: „nu mai putem plăti publicitatea, se poate doar jumătate?”

 

O ofertă din partea agenţiei de publicitate Odyssey Communication, care se ocupă de publicitatea Adevărul Holding, a dat peste cap posturile de televiziune.

Publicitate

Furnizorii media care au dat reclame pentru produsele Adevărul au primit o propunere la care încă nu au dat un răspuns: agenţia de media se oferă să plătească doar jumătate (în unele cazuri 60-70%) din publicitatea pe care deja a difuzat-o.

Detalii, în continuare:

Discuţiile între agenţia Odyssey, condusă de Diana Flutur (foto) şi furnizorii media au avut loc săptămâna trecută. În principiu, agenţia cere o reducere pentru publicitatea pe care deja a dat-o pe posturile respective. Cu alte cuvinte, să plătească doar o parte din suma datorată, compensând restul cu spaţii de publicitate.

Ce spun furnizorii?

Ni s-a spus că ei pot plăti doar 50-60% din bani, iar de restul ni s-a oferit spaţiu de publicitate în produsele grupului Adevărul”, a declarat pentru paginademedia.ro un furnizor media care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Contactată de paginademedia.ro, Diana Flutur, managerul agenţiei de publicitate Odyssey Communication, nu a comentat subiectul:

„Nu pot face niciun comentariu pe o negociere comercială, în condiţiile unui contract între o agenţie de publicitate şi un client. Condiţiile contractului sunt confidenţiale.”

Posturile de televiziune şi ceilalţi furnizori media nu au dat încă un răspuns ofertei lansate de Odyssey. Temerea lor este crearea unui precedent în piaţa media, care ar putea deschide calea şi unor alţi clienţi de publicitate să ceară, retroactiv, reducerea datoriei pentru reclamele deja date pe post.

Agenţia Odyssey Communication, care se ocupă de publicitatea şi marketingul produselor Adevărul Holding. Odyssey Communication îi are ca acţionari pe Dinu Patriciu, prin DP Holding (60%) şi Diana Flutur (40%).

Foto: Adplayers

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Johnny Bravo Johnny Bravo
    Excelenta propunere, as adauga eventual sa le ofere televiziunilor in contrapartida si niste spatiu publicitar la Adevarul TV.
  • geo geo
    pai astia de la Adevarul nu stiau ca nu au bani sa plateasca atunci cind au incheiat contractul cu televiziunile!? intrebarea este valabila si ptr ziarul de week-end: nu si-au dat seama ca vor iesi in pierdere scotind pe piata un produs scump si nevandabil!?
  • Insolventa suna de 2x la usa Insolventa suna de 2x la usa
    Asteptam cu interes postul lui Petrisor in care ne pune la curent cu cererile agentiilor de a beneficia de publicitate in Adevarul Holding la o zecime din pret - retroactiv.
    Cine a deschis cutia Pandorei sa dea cu pietre.
  • kk-factor kk-factor
    Se duce pe copca si Adevarul Holding, este normal odata ce nu este profitabil si ma gandesc ca poate asa si domnul DP isi da seama ca a angajat niste somitati in materie ca Gregoar et co.:)). Oameni buni, dupa alegeri o sa vedeti cati or sa mai ramana pe piata atunci cand marele mogul Base nu o sa mai aibe cum sa-si finanteze trusturile. Domnul DP o sa-si restranga afacerile media nu cred ca o sa iasa de tot din piata. Domnul DP nu este dispus sa plateasca la nesfarsit fara rezultate.
  • timisoara timisoara
    aceasta "miscare inteligenta" care de fapt spune"atata pot sa platesc daca vreti bine daca nu nu va platesc nimic" este in intregime opera lui patriciu care crede ca discuta cu niste banci care si-au trecut datoriile respective la rubrica "credite neperformante".
    este o atitudine aroganta de speculant nesimtit care nu are cuvant, bonitate sau umbra de demnitate. asa a facut avere si ca multi altii nu merita niciun fel de admiratie sau respect. este un om de nimic si o adevarata insulta pentru cei care au nefericita inspiratie sa faca afaceri cu el. nu credeam sa spun asta dar pe vremea cand corneteanu conducea aceasta companie simplul lui cuvant era o garantie. desi negocierile erau dure la inceput, chiar cainesti as spune dupa ce bateai palma puteai sa inchizi ochii ca se intampla exact ce s-a stabilit. folosind aceasta credibilitate a fostului manager peter si compania au reusit sa "imprumute" bani de la companiile creditoare astfel incat acest adevarul holding se afla de ceva vreme intr-un faliment financiar nedeclarat cu peste 38 de milioane de euro datorii scadente asta de la o companie care pana la inceputul; anului trecut avea zero(ati citit bine, zero) datorii. acest gest nu numai ca ridiculizeaza abilitatile de manager ale lui patriciu, nu numai ca o pune pe diana flutur intr-o pozitie de oaie pe cale sa fie taiata nu numai ca insulta din nou (dupa declaratiile legate de mafiotii din publicitate facute de faimosul imre) dar ii avertizeaza inca o data pe cei care vor sa faca afaceri cu patriciu despre riscurile uriase la care se expun. desi ei vor sa vanda idea ca e o onoare sa faci afaceri cu un asa pesonaj in fapt este o dezonoare si o iminenta catastrofa pentru cei ce aleg acest lucru. ramane un msiter carein parte dovedeste nivelul de coruptie din romania cum banci ca bcr si brd pot da credite unei astfel companii si unui astfel de personaj. aceste credite sunt bani de la oameni normali care i-au dat bancilor sa ii pastreze in siguranta nu sa ii vireze catre o companie falimemntara si catre un speculant cum este patriciu care imediat isi declara incapacitatea de plata si iti ofera 50% din valoarea datoriei sau nimic. rusine managerilor bcr si brd!
  • marius marius
    vai vai ce surpriza. e f simplu, se baga procedura de insolventa de catre toate statiile tv si gata!
  • vali vali
    raspunsul este NU. ai semnat contractul in care ai acceptat sa platesti x lei, ii platesti. nu ai bani, te bag in insolventa. punct.
  • Sobolanul Vesel Sobolanul Vesel
    Peter si Diana sunt praf ca si manageri. Niste pomanagii carora li se apropie funia de par!
  • vlad vlad
    compania dianei? de cind?
  • Paul Paul
    De ce doar lui Dinu?
    Diana, din poza,n-are nici un aport?
  • redactora-sefa-adjuncta redactora-sefa-adjuncta
    Este o lipsa totala de imaginatie si creativitate din partea sefei unei agentii de publicitatate.
    Trebuiau facute pachete complexe, inteligente, nu hodoroc-tronc, bani + spatiu in Adevarul.
    Ar trebui sa ofere spatiu, Rahane, abonamente la Dilema lui Patriciu si la Catavencii lui Patriciu, filme cu Margelatu. Trebuie bagate in pachet si carti verzi. Dar numai carti bune, adica din cele cu dunga rosie pe coperta, care se vad frumos in biblioteca. Ca asa suna o reclama, cumparati carti ca acum au si o dunga rosie pe coperta...
    Tot in pachet sa intre 100 buc X cartea lui Cartianu cu autograf original Cartianu. Si 1000 de abonamente la AIDS, produsul ala nou oferit de Peter Imre.

    Si, pentru ca banul e ochiul dracului si nu trebuie sa fim sclavii banului, restul va fi compensat cu vouchere de reducere 15% la benzinariile Rompetrol.
  • timisoara timisoara
    gata, a bagat in buda si compania Dianei! banuiesc ca plange noaptea cu capul in perna. stimati manageri de statii tv, nu uitati ca la inceput de an sa oferiti conditii competititve agentiei respective si partenerilor ei de pull. cat despre credibilitate si bonitate prefer sa nu mai discut. este "subinteleasa", in linie cu cea a patronului care de cand activeaza in media a confirmat si reconfirmat toate lucrurile rele care se stiau despre el.
  • x x
    E criza in trust, se apropie scadentza pentru Peter L. Imre.
  • Horea Horea
    "Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu"!
    Expresia nu-mi apartine dar parca, in acest caz, se potriveste.

Trimite un comentariu

sus