Skip to main content

EXCLUSIV: Pro TV se pregăteşte de concedieri. Aproximativ 10% din oameni sunt vizaţi

 

Pro TV va trece printr-o perioadă de restructurări. Măsurile vizează oameni din zona tehnică şi din cea administrativă.

Publicitate

Din informaţiile paginademedia.ro, cei restructuraţi nu au atribuţii editoriale, dar sunt implicaţi în procesul de producţie. Aproximativ 10% din salariaţi vor fi restructuraţi.

Mai multe detalii, dar şi ce spun reprezentanţii Pro TV, în continuare:

O regie de emisie lucrează cu o echipă de aproximativ 10-12 oameni. Echipele urmează să fie reduse până la cinci şase oameni.

Din informaţiile paginademedia.ro, vor pleca:

Operatori prompter
Operatori VTR (cel care pune casetele înregistrate)
Operatori videowall
Microfonişti (se ocupă cu amplasarea microfoanelor şi cu captarea sunetului în platou)
Maşinişti (aşezarea decorurilor, amplasarea obiectelor de decor)

Vor rămâne:

Regizorii tehnici
Regizorii de emisie
Cameramanii
Sunetiştii
Operatorii de grafică

Aproximativ zece şoferi vor fi restructuraţi. Angajaţii restructuraţi vor primi, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, trei salarii compensatorii.

Mişcările de restructurare vor începe în jurul datei de 15 august, astfel ca noua structură să fie operaţională de  la 1 septembrie.

Măsurile din Pro TV, analizate în şedinţe în ultimele două săptămâni, vin în contextul în care România (deşi cu venituri în creştere) are cele mai mici creşteri din portofoliul Central European Media Enterprises, grupul american condus de Adrian Sârbu.

Contactaţi de paginademedia.ro, oficialii Pro TV au declarat că este vorba de o regândire a modelului de business, în raport cu evolţia tehnologiei, care "generează şi o atentă analiză a resursei umane".

Maria Apostol, PR manager Pro TV:

"Filozofia noastră este să ne adaptăm permanent la modificările fundamentale ale industriei, generate de felul în care evoluează tehnologia şi obiceiurile de consum, şi la condiţiile de piaţă. În ultimii ani, am regândit modelul de business şi, în consecinţă, structura operaţională, astfel încât ea să fie perfect adecvată la piaţă şi tehnologie. Acest proces a generat şi generează şi o atentă analiză a resursei umane."

Raport CME:

Veniturile operaţiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creştere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.

Cu toate acestea, România este ţara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci pieţe (Bulgaria, Croaţia, Slovacia, Cehia şi Slovenia).

Creşterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornell cornell
    Sarbu, fostul operator de la Sahia Film, cel care a filmat uciderea lui ceausescu, este acum un mare mogul... de carton... Probabil ca si CIA are reduceri de buget, iar CME fiind o filiala a acesteia acoperita sufera la randul ei de subfinantare. ;)
  • cornel cornel
    sunt curios daca va fi concediata fata aia (angajata cu pile) care prezinta penibil stirile din sport (la randul lor penibile), care a zis ca "sefa de la PR e amanta lui Sarbu"
  • Insider Insider
    In spatele stralucirii Pro e multa, enorm de multa sclavageala, pupincurism si mizerie.
  • Mishu Mishu
    Ati bagat "mortul" in casa !!! Cam urat ! OTV rulllzzz
  • adi_sarbu adi_sarbu
    ba, dau afara pe cine vrea muschiu' meu. ia nu va legati de aia care freaca luleaua ca nu e chiar asa: alea sunt amantele sefilor care cotizeaza la randul lor la sefii mai mari.
  • Misu Misu
    Ce gluma! Sa fim seriosi, daca s-ar da afara sefii de statii locale care freaca menta pe salarii de mii de euro si se ocupa de smenuri si habar n-au cum arata o factura, daca s-ar da afara din vedetele de carton platite tot pe bani uriasi, zau ca s-ar face o mega reducere de cheltuieli. Dar fiecare sefut de statie locala este tinut in brate de alt sef de regionala care nu face mare branza, si uite asa... Intotdeauna astia au fost protejatii in protv, de o istorie. Tot cei care trag si muncesc si sunt umiliti de para-mega-editori semianalfabeti, care n-au calcat in viata lor pe teren, cad victime oricaror restructurari. Ca asa e la Protv.
  • altU altU
    zuzu-le, unii isi mai iau si concediu, puiule !
    Crezi ca poti intelege asta ? Te lasa Sarbu ?
  • andrei andrei
    sunt un biet corespondent. nu am program fix. filmez evenimente si la 3 noaptea daca e cazul.
  • zuzu zuzu
    Lucrezi la TVR si ai postat la 16:57??!..presupun ca erai deja acasa, dupa o tura de 6 ore. Nu o lua personal, e o problema de management a TVR-ului.
    In Pro nu sunt salarii fabuloase, stati linistiti. De multe ori Antena vine cu oferte mult mai bune.
    Nimic din Romania nu e scoala de jurnalism, nivelul este scazut la orice post.
    Sa iesi in evidenta printre cei prost pregatiti nu este neaparat o performanta.
  • altU altU
    Pro sa dea faliment ? Pro e pe profit mai mult decat iti inchipui tu, amice !
    Sigur nu esti vreo taratoare din Pro ce vrea sa-si perie seful, sperand sa scape de concedieri ?
    Sigur nu esti slab de inger ?
    Sigur nu esti Sarbu undervover ?
  • pehash pehash
    Dar daca o companie da faliment pentru ca nu a facut o restructurare la timp? Cati oameni raman pe drumuri?
    10% nu inseamna concedieri masive. Este normal sa rulezi anual cei mai slabi 10% din angajati ca sa ramai performant. Desigur, poza nu mai este roz daca esti cel vizat, dar orice sut in fund e un pas inainte! :)
  • andrei andrei
    lucrurile sunt undeva la mijloc, cu alte cuvinte nu e chiar asa cu spun cititorii de mai sus. in primul rand de la bun inceput angajatii din protv au stiut ca in orice moment pot avea loc modificari de personal si tocmai de aceea(cat si ptr munca stresanta), au fost recompensati cu salarii mult peste ofertele concurentei(a1). in al doilea rand orice patron, manager si director de trust/statie are interesul de a-si proteja afacerea/slujba/interesele. si as mai mentiona aici ca in general cei care lucreaza in pro cat de cat o perioada se deprind cu cunostinte si cu o experienta extraordinara si vasta, ptr ca pro-ul e o scoala de jurnalism si televiziune. ps lucrez si am lucrat in tvr.
  • altU altU
    La cati bani a strans Sarbu de pe urma oamenilor alora, puteau fi tratati cu mai mult respect, tinand cont ca un om din media , in conditiile actuale, isi gaseste foarte greu de lucru.
    Capitalist veros, insa, lui Sarbu nu-i pasa decat de el.
    Ca intotdeuna dealtfel.
  • Dan T. Alighieri Dan T. Alighieri
    ...noul model de business si analiza resursei umane include si regandirea salariilor imense ale directorilor sau numai concedierea soferilor si menajerelor cu salarii infime ? Sau include si premierile imense si cheltuielile uriase din delegatii ? Nu de alta, da' e interesant sa spui ca se economisesc 5000 Euro/an ca dai afara o femeie de serviciu, in timp ce asta e un salariu lunar 'decent' al unui director din trustul Pro.

    Cu stima,

    ...un individ renascentist

Trimite un comentariu

sus