Skip to main content

Restructurări la GSP. Tolontan: “Nu putem schimba mersul general al media, dar facem ceea ce depinde de noi”

 

Gazeta Sporturilor trece printr-un proces de restructurare, început în urmă cu câteva săptămâni.

Publicitate

Nu putem schimba mersul general al media sau situaţia economică, dar facem ceea ce depinde de noi”, a declarat pentru paginademedia.ro Cătălin Tolontan, redactor-şef GSP.

Tolontan: “Am redus numărul de oameni, am lăsat neatinse salariile medii şi sub medie şi am tăiat din veniturile mai mari.

GSP a avut 800.000 de euro profit în 2010 şi, spune Tolontanva încheia pe câştig şi în 2011”.

Detalii, în continuare:

Restructurările vor atinge toate departamentele GSP, atât editorial, cât şi administrativ. La începutul lui 2010, GSP număra aproximativ 200 de angajaţi.

Cătălin Tolontan, pentru paginademedia.ro:

"Gazeta a trăit pe picioarele sale şi vrem să continue aşa. Din 2005 şi pînă azi a făcut profituri an de an, mai puţin în 2009. Compania a reuşit un profit substanţial şi în 2010, peste 800.000 de euro pe print şi on-line, şi va încheia în cîştig şi 2011. Cu o piaţă media aflată la un nivel înalt al mutaţiei e normal însă să ne schimbăm, să devenim o companie mai eficientă.

Am redus numărul de oameni, am lăsat neatinse salariile medii şi sub medie şi am tăiat din veniturile mai mari.

În trei ani de criză Gazeta n-a întîrziat salariile nici măcar cu o zi, le-a plătit integral şi ne concentrăm ca să procedăm la fel.

Nu putem schimba mersul general al media sau situaţia economică, dar facem ceea ce depinde de noi. Şi ceea ce depinde de noi e clar: nimeni din lume nu ştie exact cum arată acum modelele de succes în media, dar să produci ştiri cu costuri mai mari decît veniturile e un model rău, în schimb ce să produci ştiri cu costuri mai mici decît veniturile reprezintă un model bun”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • corny corny
    Ce amuzanti sint primii comentatori care stiu ei cum ar face ziare daca ar fi in locul lui Tolo si, in general, in locul oricui face ceva in lumea asta! Fiti linistiti! Nu veti fi in locul nimanui, dupa cum n-ati fost pina acum. Nimeni nu v-a oferit o raspundere ca asta dintr-un motiv simplu: sinteti cei mai buni decidenti cind rotiti micul pe stinga sau pe dreapta! In rest, astea cu facutul media, cu profitul, cu restructurarea unei companii, cu platitul salariilor sint prea usoare pentru voi. Mai dati putin cu mustar!
  • Dimitri Dimitri
    Caine rosu, exagerezi. Eu consum zilnic presa de sport de vreo 15 ani (cam de pe vremea cand s-a lansat prosport, poate de-aia am ramas fidel echipei lui tolontan) si continutul mi se pare mult peste media presei generaliste. Ok, dau 2 lei, dar citesc informatii f bune, scrise bine si aranjate bine in pagini. Plus ca am tolontan, geambasu, vochin, cosasu, georgescu, niculescu. Nu ies mai castigat luand gazeta decat cancan, libertatea, evz sau prosport? Cum zicea cineva mai sus, astia de la gsp sunt vii, tot inventeaza cate ceva in piata. Ipad nu am, dar le mai ascult postul de radio si in timpul zilei intru si pe site de cateva ori. Daca zici ca esti consumator de sport, sigur ai comparat ziaarele si siteurile de profil. Gsp inca isi pastreeaza relevanta, in timp ce la concurentii lor e jale, 10 titluri mincinoase si umflate pe cm patrat doar sa te prosteasca sa dai click ...
  • Robotzi Robotzi
    Sint vremuri foarte grele nu numai pentru media, ci pentru toate companiile. Sufocati de taxe, de scaderea consumului. Sigur ca nu e placut sa faci restructurari, insa nici nu este nimeni de acuzat ca incearaca sa-si salveze compania.

    Cit priveste continutul, sint dintre cei care apreciaza articolele Gazetei, care cu mult peste concurenta. Ca ziarele de sport sint scumpe pentru buzunarele romanilor si ca nu au personaje credibile si pozitive asta e. Face parte din joc. Credeti ca lor nu le-ar fi placut sa fie in locul celor de la Marca? Aia au sporturi, public, vedete adevarate si mai costa si 1 euro :)
  • Adrian C Adrian C
    Gazeta sporturilor a devenit doar un ziar de publicitate ce mai baga intre pagini si cate un articol sportiv.
  • Cristian Moise Cristian Moise
    GSP este printre putinele ziare care chiar produc continut bun si in care mai ai ce citi
  • caine rosu caine rosu
    @Dimitri - la ProSport e jale de nu se mai poate vorbi, nu te contrazic. Insa uite ca si "modelul bun", cum ii spui tu, nu prea mai e asa bun. Ziarele de sport sunt scumpe, mult prea scumpe pentru piata noastra (0.5 euro/ exemplar) si pentru ce ofera. Restul, inclusiv vorbele bine zise de dl Tolo, sunt doar floricele care nu tin loc de continut. CONTINUT, baieti, nu fraiereala. Asta vreau eu, ca simplu fan, in schimbul banilor dati pentru a lua un ziar de sport, echivalentul a doua paini.
  • Marius Dima Marius Dima
    Nu cred ca e vreo redactie neafectata in 3 ani de criza adanca. Important e sa-si pastreze coloana vertebrala dpdv editorial, iar aici gazeta lui tolontan e ireprosabila. Eu nu gasesc altundeva anchete si reportaje de nivelul celor din gazeta ...
  • Kromm Kromm
    Primii doi specialisti injura probabil "din principiu", fara sa stie ceva despre media ... Tolontan vorbeste aici despre doua lucruri extrem de rare in peisajul ultimilor 2-3 ani in presa: o companie pe profit + salarii decente si platite la timp. Iar GSP imi pare cel mai viu brand din presa actuala, desi nu are in spate nici banii lui Patriciu, nici masinaria cu sclipici a pro-ului
  • Dimitri Dimitri
    Domnu caine rosu, am impresia ca si prosport are in spate ditamai colosul tv, unde ploua cu promouri moca, dar gaurile din buget se adancesc de la an la an. Din moment ce tolotan zice ca gazeta inca face profit in timp ce prosport mai are cateva luni si se inchide din cauza pierderilor de milioane cred ca modelul bun e ala de la Gazeta
  • caine rosu caine rosu
    Ziarul asta nu mai e ce-a fost si seamana cA aspect cu Libertatea. Succesurile super-echipei laudata de toti prietenii ei din media s-a datorat faptului ca avea in spate mereu o televiziune puternica unde nu cheltuia nimic pentru reclamele desantate. De aci si profiturile de care spunea dl Tolo. Cand Antena 1 a lasat gsp pe propriile speze, se vede ca s-au dus la fund cu tot cu dvd-uri si carti (idei copiate de la altii).
  • iocan iocan
    Bineinteles ca se poate "schimba mersul general al media", dar nu cu mentalitatea de doi bani a GSP + Tolontan. Trebuie sa fii de nivelul ala sau sa ti se para Zewa prea scumpa ca sa cumperi GSP. Norocul lor au fost dvd-urile si publicitatea oferita de producatori care au tinta de marketing in zona aia.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Daca in an de profit da afara si scade salarii, intr-un an de tanda pe manda vinde rosii in piata! Hai sa fim seriosi, profitul este adus, daca este, de carti, cutii de bere si ce a mai invelit cu ziarul. Si, eventual, cu vreo "sponsorizare" pe sub masa a principalului personaj, Jiji!

Trimite un comentariu

sus