Skip to main content

Revista Unica, pictorial 3D cu Andreea Raicu

 

Numărul de septembrie al revistei Unica apare astăzi pe piaţă cu un pictorial 3D, cu Andreea Raicu, realizat în Thailanda de fotograful Alex Gâlmeanu.

Publicitate

Premiera constă în tehnica folosită de Gâlmeanu. Întrucât nu există, încă, aparatură profesională pentru fotografii 3D, acesta a utilizat un stativ special.

Alex Gâlmeanu, despre tehnica folosită:

"Să faci o fotografie e un lucru, dar să faci o fotografie pentru fiecare ochi în parte e cu totul altceva.

Imaginile 3D se bazează pe două cadre suprapuse, corespunzătoare ochiului stâng şi drept. Când ai aparatul de fotografiat montat pe o şină specială, pe care poate culisa exact 63mm (distanţa medie dintre ochii umani) şi trebuie să tragi ambele fotografii ca şi cum ar fi una singură, ai o problemă. Între cadrul A, culisarea aparatului şi apoi cadrul B, nu trebuie să se mişte nimic, nici măcar un fir de păr sau creangă, frunză, val de apă,... elefant sau tigru."

Echipa românească, din care au făcut parte, alături de Andreea Raicu, şi redactorul-şef Unica, Raluca Hagiu, şi hair-stylistul Răzvan Dobrescu, a petrecut câteva zile în Thailanda, unde a realizat peste 8000 de fotografii, dintre care jumătate sunt de making-of. Materialul cu fotografiile 3D cu Andreea Raicu din interiorul revistei se întinde pe 14 pagini.

Revista se vinde cu ochelari 3D, la preţul de 7,9 lei. De asemenea, conţine şi alte materiale 3D: un editorial de modă şi unul de beauty.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • opium opium
    Adevaratele fotografii 3D se gasesc in Gazeta Sporturilor de anul trecut! Ei au fost primii care au declansat acest fenomen, desigur cu un artist precum domnul Dan de la gazeta. Unica a incercat, e drept, dar rezultatul nu este tocmai pe masura. Procesare defectuoasa, ochelari de toata jena. Pacat... inainte de asemenea creatii, poate ar trebui consultati oameni care intr-adevar se pricep. Ca e la moda 3D inteleg, dar sa o faci doar de dragul de a o face, fara simt de raspundere, asta nu mai inteleg.
  • Dan Dan
    O alta tentativa la fel de dezastruoasa in ceea ce priveste prezentarea unor materiale in format 3D anaglific (precum in ProSport si Unica) a avut revista Playboy in numarul din ianuaria-februarie 2008. Plaboy a oferit ochelari de calitate, dar culegerea imaginilor perechi si postprocesarea dezastruoasa a generat un rezultat la fel de jenant.
  • Dan Dan
    Articolul respectiv a aparut in revista Caminul.
  • Dan Dan
    N-a fost nici o premiera, nici acum si nici in ProSport. De ex. in anul 2003 a aparut un articol cu imagini 3D reale (nu conversii de proasta calitate din 2D), care s-au vazut bine, insotite de ochelari cu filtre speciale Rosu-Cyan(dark) de foarte buna calitate.
  • baricada baricada
    @Lucian: este o premiera pentru segmentul revistelor de femei cu bigudiuri in par, da? ca sa fie clar!
  • Lucian Cotreanti Lucian Cotreanti
    Felicitari lui Alex pentru pictorial, dar premiera de care vorbiti s-a petrecut pe 12 iulie 2010 in ProSport! Pictorialul de atunci cu Silvia Stroescu si Monica Rosu a fost realizat folosind exact acelasi sistem pe care voi aici si Raluca in editorialul din Unica il prezentati ca pe o premiera. :)
  • Gogaie Gogaie
    Abia astept sa apara...o sa cumpar vreo 2-3 bucati...sper sa se aprinda repede paginile cu poze 3D la gratar :))
  • Dan Dan
    Partea de 3D e un dezastru, precum si calitatea ochelarilor distribuiti impreuna cu revista. Citeva imagini se vad relativ bine (dar fara culori), cu totul intimplator. E clar faptul ca cei care au realizat materialul habar nu au despre ce trebuie facut. Rezultatul e un exemplu clar de material publicat care compromite "fenomenul 3D".
  • Enigel Enigel
    Despre reclama zilei: Nu deranjeaza pe nimeni faptul ca un embrion uman face reclama la Mercedes?! Mie mi s-a parut una din cele mai dezgustatoare reclame pe care le-am vazut in viata mea si competitia e feroce in domeniul asta...
  • yoyo yoyo
    sa inteleg ca revista Unica n-are fashion director? are redactorul sef cumul de functii sau doar a vrut sa petreaca cateva zile in thailanda? sunt invidioasa, clar. aaa, si am o stire pentru unica: raicu nu mai vinde de muuuult. raduleasca ar fi mers cu placere in thailanda.

Trimite un comentariu

sus