Skip to main content

TRIPLU ROL: Mistreţu' se împarte între Cârcotaşi, Neatza cu Răzvan şi Dani şi Vrei să fii milionar

 

Când Virgil Ianţu a declarat pentru Paginademedia.ro că lucrează cu Mistreţu', lumea s-a întrebat: pleacă de la Cronica Cârcotaşilor? Nici vorbă.

Publicitate

Puţini ştiu că Mistreţu' (Octavian Păscuţ),  regizor de profesie, a creat şi lucrat pentru o mulţime de emisiuni pentru posturile de televiziune de la noi, după cum povesteşte într-un interviu acordat Paginademedia.ro: Cronica cârcotaşilor (Prima TV), Neaţa cu Răzvan şi Dani (Antena 1), Noră pentru mama (Kanal D), Rătăciţi în Panama (Kanal D). Cu Pro TV nu a lucrat.

Pentru că este perfecţionist - şi deci coleric - s-a ales, acum mai bine de 10 ani, cu porecla “Mistreţul neprietenos“, dată de Şerban Huidu. Fiindcă interviul recent cu Virgil Ianţu ne-a pus pe gânduri atunci când acesta a pomenit că reia colaborarea cu Mistreţu’ de la Cârcotaşi, l-am luat la întrebări pe Tavi Păscuţ.

Citeşte în continuare despre emisiunile la care mai colaborează, ce părere au Cârcotaşii despre acest lucru, care sunt noutăţile cu care vine Cronicuţa în septembrie şi, desigur, despre porecla sa celebră.

Din interviu:

Despre prezent: "Pe lângă colaborarea cu firma producătoare a show-ului Vrei să fii milionar?Zucchero Media, mai lucrez la Neatza cu Răzvan şi Dani. Mi-a plăcut tot timpul să colaborez cu ei. În momentul de faţă există doar aceste două colaborări. Separat, mai am o rubrică de Trafic, în maniera Agentului Tuzgureanu, la Kiss FM."

Despre trecut: "Am mai lucrat cu Kanal D în trecut, am făcut primul sezon de la Noră pentru mama şi apoi, din cauza unor neînţelegeri, nu am mai continuat, am făcut finala de la Rătăciţi în Panama şi au mai fost mici colaborări, pentru diferite tronsoane din emisiuni, de la mai multe posturi. (...) Singurul post cu care nu am lucrat până acum e Pro TV."

Despre Şerban Huidu: "Şerban vorbeşte toată ziua, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai bine şi, aşa cum îl aud eu la telefon, face paşi mari spre revenirea completă."

Despre porecla Mistreţu': "Sunt un perfecţionist şi devin destul de agresiv în momentul când lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, perfect. Şi la vremea respectivă, acum vreo 10 ani, circulau nişte bancuri, cu mistreţul neprietenos sau porcuşorul isteric şi mie îmi aleseseră numele de mistreţul neprietenos!"

INTERVIUL, PE LARG:

Cristiana Constantinescu: Din interviul realizat recent cu Virgil Ianţu şi după cum am citit pe site-ul tău personal, am înţeles că, pe lângă Cronica Cârcotaşilor, mai ai şi alte colaborări, cu emisiuni de la alte televiziuni. Ce mai faci, pe lângă Cronică?
Octavian Păscuţ: Da, prin intermediul firmei mele, Harcea Parcea Entertainment, am colaborări ca şi consultanţă de programe de televiziune cu mai multe firme sau chiar cu emisiuni. În momentul de faţă, pe lângă colaborarea cu firma producătoare a show-ului Vrei să fii milionar?, Zucchero Media, mai lucrez la Neatza cu Răzvan şi Dani. Mi-a plăcut tot timpul să colaborez cu ei. În momentul de faţă există doar aceste două colaborări. Sper să mai fie şi pe viitor, dar deocamdată nu se întâmplă foarte multe pe partea de media. Separat, mai am o rubrică de Trafic, în maniera Agentului Tuzgureanu, la Kiss FM.

Ai lucrat şi pentru Vrei să fii miliardar?, pe când era difuzată de Prima?
Da, practic am “năşit” Vrei să fii miliardar?, prima emisiune, am făcut-o de la cap la coadă, în cei aproape 4 ani, am luat-o de la zero şi am dus-o până la final, când Prima TV a hotărât să o oprească, nu ştiu din ce motive. Am mai lucrat cu Kanal D în trecut, am făcut primul sezon de la Noră pentru mama şi apoi, din cauza unor neînţelegeri, nu am mai continuat, am făcut finala de la Rătăciţi în Panama şi au mai fost mici colaborări, pentru diferite tronsoane din emisiuni, de la mai multe posturi.

Singurul post cu care nu am lucrat până acum e Pro TV. Era să fie o colaborare în urmă cu câţiva ani, dar Domnul Boncea mi-a solicitat exclusivitate şi chiar nu pot asta. Mai ales că sunt chestii complet diferite; ca şi colaborator la emisiuni sunt consultant, îmi exercit meseria mea - de regizor - şi sunt nişte contracte de consultanţă între firme, iar dincolo, la Cronica Cârcotaşilor, sunt actor (asta lăsând la o parte faptul că ne băgăm fiecare nasul în regia emisiunii.) Iar de Cronica Cârcotaşilor mă leagă o legătură sentimentală mult mai strânsă decât de alte propuneri.

Dar Cârcotaşii nu se supără că tu colaborezi şi cu alte emisiuni, de la televiziuni concurente?
Una peste alta, până la final, sunt televiziuni concurente, dar relaţiile sunt între două firme, pur şi simplu. Şi Şerban a produs campania de promovare de la RDS - Digi prin firma lui, deci nu e o chestie dramatică. Cu toate că publicul vede ca şi cum aş face concurenţă. Nu e neapărat o concurenţă. Concurenţă ar fi dacă am fi pe acelaşi tronson orar, dar nici atunci, pentru că nu pot fi amestecate chestiile astea. Pe Şerban (Huidu, n.r.) îl anunţ de fiecare dată când am o colaborare sau discuţii cu alte firme şi cu alte televiziuni, dar e o relaţie liberă între noi din punctul ăsta de vedere.

 E destul de greu să le împaci pe toate, dar mă descurc

Ce faci, exact, ca regizor artistic?
La Vrei să fii milionar? în primul rând supraveghez tot ceea ce ţine de angrenajul emisiunii – lumini, camere, desfăşurarea în sine pur artistică şi tehnică a emsiunii. Nu însă şi redacţional, din punct de vedere al concurenţilor sau succesiunea întrebărilor, partea de întrebări – acestea nu-mi aparţin. Mai fac şi regia de montaj la emisiunea asta.

Cârcotaşii, Neatza cu Răzvan şi Dani… Mi se pare destul de greu să le faci pe toate, cum reuşeşti să le împaci cu o emisiune de anvergura celei precum Vrei să fii milionar?
Da, Neatza cu Răzvan şi Dani va începe, se pare, pe 5 septembrie, dar filmările la celelalte programe se desfăşoară după ce termin emisiunea de dimineaţă. E puţin cam greu, dar îmi asum riscul ăsta, pentru că Vrei să fii miliardar? este cel mai important format în sufletul meu, după Cronica Cârcotaşilor şi mi-am dorit mult de tot să mai apuc să mai fac, măcar încă o dată, formatul acesta şi uite că, după multă aşteptare, Virgil mi-a împlinit visul. E destul de greu să le împaci pe toate, dar având în vedere că sunt înregistrate, mă descurc.

Care dintre emisiuni e cea mai importantă pentru tine? Dacă ai fi nevoit, prin absurd, să alegi una, care ar fi aceasta?
De departe, Cronica Cârcotaşilor. De fiecare dată, celelalte proiecte pe care le-am avut au venit în completarea spaţiului liber pe care îl am după ce se termină Cronica Cârcotaşilor.

Şi, de câteva săptămâni, mai ai de scris şi pentru site-ul tău, www.mistretzu.ro.
Da, site-ul se adaugă ca o identitate în plus faţă de ceea ce fac pe Facebook, pentru că în sezonul trecut de la Cronica Cârcotaşilor nu am apucat să strâng relaţia noastră – a echipei – cu publicul şi am postat pe pagina mea de Facebook destule fotografii de la filmări, filmuleţe, în aşa fel încât publicul să vadă partea din spate a emisiunii, care e fascinantă. Am avut un feedback destul de plăcut şi m-am gândit să îmi transform iniţiativa într-un site. Unde totul să fie puţin mai organizat decât ceea ce postăm pe Facebook, dar păstrăm legătura, ca şi forum, ca să zic aşa, pe Facebook.

Acum dezvoltăm şi noul site de la Cronica Cârcotaşilor (www.cronicacarcotasilor.ro, n.r.), pe care o să-l lansăm în luna septembrie, şi care ne dorim să fie mult mai interactiv, mai bine pus în valoare din punct de vedere al interactivităţii cu publicul şi cu mult mai multe informaţii. Pentru că e nevoie, lumea solicită informaţii despre Cronică şi despre membrii ei.

Şerban Huidu se simte tot mai bine (...) face paşi mari spre revenirea completă

Când începe sezonul nou din Cronică?
În principiu, s-a discutat şi se pare că va fi pe 14 sau 21 septembrie, deci undeva la jumătatea lui septembrie. Practic, ne pregătim pentru emisiune.

Ce noutăţi ne pregătiţi în acest sezon?
Va fi o campanie de lansare, cu o idee nouă, aşa cum a fost cea cu Clanul Cârcotaşilor. Acum va fi ceva nou, dar e surpriză, încă nu am apucat să filmăm noua campanie de promovare.

Ce face Şerban, cum se simte?
Şerban vorbeşte toată ziua, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai bine şi, aşa cum îl aud eu la telefon, face paşi mari spre revenirea completă.

Aşadar îl vom vedea, în continuare, la Cronică...
O să-l vedem în continuare, să sperăm din ce în ce mai mult, chiar 100% la pupitrul emisiunii, din toamnă. Asta e speranţa noastră, a tuturor. Decizia o vom lua după ce ne strângem cu toţii, încă suntem în vacanţă.

Deci putem să stăm liniştiţi, Mistreţul nu pleacă de la Cronică la Vrei să fii milionar?
Nu, nu, în niciun caz. Nu am cum. Sunt două chestii diferite şi nu am cum să le amestec. Aşa cum mă leagă o prietenie veche de Şerban şi de Mişu, de mulţi ani, la fel sunt prieten şi cu Virgil. Pe deasupra, îi cunosc bine pe cei de la Zucchero media, care produc emisiunea Vrei să fii milionar?, am mai colaborat pe nişte proiecte mai demult şi nu am putut să refuz revenirea emisiunii. Sunt două chestii diferite. Dacă o să apar vreodată la o emisiune specială – asta e partea a doua. Dar am destul timp ca să fac şi Vrei să fii milionar?.

Porcii de casă sunt umflaţi. Mistreţii sălbatici sunt destul de sportivi!

Presupun că nu te deranjează porecla Mistreţu’, din moment ce ţi-ai intitulat aşa şi site-ul personal…
Nu, nu mă deranjează.

Însă am văzut că ai pierdut din greutate, te mai identifici cu porecla asta? Mai e de actualitate?
Da, că sunt şi mistreţi mai zvelţi! Am văzut eu că nu toţi sunt umflaţi. Porcii de casă sunt umflaţi. Mistreţii sălbatici sunt destul de sportivi!

De unde a apărut porecla?
E a lui Şerban. El e autorul. Eu, la Cârcotaşi, am fost mai întâi regizor, şi apoi actor. Ca să fac o paranteză, la Prima TV, până pe la Megastar, am făcut cam toate emisiunile ca regizor artistic. Şi sunt un tip destul de coleric atunci când lucrez - urlu, ţip, mai arunc un telefon, mai arunc o staţie, o şapcă… De fapt eram aşa, pentru că, în ultimii ani, colegii cu care m-am mai reîntâlnit mi-au spus că m-am schimbat. Nu mă recunoşteau, nu mai ţipam, nu mai urlam şi nu mai făceam scandal la fiecare greşeală.

Sunt un perfecţionist şi devin destul de agresiv în momentul când lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, perfect. Şi la vremea respectivă, acum vreo 10 ani, circulau nişte bancuri, cu mistreţul neprietenos sau porcuşorul isteric şi mie îmi aleseseră numele de mistreţul neprietenos! Şerban a zis atunci: “mă, frate, ăsta e mistreţul neprietenos, nu-i convine nimic, nu suportă nimic, tot timpul urlă ca zăpăcitul!”.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • ioana ioana
    Succes! Imi sint simpatici toti cei de la Cronica...abia ii astept!
  • scorpyo scorpyo
    tot respectul pentru acest om!!!
  • touretul touretul
    sunt uluit. bravo lui. mistrețu' e tare!

Trimite un comentariu

sus