Skip to main content

Turcescu şi Cristoiu se despart. Sanda Nicola prezintă cu Vlad Petreanu

 

Schimbări în grila de toamnă a postului B1 TV. Robert Turcescu şi Ion Cristoiu vor avea emisiuni separate, în noua grilă, care intră în vigoare de luni (29 august).

Publicitate

Până acum, Robert Turcescu şi Ion Cristoiu realizau emisiunea Evenimentul zilei.

A doua schimbare importantă este venirea lui Vlad Petreanu, alături de Sanda Nicola, la pupitrul ştirilor. Cei doi vor prezenta principalul jurnal al zilei, mutat acum de la ora 20.00 la ora 18.00. Mai multe detalii, în continuare.

Emisiunea lui Robert Turcescu se numeşte Sub semnul întrebării şi va fi în grila postului B1 TV, de luni până joi, de la ora 19.30 la 21.00.

Cu această emisiune, "Turcescu revine la conceptul iniţial de talk show care l-a consacrat, însă mult mai alert şi cu mai mulţi invitaţi”, spun oficialii postului.

La rândul lui, Ion Cristoiu va realiza, în direct, emisiunea Ultimul cuvânt, de luni până joi, de la ora 21.00. Programul va fi un talk show de analiză în două părţi. Subiectele nu vor fi exclusiv din zona politică, ci şi din zona economică, socială, culturală sau sportivă.

Printre schimbările din noua grilă se numără şi creşterea ponderii de ştiri cu câteva jurnale în plus: de luni până vineri - de la 14.00 la 15.00, în weekenduri - de la 15.00 la 16.00 şi în fiecare vineri - de la ora 23.00.

În plus, emisiunea cu documentare a lui Dinu Flămând, Special B1, va fi mutată cu o oră şi jumătate mai devreme - vinerea, de la ora 19.30.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • argus2011 argus2011
    Alex,as vrea sa te pot contrzice. Marea problema a faptul ca mass media se autodevoreaza sau macina din interior se datoreaza si, in buna masura, orgoliului a celor care o conduc: faptul ca se inconjoara indeosebi de "Yes-men(i)", care, apoi, vin cu propria armata de lingai, pentru ca munca sa fie incredintata, negrilor de plantatie...
    Fiind vorba de o casta in care accesul in functie de competente e mai curand exceptia decat regula, presa a sfarsit in derizoriu.
    Nu e mai putin adevarat ca exista destui care aleg profesia asta din...dragoste: fie de bani, fie de glorie, uitand ca un ziarist nu trebuie sa fie functionar cu cuvintele,ci un om de teren.
    Cu atat mai dezgustatoare sunt populismele media practicate de Antene sau de Realitatea TV= acele nesfarsite talk-show-uri patetice ca o peltea uitata pe aragazul prezentului: inidiferent de subiect moderatorii vorbesc mai mult decat invitatii:(
  • Alex Alex
    @Argus, cred ca singura sanctiune pentru acest gen de presa este un boicot al publicului. La unii se vede prin scaderea dramatica a audientelor, la altii nu. Cata vreme romanul va consuma acest gen de "presa", tot asta i se va servi. Asa sefi, asa presa. Mai trist e ca lucrurile par sa se inrautateasca de la un an la altul, iar "idiocratia" pare de neclintit. Imi aduc aminte de o vorba veche din anii '90, care pare mai actuala ca oricand: "Ati tampit poporul cu televizorul!"
  • argus2011 argus2011
    Alex: rar mi-a fost dat sa vad atata inghesuiala de Mesteri Manole pe post de directori, redactori-sefi, realizatori de emisiuni ca in televiziunile romanesti postdecembriste.
    Din pacate, mass-media autohtona si-a sapat singura goapa lipsei de credibilitate si pe cea a importantei, ajungand in mainile unor pseudomanageri care nu au niciotangenta cu presa.
    In timp ce in televiziuni impostura, aroganta si autosuficenta domina peisajul, la radio stirile sunt ca sa fie(asta, unde mai exista).Nu poti face jurnalism radio doar cu Radio Romania Actualitati si RFI(intre timp, Europa FM a devenit ca, ceaiul de musetel: )
    Presa scrisa, in multe cazuri, e o transcriere cu fotografii a stirilor de agentii.
    In curand, presa din Romania va deveni un musuroi de orgolii.Asta, daca va mai interesa pe cineva domeniul.
    Cat despre Titiriga e prea devreme sa iasa la pensie, dar, poate sa alega din multele 'Scoli de televiziune' dechise.Poate, dupa aceea, sa ii mai 'invete' si pe altii...
  • Alex Alex
    Astia sunt marii moguli media din Romania, habar nu au de televiziune si se inconjoara de imbecili sfertodocti (sau sfertodocti) care nu au nicio calitate, dar le lustruiesc zilnic augustele dosuri si le spun ce patroni minunati sunt. Si in tarile civilizate exista interese si partiprix-uri, dar totusi se face altfel presa.
    In ce o priveste pe Titiriga, e cel mai slab sef din presa romaneasca, care nu a creat nimic nicaieri, doar a distrus ce au construit altii. Sa speram ca B1 e statia terminus pentru ea si nu va mai distruge si alte televiziuni. Ramana de vazut daca Digi News va avea sau nu aceeasi soarta, avand in vedere ca e o alta 'vizuina de antenisti', ca sa-l citez pe Argus.
  • Ghost Buster Ghost Buster
    Alina, pana la un punct am crezut ca esti priceputa.Cu ultima fraza, dai mare dovada de mare ignoranta artistica si nu numai.Carla Giaca este si va ramane o profesionista desavarsita care,NU ARE CE CAUTA IN ACEA CLOACA!!!!!!Retine aspectul! Fii mai atenta pe viitor!Cu celelalte vedete sunt de acord, rebuturi.
  • argus2011 argus2011
    Ce se aude din sensul giratoriu, de la Universitate?
    Vocea lui Titiriga din redactia Stirilor B1.
    Daca pretul noului B1TV e isteria, nu ar trebui sa ne mire nimic,mai ales ca telespectatorii au intuit bine de ce sunt terni prezentatorii, emisiunile anoste, moderatorii banali.
    Pacat ca ceea ce s-a dorit o televiziune a devenit o vizuina de rezerva (indeosebi) pentru fosti Antenisti, care au adus cu ei, pe Calea Victoriei, suflul arogantei si eterna mancatorie gratuita de kur.
    Ce nu s-a oprit la B1 va fi iarasi ce a fost si chiar maiu rau decat atat la noul Digi News.
    Pacat ca televiziunile nimeresc pe mana unor ageamii!...
    In fond, din 2005, mass media romaneasca pare sa se conduca dupa un singur logo: pornim cu elan,cadem cu avant!...
  • Niki Vrinceanu Niki Vrinceanu
    B1 ar avea o sansa daca si-ar schimba numele in Antena Zero.
  • Frusinica Frusinica
    Televiziunea asta se va duce de rapa din cauza ca atat Oancea,cat si Paunescu se uita in gura isterica a lui Titiriga. Are oamenii ei,iar pe ceilalti ii pune la zid, ii marginalizeaza si ii mai da si afara. Urla de zici ca e la Gradina Zoologica si oamenii sunt pur si simplu scarbiti.
    De ce o tine la conducere? De ce ea ia atatea decizii pentru toti realizatorii si moderatorii?
    Asta o sa duca la pierea postului pana la sfarsitul anului,daca mai apuca sfarsitul anului....
    Asa ca domnilor patroni aveti grija. Mai ascultati si glasul celorlalti.
  • radu radu
    Grila de toamna care apare pe site e cea mai slaba de pana acum. Pana si TVR Info arata mai bine, seamana a post de stiri gen BBC. In loc sa evolueze, B1 regreseaza pe zi ce trece. Se vede disperarea de a umple ore intregi cu vorbarie ieftina, inghesuita in micutul platou de pe Calea Victoriei. Parca li s-au terminat banii si se pregatesc sa puna lacatul pe usa. Mai bine pastrau documentarele de la Deutsche Welle pe care le aveau pe vremuri, erau mult mai interesante decat vorbaria goala a unor presudo-moderatori carora le place sa se vada la televizor, de genul Badin, Matei, Cristoiu si altii.
  • alina alina
    Doamne, e jenant cum schimba de la o zi la alta emisiunile, orele de difuzare si jurnalul de stiri...Nu mai intelegi nimic. Prezentatorii sunt plictisiti si parca abia asteapta sa fuga acasa, niste nume fara rezonanta care au acceptat job-ul asta fiindca nu aveau unde sa se duca!! E trist cand vezi ca Sanda Nicola (reporter-dar atat) e pusa la un jurnal principal, iar Puscalau si Adrian Bucur se cred mari prompteristi si realizatori de talk-show! Ma bucur ca nu o ai vedem si pe desteapta de Carla Giaca in noua grila..Vad ca a disparut..
  • kali kali
    Mai era ceva de spus: 'originalitatea' programelor... Cum poti sa folosesti drept titluri de emisiuni sintagme reesapate luate de pe la altii? Iata cateva exemple:
    - 'Editie de pranz' era in urma cu ceva timp, o emisiune la Antena 3
    - 'Ultimul cuvânt' era numele unui defunct ziar cu o existenta curioasa de doar cateva luni, editat prin 2003 de firma lui Cristian Burci
    - 'Sub semnul întrebarii' este titlul unei foste emisiuni a ProTV, care mai exista pe ProTV International
    - 'Special B1' e o copie perfecta dupa emisiuea "ProTV Special' din anii 1995-2000

    Unde naiba mai e originalitatea? Nimic nu se pierde, totul se transforma...
  • kali kali
    Noul B1 e departe de ideea de post de stiri. O combinatie nefericita de fosti antenisti, pe de o parte, si pustani fara experienta, pe de alta parte, din care nu putea iesi decat o mare varza. Daca mai luam in calcul si maltratarea limbii romane, nu de putine ori, se poate vedea ce stil de televiziune se practica in postul de pe Calea Victoriei: stilul improvizat. Cum poti sa schimbi grila de programe de zece ori in jumatate de an, iar audientele sa mearga din rau spre dezastruos? Si cum poti sa te declari post de stiri cand de la 19.00 la 24.00 nu mai ai nici macar un jurnal, iar noaptea curg reluarile?

    @Ceazar, ai pus punctul pe "i". Dar ai uitat pe cineva. Eminenta cenusie, Sorin Oancea. Cei doi sunt mana in mana. Cei doi au distrus B1 prin 'antenizare', aruncand pe post tot soiul de pseudo-vedete ale trustului felixian pe care le-au tras dupa ei. B1 nu are nimic in comun cu ideea de post de stiri, dar nici alte posturi care se pretind astfel nu au. Prea multa vorbarie goala, prea multa politica, prea multa manipulare ieftina, prea putine informatii.

    @Ghost Buster, lui Tuca ar trebui sa-i multumim ca a descoperit geniul urlator pe nume Titiriga, care n-are absolut nimic in comun cu televiziunea. Mai bine o uita acolo in Caracal, nedescoperita. Dar titiriga are si calitati care o 'recomanda' pe posturi inalte si bine platite: percuteaza perfect la comenzile politice primite de mai sus si le impune celor din subordine. Iar Oancea nu e deloc strain de ce se intampla, ca doar el isi da binecuvantarea la toate astea. Tot el a pus-o sefa si in Antene, iar ce a iesit s-a vazut...

    @ghita din poplaca, B1 si A3 au ceva in comun: un actioanar pe nume Sorin Oancea. Si multi mercenari care au trecut prin ambele televiziuni si s-au ales cu bani frumosi. Doar pentru 'negrii' exista salarii mici, nu si pentru oamenii 'de baza' care raspund prompt la comezi.

    @baba nochia, mai urmeaza Adevarul TV si Digi Info (sau ce nume o sa mai aiba), care sunt tot in 'chinurile facerii' de un an si mai bine. Postul de stiri de la RDS e tot un pui de Antena, aidoma B1...

    Suntem prea orbiti sa vedem care e pro si care e anti Basescu, iar astfel uitam un lucru esential: echilibrul pe care ar trebui sa-l vedem la televiziuni, mai ales la cele de stiri. Activismul politic, de oricare parte ar fi, dauneaza grav informarii opiniei publice. Restul e cancan...
  • ghita din poplaca ghita din poplaca
    Frati romani, nu mai comparati A3 cu B1 ca nu iese nimic. In antene s-au bagat bani, s-a bagat samanta de scandal, e tv anti basescu cu dezvaluiri incendiare, cu sume de furtisaguri, cu rochite superscumpe deci are alt target si alt stil. Si OTV are rating, si? Si cu bani mult mai putini. B1 nu face stiri descandal, de mizerii si rochite si nu intarata lumea. Nici PRO nu intra la categoria scandal. Badea compara mere cu pere si-i da ca visinile sunt mai multe, ca el asa a invatat, ca i s-a pus pata pe Pietreanu. El ar trebui sa se masoare cu Tolea, cu baba Vanga cu d-astia grei nu cu oameni cu bun simt ca Pietreanu. Dar astia de la A3 daca se simt bine comparandu-se cu B1 sa fie la ei acolo, e bucuria lor :D
  • Dragos Dragos
    Salut, Petrisor! Fa ceva cu site-ul "www.paginademedia.ro", fiindca un virusel pe nume Troienel isi fac de cap. Intra in server si ucide-l pe intrus. detalii: Infection Details
    URL: http://www.paginademedia.ro/wp-includes/js/l10n.js?ver
    Process: file://C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe
    Infection: js:IFrame-DK [Trj]
  • Ghost Buster Ghost Buster
    Nu am inteles niciodata ce cauta o titriga in televiziune.Oancea are opinie diferita si asta ma cam pune in incurcatura pentru ca el chiar este un om priceput in ale televiziunii.Singura varianta acceptata de mine ar fi ca ea il are la mana cu ceva(desi chiar nu stiu cu ce l-ar putea avea)In final, nu pot decat sa-i transmit acestei nepricepute un singur lucru: AFARA DIN TELEVIZIUNE !!! Paunescu,Oancea, ce se intampla cu voi oamenilor???????

Trimite un comentariu

sus