Skip to main content

VIDEO: Elan Schwartzenberg, despre insolvenţa Realitatea: „Dacă nu luam această măsură era haos”

 

"Dacă nu luam această măsură era haos", a spus Elan Schwartzenberg despre hotărârea de a cere insolvenţa Realitatea Media. Declaraţia a fost făcută într-o întâlnire cu presa, în care a mai declarat că a apelat la măsura de insolvenţă a Realităţii pentru a se proteja de creditori. "Este o procedură care se întinde pe 3 ani", a spus el.

Publicitate

Este posibil să fiu cel mai mare creditor al Realităţii”, a mai spus Elan Schwartzenberg, dar nu a detaliat de unde vine această calitate. El a lăsat să se înţeleagă că a plătit o parte din datoriile postului pe care îl patronează, deşi, prin contractul de management, acestea trebuiau plătite de Sebastian Ghiţă.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MpbhpdPfBpU[/youtube]

Declaraţiile lui Elan Schwartzenberg, în continuare.

• Am venit aici, în faţa voastră, pentru a explica ce se întâmplă cu Realitatea şi mai ales pentru a nu se înţelege că este vorba de un faliment. După 4 luni de la achiziţionare am ajuns la concluzia că datoriile acumulate sunt foarte mari şi am decis să apelez la insolvenţă, o procedură de reorganizare judiciară. Scopul este de a "curăţa" societatea Realitatea de toate problemele din ultimii ani.

• Procedura durează 3 ani şi permite reorganizarea a tot ce se întâmplă la Realitatea. De exemplu, am încercat sa reeşlonăm datoriile la ANAF, e vorba de o sumă foarte mare. Nu numai că nu am reusit să reeşalonez, dar funcţionăm în continuare cu conturile blocate, cu aparatură sechestrată.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PKfRprX5tKs[/youtube]

Managementul de până acum nu a reuşit sa achite datoriile. M-am sfătuit cu avocaţii şi am ajuns la concluzia că cea mai buna metodă e de a activa această procedură, de insolvenţă.

• Am încercat să reeşalonăm datoriile la ANAF. Nu numai că nu am reuşit, dar funcţionăm de mai multe luni cu conturile total blocate. Mai mult, managementul nu a reuşit să achite taxele la stat - pe salarii, TVA. Nu din rea-voinţă, pur şi simplu nu a mai putut face faţă. Ne îndreptam spre o situaţie total ilegală, era haos dacă nu luam această măsură, de insolvenţă. Sunt împăcat cu ea. Optăm pentru o perioadă de 3 ani.

• În 3 ani vrem să curăţam firma de datorii şi să o putem aduce într-un punct normal. Poate chiar şi mai repede de 3 ani.

• Avem 2 mari probleme – una ar fi datoriile din trecut imense, nu neapărat în mod justificat, din punctul meu de vedere. A doua - contextul economic, cea de a doua criză prin care trecem, ne obligă să ne redimensionăm: echipamente, oameni, chetuieli - va trebui să reducem tot ce se poate reduce într-un mod cât mai eficiet.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • ibrail ibrail
    @catalin Esti dus rau de tot !Cred ca ai ochelari de cal!Cauta pe un site de sondeje serios{nu din cele platite de socialisti} si ai sa vezi ca cei care voteaza cu USL-ul sunt tot cei care il votau pe Iliescu et comp.{adica prostimea}Si este explicabil:ei sunt cei care spun :va dam!{de la ma-sa de acasa,probabil}.Daca s-a schimbat ceva fata de vremurile cand Ilici era la putere ,este ca cei din jurul lui acum sunt cei mai bogati dintre politicieni.Dar televiziunile "moguililor",tin ascuns ,cat pot de mult acest lucru.Si sunt unii, ca tine,saraci cu duhul,care cred tot ce "mananca" aia pe posturi de dimineata pana seara.Iti urez si tie ,ca si lor :pofta buna!
  • cornell cornell
    Elan se orienteza spre un management mai special, de aceeasi origine cu el. Mai precis va muta studiourile la Willbrook, companie detinuta de fratii Ofir, super miliardari evrei. Iata ca peisajul media de la noi se va imbogati si cu viziuni mai putin psd sau pdl.
  • Catalin Catalin
    @Ibrail, esti cumva Boc sub pseudonim? Habar nu ai nici ca orice televiziune (mai ales de stiri) functioneaza dupa o politica editoriala, nici profilul alegatorului PSD. Tu esti in urma rau de tot, cred ca nu ai mai iesit din casa de pe vremea lui Iliescu!!! Doar atunci alegatorul PSD avea profilul de care vorbesti tu. Lucrurile sau mai schimbat, iar ultimele alegeri prezidentiale au aratat clar ca alegatorii PD sunt cu studii cel mult medii, din mediul urban (asta in Romania) si capsunarii, proxenetii, prostituatele si moldovenii (pentru "diaspora).
    In ceea ce priveste datoriile unui post de televiziune, daca ne uitam la o televiziune care iti place in mod sigur - TVR - cu toate subventiile de la stat si cu taxele nostre ilegale pe care suntem obligati sa le platim odata cu factura de curent electric, in conditiile in care suntem abonatii unei firme de cablu care are contract cu TVR pentru transmiterea emisiei acestui post tv, vei vedea ce management senzational au...!! PD-ist, bineinteles.
  • vali vali
    umbla la salarii nene... nu e normal ca un producator sa ia 7 mii de euro... uita-te pe piata sa vezi ce salarii sunt... la realitatea sunt zeci de directori si directorasi care o freaca pe mii de euro lunar... kelemen, lembrau, dulama, gheorghe, savu... nu stiu daca mai sunt toti, acum 2 ani erau acolo... uita-te la alte televiziuni sa vezi ce salarii au reporterii, editorii si producatorii si dupa aia uita-te la statele tale de plata... o sa vezi ce inseamna sa furi de la patron...
  • ibrail ibrail
    Daca nu vrei sa pierzi bani cu o televiziune de stiri, nu trebuie sa faci politica pe post.Atat timp cat le "sufli in panze" USL-ului in fiecare seara ,prin aceleasi" vuvuzele "care isi spun ziaristi ,nu o sa castigi bani cu Realitatea.De asta Vantu a lasat datorii in urma. Dar poate esti si tu din acelasi "aluat"? .Daca e asa nu te mai plange. Acolo stirile ar trebuii sa fie obiective ,fara atacuri la persoane,verificate din mai multe surse.Stirile negative{daca sunt} ar trebuii sa fie si despre opozitie in egala masura {dupa mine ei sunt mai vinovati de situatia in care se gaseste tara},iar prezentatorii neaparat trebuie sa fie altii,altfel credibilitatea va scadea din ce in ce mai mult{orice echipa isi primeneste jucatorii dupa un timp}.Si inca ceva :la emisiunile de stiri se uita de obicei cei cu studii cel putin medii,ori acestia ,cu precadere, nu sunt votanti ai PSD , Si astfel de unde rating?
  • Alf Alf
    Mai bine ar refasona profilul postului. Oamenii au inceput sa se satisteasca de tonul, de subiectul marota si de ineptiile spuse de aceleasi figuri patibulare care sunt "moderatori" ai emisiunilor de seara, precum si de participantii permanenti ale caror calitati morale sunt mai mult decat indoielnice

Trimite un comentariu

sus