Skip to main content

Grigore Cartianu se joacă de-a Farsele lui Buzdugan cu ziariştii de la Adevărul

 

Joaca de-a programul cu Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul şi ziariştii trustului deţinut de Dinu Patriciu. Duminică seara, ziariştii au fost anunţaţi printr-o notă internă care va fi noul program de lucru: zece ore pe zi, de la 9.30 la 19.30.

Publicitate

A doua zi, luni, Grigore Cartianu trimite un alt mail, cu "precizări definitive". Programul de lucru începe tot la 9.30, dar nu mai apare precizată ziua de lucru de zece ore.

De ce a trimis al doilea mesaj? Explică chiar Cartianu, la început: "Urmare a orei târzii din noapte la care v-am trimis precizările organizatorice şi a faptului că eram cu un ochi la făină (calculator) şi cu unul la slănină (meciul Dinamo – Rapid)."

Cele două mesaje, în continuare:

Mesajul 1: Ziua de lucru de zece ore

Primul mesaj al lui Grigore Cartianu detalia programul de lucru de zece ore. În mod normal, ziua de lucru începe la 9,30 şi se termină la 19,30. Pentru cei care participă la şedinţe, orele sunt diferite.

  • Cei care vin la şedinţa de dimineaţă: 7.50-18.00.
  • Cei care participă la şedinta de seară: 11.30-21.30.

Acelaşi mesaj preciza că la fiecare 28 de zile se vor da şapte zile libere (cel puţin trei sâmbete şi cel mult două duminici).

Grigore Cartianu, mesajul numărul 1:

Găsiţi mai jos câteva precizări în legătură cu fluxul editorial valabil începând de luni, 19 septembrie 2011, când trecem la programul integrat. Am stabilit acest program împreună cu directorul editorial Răzvan Ionescu şi având suportul tehnic al Luizei Tudor, aşa că puteţi fi siguri de perfecţiunea lui. (...)

Şi acum, precizările pe care vi le promiteam.

Regulă generală: 7 zile libere la fiecare 4 săptămâni (28 de zile). În acest interval, fiecare angajat din zona editorială de la Adevărul-AdS-Click trebuie să aibă:

- cel puţin trei sâmbete libere

- cel mult două duminici libere

La asta se vor adăuga reguli specifice: de exemplu, în structura AdS nu sunt permise zile libere lunea şi marţea decât în cazuri aexcepţionale.

Programul general de lucru este 9.30-19.30 (sunt incluşi “timpii morţi” pentru masa de prânz şi/sau “o ţigară”). Cei care nu au treabă pe teren la prima oră trebuie să fie prezenţi în redacţie la 9.30.

- Program pentru cei care vin la şedinţa de dimineaţă: 7.50-18.00.

- Program pentru cei care participă la şedinta de seară: 11.30-21.30.

- Program pentru cei care stau la ediţia a doua: 13:00-23:00.

Se introduce o şedinţă săptămânală de plan editorial pe fiecare departament editorial. Recomandare: şedinţa să fie în fiecare zi de marţi, când departamentele sunt în efectiv complet (inclusive redactorii-şefi adjuncţi şi editorii).

Aceste şedinţe, de 20-30 de minute, vor avea loc sub înaltul patronaj al redactorilor-şefi adjuncţi.

Programările la şedinţe şi servicii sunt sfinte. Nu sunt acceptate absenţe, ci doar rocade anunţate din timp.

Grigore Cartianu

Mesajul al doilea: ştim când începe, nu şi când se termină

Al doilea mail începe cu scuzele lui Cartianu: "Urmare a orei târzii din noapte la care v-am trimis precizările organizatorice şi a faptului că eram cu un ochi la făină (calculator) şi cu unul la slănină (meciul Dinamo – Rapid), în mailul de aseară s-au strecurat câteva mici erori."

Mesajul nu diferă foarte mult de primul. Ce a dispărut? Ora de terminare a programului. A dispărut ziua de muncă de zece ore. "Programul începe la 9,30, indiferent că angajaţii lucrează în redacţie sau pe teren", scrie Cartianu, fără a mai preciza (ca în primul mail) ora la care se termină ziua de lucru. Totodată, apare compensarea cu zile libere din timpul săptămânii pentru sâmbetele şi duminicile lucrate.

Grigore Cartianu, mesajul numărul 2:

Urmare a orei târzii din noapte la care v-am trimis precizările organizatorice şi a faptului că eram cu un ochi la făină (calculator) şi cu unul la slănină (meciul Dinamo – Rapid), în mailul de aseară s-au strecurat câteva mici erori, inclusiv de corectură (o literă în minus, alta în plus…). Acum, că am găsit şi ţap ispăşitor (fotbalul, nicidecum eu, căci şefii nu greşesc niciodată!), revin cu corecturile de rigoare.

Găsiţi mai jos câteva precizări definitive în legătură cu fluxul editorial valabil începând de azi, 19 septembrie 2011, când trecem la programul integrat. Am stabilit acest program împreună cu directorul editorial Răzvan Ionescu, deci mulţumirile voastre le merităm în egală măsură(!). (...)

Şi acum, precizările pe care vi le promiteam.

Într-un interval de patru săptămâni, fiecare angajat din zona editorială de la Adevărul-AdS-Click trebuie să aibă:

- cel puţin trei sâmbete libere
- cel mult două duminici libere

La asta se vor adăuga reguli specifice: de exemplu, în structura AdS nu sunt permise zile libere lunea şi marţea decât în cazuri excepţionale.

Pentru zilele lucrate sâmbăta şi duminica, angajaţii vor primi zile libere, în compensaţie, conform legii, în cursul săptămânii.

Programul general de lucru începe la 9.30, indiferent că angajaţii lucrează în redacţie sau pe teren.

Programul pentru cei care vin la şedinţa de dimineaţă începe la 7.50.

Programul pentru cei care participă la şedinta de seară începe la 11.30.

Programul pentru cei care stau la ediţia a doua începe la 13.00.

Se introduce o şedinţă săptămânală de plan editorial pe fiecare departament editorial. Recomandare: şedinţa să fie în fiecare zi de marţi, când departamentele sunt în efectiv complet (inclusiv redactorii-şefi adjuncţi şi editorii). Aceste şedinţe, de 20-30 de minute, vor avea loc sub înaltul patronaj al redactorilor-şefi adjuncţi.

Programările la şedinţe şi servicii sunt sfinte. Nu sunt acceptate absenţe, ci doar rocade anunţate din timp.

Grigore Cartianu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    la tirgul de carte gaudeamus de anul trecut am luat si cartea lui cartianu si pentru ca era omu acolo am fost sa imi dea autograf (nu dati cu pietre, va rog). in timp ce scria acolo autograful, i-am spus: va rog sa le transmiteti felicitari lui delcea, voinea si lui craciun pentru ca v-au facut o documentare de exceptie. lui gregoar i-a picat fata si mi-a spus ca si el s-a documentat pentru carte, ca a muncit mult etc. raspunsul meu: yeah, right...
  • emily emily
    Hm, e un soi de regula nescrisa (in avanpremiera, tocmai a fost scrisa!) sa stai in redactiile bucurestene cate o ora si jumatate, doua, in plus fata de programul standard...nu trebuie sa ne miram, ci sa actionam cumva!
  • gerula gerula
    bah, cine a murit de-or ajuns asemenea zdrentze sefi, ca sa-l citez pa Becali...ca la rangul lu' Becali se ridica asmenea cretin...uite si strofa 1: Slugoi servil, s-a scos, Cartianu, omu shi planu...
  • reporter reporter
    Așa este, dar de ce scăpați din vedere numele reprezentanților aleși și mandatați special în acest scop de la ADH?
    Chiar nu știți cine sunt cei care vă reprezintă sindical în relația cu managementul?
    :))
  • publicitarul publicitarul
    sa te-auda Dumnezeu. Si cind pleaca sa-i ia cu el si pe stanccu (alt idiot care nu stie sa vorbeasca si sa scrie) si pe borcan. toti trei, de brat cu tractoristu sef.Amin!
  • WC WC
    Dau citire unui fragment din opera lui Nistorescu: “Model ideal de cronicar agrar, Grigore Cartianu nu-i decat o mediocritate jurnalistica mascata în servitor politic. Latrau de paza la curtile maharilor, el scrie doar din pozitia cocosat. Pe cat de mare este acest prepeleag de carne, pe atat de putine sunt ideile care au înfrunzit din el. De cand scrie, Grigore Cî s-a marginit sa mazgaleasca hartia cu ale sale gânduri. Si de cand chinuieste celuloza, Grigore n-a izbutit nici o propozitie frumoasa sau macar una critica (pe cont propriu). Doar interjectii, balbe si înjuraturi. Acestea din urma lansate numai cand se poate ascunde în spatele unui stapan. Si atunci în stilul sau sportivo-marlanesc, sufla în trompeta fornaita de luptator sosit dupa sfarsitul luptei.”
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    Mirel Curea, da, ai perfecta dreptate in contra-editorial. N-ai vrea sa scrii unul si despre al mai mare impostor din presa, din cauza caruia ai plecat de la Click?
  • WC WC
    @paul

    cuvintele marelui Mirel Curea meritau un copy-paste.
  • publicitarul publicitarul
    hehehehe, nemernicii l-au scos repede de pe prima pagina... ce idioti... gogomaniile lui patriciu in care ne da sfaturi economice de doi bani zac pe site o saptamina, la fel si aberatiile lui gregoair sau ale lui borcan. editorialul lui pierre a stat fix O ZI! ce labagii impartiali ca tot romanul, nu, nene Iancule? Genial a fot Caragiale, si ingrozitori de actual...
  • WC WC
    acest cronicar agrar, ka-kartianu, uita ca in curand patriciu ii va semna si lui sentinta. tic-tac. tic-tac.tic-tac. prietenii stiu de ce.
  • paul paul
    Cum ramâne domnule "scriitor" Cartianu cu "opera" dvs? Cand veti iesi public sa lamuriti cat anume din cartile dvs sunt scrise de altii? Scrise de oameni care din bun simt nu ies sa spuna adevarul, de oameni care au muncit pe branci sa adune materiale, sa le puna in ordine, sa le descâlceasca. De oameni care desi lucrau la cartile dumneavoastra aveau si norma intreaga in redactie si pe care oameni, la o adica, nimic nu vã va retine sa le dati un sut in fund. Cand oamenii astia munceau pentru cartile dvs, nu au avut nici macar o zi libera. Dar cand "marele scriitor" a trebuit sa conceapa prefata acestor carti, si-a luat cateva luni concediu platit de holding. Castigati bani pe seama altora, castigati bani grei pe munca altora care au niste salarii de mizerie. Este minunat sa stai pe salarii de sute de milioane ca sef de ziar fara a avea pregatirea decat cel mult de adjunct de sef de sectie, este minunat sa te stie lumea de scriitor fara a fi in stare sa legi cateva cuvinte si sa le aduni intr-un editorial de cele mai multe ori mai penibil decat o compunere de clasa a IV. Sunteti un mare norocos domnule Cartianu. Sau o mare lichea. Si ne aducem cu totii aminte de cuvintele lui Mirel Curea care v-a facut cea mai corecta analiza. Din trecuturile Evenimentului Zilei pâna in prezent, dvs domnule Cartianu ati ramas acelasi. De remarcat doar ca ati reusit intr-un tarziu sa invatati oarecum limba ramâna si cei din jur nu se mai cutremura ca odinioara cand rosteati plin de incredere cuvinte memorabile precum "ziaristii e in slujba dreptatii". Oricate carti veti scrie (sau va vor fi scrise de altii) nu uitati ca cei din jur va cunosc adevarata fata.
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Contra-editorial-Avortonul-Ion-Cristoiu_0_43197431.html

    ps_ Si ai grija stimabile, exista legi care vin singure sa te invete cum ca angajatii nu sunt o turma pe care s-o mâni dupa propriile interese. Cand ti-ai dat seama ce ai facut cu minunata ta epistola catre subalterni, ai incercat sa dregi busuiocul. Lasule si caraghiosule, scrisorica aia demonstreaza itele mintii tale inguste si degeaba ai incercat sa pui batista pe tambal ca drumul ei spre a deveni proba clara de abuz nu-l vei putea opri. Asa ca bine-ar fi sa stai cumintel atat cat mai ai vreme in locul tau caldut pentru a nu te mai face de râs. Stii bine cum te vad cei din jur si stii si mai bine TU cate parale faci.
  • publicitarul publicitarul
    @touretul: pai bietul to'arasul gregoair nu poate iesi din tiparul limbii de lemn cu care a lins fundurile sefilor inainte si dupa '89... inaltul patronaj al CC al PCR a lasat urme adinci in cele doua sinapse si un neuron pe care le are creierasul sau. partea trista e ca, asa cum spune petre barbu in editorialul de ieri (superb si f adevarat), asemenea giboni conduc destinele a sute de oameni. care oameni se lasa calcati in picioare. care oameni sunt PRESA, cea care influenteaza opinia publica. treziti-va si faceti ceva, slujitori ai condeiului!
  • sindicat sindicat
    @vasile, e scris la lege, dar nu e o obligatie: "interesele salariatilor POT (sublinierea mea) fi promovate si aparate de reprezentantii lor, alesi si mandatati special in acest scop."
  • sile sile
    nu, corect ar fi asa: 'Sa-i/sa le fie rusine, Dinu Patriciu?
  • sile sile
    tare, tare de tot !
    bravo pierre !
    dati navala si cititi, nu e fake!

Trimite un comentariu

sus