Skip to main content

Redactorul şef Libertatea.ro pleacă. Preia atribuţiile Anamaria Lembrău, exRealitatea TV

 

Andreea Georgescu, redactor-şef Libertatea.ro, părăseşte compania Ringier România, unde lucrează de peste 3 ani. Funcţia acesteia va fi preluată de Anamaria Lembrău, care până acum ocupa poziţia de Redactor şef adjunct digital.

Publicitate

Lembrău a lucrat în grupul Realitatea din 2004 până în februarie 2011, când a venit la Ringier pe poziţia de consultant.

Detalii, în continuare.

  • Până în acest moment, Andreea Georgescu ocupa funcţia de Newsdesk Manager în cadrul Libertatea online, raportând către redactorul şef adjunct, Anamaria Lembrău. Ea va părăsi compania începând cu 1 octombrie.
  • Anamaria Lembrău are 17 ani de experienţă în presă şi a lucrat în grupul Realitatea-Caţavencu între 2004 şi 2011. A ocupat pe rând funcţiile de Editor şef, Director de ştiri şi Newsdesk Manager la Realitatea TV. Lucrează la Ringier România din februarie 2011, iar din iunie 2011 s-a ocupat de zona digitală a Libertăţii.
Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • lol lol
    I-ai zis-o Adi :))
  • enache enache
    Ce imi place cand isi dau cu parerea toti "cunoscatorii"! Poate ca cei mai indreptatiti sa vorbeasca ar fi cei care isi petrec mai mult de jumatate din viata lucrand la acest site. Se vorbeste de "salarii nesimtite". Pai are idee cineva cat continut intra pe acel site zilnic? Ca la print au facut un material de 300 de semne, hai o pagina daca sunt norocosi si au plecat acasa. Sau, mai rau, freaca duda prin redactie. La site, chiar se munceste si copiii aia fac o treaba minunata, indiferent ca au fost condusi de Toca, Georgeasca sau mai nou, Lembrau. Oricum, nu le va face nimeni nici o statuie nici lor, nici lui Toca si nici Georgeascai. Cat despre apreciere, Mihnea nu le are pe astea.
  • Dragos Dragos
    Hai sa punem lucrurile la punct nitel ca unii isi trag pe aici merite pe care nu le au.
    1. Crestearea siteului www.libertatea.ro i se datoreaza in primul rand echipei din print, Anei Nita& Irinel Antoniu si lui Dorin Chiotea. Pe la inceputul lui 2008 Ana l-a adus de la ProSport pe Dorin Chiotea special sa se ocupe si de site care agoniza si nu avea pe nimeni angajat special.Prin toamna Chiotea i-a dat drumul la sait si in iarna erau pe primul loc. De baza erau mai ales articolele din ziar (de asta spun ca merit mare au cei din print) care erau invartite f bine in site.
    2. La randul sau "leul" Chiotea in cele 5-6 luni de pregatire a relansarii a angajat oameni (vreo 13 insi in frunte cu A Toca si V Mihaiu) iar Ana Nita a facut loc in redactie acestora. Planul siteului a fost facut 90 % de Chiotea cu aprobarea Anei si a lui Irinel, vedea toata lumea cum cei trei tot discuta si iar discuta despre asta.
    3. La final cand mai era putin pana la lansarea din toamna au intrat tare in joc Toca si Mihaiu care au facut efectiv minuni sub bagheta lui Chiotea. Saitul avea subiecte doar ale lui care nu erau in ziar si au aparut conflicte cu cei de la ziar. Apoi usor-usor Chiotea a iesit din joc si i-a lasat pe ei.
    4. Dupa plecarea lui Chiotea la Click Toca&co a profitat zicand ca pleaca toti (ceea ce era fals)si la sait s-a ajuns la salarii nesimtite. Redactia s-a separat coplet de print chiar s-a mutat in alt loc dar lucrurile au inceput sa stea pe loc.
    5. S-au incercat cate o relansare dar Cancan si saiturile de sport n-au mai putut fi depasite.
    6. Toca a facut greseala sa se puna rau cu Ana Nita care are combinatii cu piarul de la diferite tvuri si vedete si nu-i intrau pe sait.De asemenea Toca nu prea mai trecea pe la birou si a angajat tot felul de fete dragute pe acolo care nu prea aveau treaba cu presa. Dar mai erau si baieti gen Restivan sau Galca care aveau inititativa si faceau singuri treaba buna.
    7. Andreea Georgescu a venit in locul lui Toca dar femeia asta e o calamitate in primul rand ca nu intelege ce e aia tabloid. Si ea si Lembrau rad de "ineptiile" din Libertatea si nu citesc nici concurenta. Cum sa mearga treaba cand de la cap pestele se impute?
    8. La sait ar trebui nu doar o mana de fier ci si un sef care sa stie meserie si sa puna oamenii sa faca subiecte. Acum e totul o ciorba iar aspectul general nu e de tabloid ci de furaciuni de pe tv. Nici Georgeasca si nici Lembrau nu au idei si doar cu dictatura nu merge.
  • Strutocamila Strutocamila
    Vai, ce veste minunata pentru o droaie de oameni. Girafa aia increzuta a plecat de acolo, cu "rezultate grele" in bagaje. Adica o crestere, daca e, infima fata de momentul cand a preluat Libertatea.ro, dar cu arigante maxime si calcand pe cadavre, cum au spus si altii mai sus. A venit si ziua dreptatii. Ce va face site-ul cu acest lambriu, amic al lui mihnea, vom vedea. Probabil tot cam la fel, pentru ca nu munceste vreun sef acolo, doar lopatarii. Cat timp ei vor mai rezista, va rezista si site-ul. Concurenta e oricum foarte slaba si nu se mai poate evidentia nimeni decat prin "exclusivitati" platite. Doar asa se mai face diferenta in trafic. Se vede ca nici la cancan nu mai sunt bani de blaturi si pornaciuni, la click e tot mai seceta, ca pe Dunare. Site-ul nu va pica, mai ales ca scapa de o boala, chiar daca poate da de alta.
    Oricum, lembriu asta nu e prima cunostinta a lui mihnea adusa in ringier. Pana si fiu'sau lucreaza acolo, deci nu e vreo problema de incompatibilitate.
  • mia mia
    Andreea, asa e! Niste incompetente! Nu inteleg cum au putut sa plece urechea la ele. Nu e ca si cum experienta vorbeste, nu?
  • Mia Mia
    nasol ca ea nu a plecat fiindca a avut chef ;> ... in rest, numai de bine :)
  • eu eu
    saraca lembrau, ce surpriza va avea cand va descoperi ca trebuie sa munceasca :)
  • Dorin Quotzea Dorin Quotzea
    Vai, incredibil, Georgeasca si-a pus postacii la treaba :D Ma rog, cei doi postaci, ca doi sunt cu totii. Amandoi lucreaza la programare. "Om" si "Altul" vorbesc despre plecari, strategii, oameni, caractere si alte lucruri pe care, saracutii, nu le-au atins niciodata. Deh, trebuie sa-i intelegi si pe frustratii care arunca cu demisii in stanga si-n dreapta, apoi sunt ei insisi mutati dintr-un departament in altul, pentru ca acum sa dea lectii de maturitate.

    Hai sa restabilim adevarul istoric, ca vad ca se ajunge la faze amuzante:
    1."Un cititor PDM" de mai sus e insusi Georgeasca - sa ridice mana-n sus cu un like cine i-a recunoscut stilul. Draguto, esti usor ridicola sa-ti dai singura dedicatii
    2. AnaMaria Lembrau are o singura calitate pentru care a pus mana pe jobul asta - e amica amicului Mihnea
    3.Georgeasca este un personaj sinistru al acestei corcituri de presa online care se face la nord de Dunare. Tipa plezneste de incredere, insa si de nesimtire in egala masura. N-a scris o stire la viata ei, insa da lectii de jurnalism unor persoane cu state vechi la Libertatea. Normal ca fetele cu ani grei de presa din redactia Libertatea au incoltit-o la un moment dat.
    4.Este faimoasa purtarea Georgeascai vizavi de toate departementele din Ringier. A vrut sa-si aroge responsabilitati de marketing, de publicitate. A sfarsit prin a-si pune pe toata lumea-n cap, inclusiv pe cel ce a nasit-o, nasul Mihnea. A uitat ca ea a ajuns calcand pe cadavre pe postul pe care a ajuns. Stie ea mai bine. A venit scadenta, draguto.
    5.Nu mai plangeti voi Ringierul, ca compania o duce bine merci. Mihnea a stiut pe ce sa apese, asa ca acum toata lumea a uitat ca omul e un cretin notoriu cu probleme de personalitate si cu accente de dictatura. Nimeni nu caraie in front, ca vine si marea vanzoleala cu Edipresse, Mihnea e pe cai mari.
    6.Saitu e bine merci. Sunt niste veterani acolo care trag la caruta de vreo 4 ani de zile si stiu ei sa tina corabia la nivel si fara Georgeasca. Pacat ca trebuie sa suporte alta dictatoare acum. Abia astept primele meciuri Lembrau-Ana Nita. Prietenii stiu de ce.
    7.Pentru cei doi postaci (si pentru Andreea "Un Cititor PDM" Georgescu): vom vedea cat de buna e idola voastra dupa numarul de oferte cu care o sa-i bata piata la usa :)
  • un cititor pdm un cititor pdm
    Ntz, ntz, ca la multe alte posturi, subordonatii de cariera cu rezultate modeste au ocazia sa-si verse frustrarile (profesionale, desigur). Cu ocazia asta isi confirma si mitocania (clasa:)). Logica lor fiind, nu rezultatele conteaza, angajatele sunt, saracutele (vai!), nemultumite. Iar daca altii au succes, niciodata nu-i meritul lor, nu-i asa? :) Sa tot ai astfel de angajati! Felicitari companiei care depune eforturi semnificative sa salveze niste suflete sensibile de la competitia (duioasa, cum altfel!) a pietei.
  • altul altul
    te legi de kilograme? noi vorbeam de profesionalism... vad ca incerci sa arati ca nu ai
  • altul altul
    pentru cuplul M:

    e usor sa arunci cu noroi. dar daca s-ar si baza pe ceva concret afirmatiile poate am putea sa le luam in serios. cum zicea om, rezultatele vorbesc. cat despre "rezultatele altora"... nu ma faceti sa rad.

    putin respect de sine si putina decenta baieti
  • oracolul oracolul
    o avea legatura plecarea cu noua structura care se pregateste dupa integrarea cu Ediprese? si eventual cu persoane care vor aparea in noua structura?
  • Misu Misu
    Asa e, ai dreptate. Asa a avut si georgeasca optiunea asta :))
  • om om
    bai stii care e diferenta? ca unii dintre noi pleaca daca au chef, nu cu un sut in dos e misto rau sa ai optiunea asta.
  • Misu Misu
    Sunt atat de putini oameni in Ringier care sunt apropiati de Maldarul De Prostie incat e sinplu sa-ti dai seama cine a scris comentariul de mai sus, semnat Om. Prietene,ia-te de mana cu dansa si du-te cu viteza, n-o sa va plangem. La UNICA au crescut, intr-adevar, dar nu traficul, ci numarul nemultumitelor. Iar la libertatea n-a facut decat sa profite de rezultatele altora. Intre ea si aia care o "ardeau lejer" e o diferenta de clasa egala cu aia de kilograme. Haidi pa

Trimite un comentariu

sus