Skip to main content

Turner Broadcasting achiziţionează “Orăşelul leneş”

 

Turner Broadcasting System (TBS) Europe, care deţine brandurile pentru copii Cartoon Network, Boomerang şi Cartoonito, a anunţat astăzi, 8 septembrie, achiziţionarea companiei islandeze Latibaer, care deţine şi operează brandul LazyTown.

Publicitate

Cunoscut în Romania drept Orăşelul leneş, LazyTown este un brand de divertisment pentru copii care promovează într-un mod amuzant un mod de viaţă sănătos.

Detalii, în continuare.

Orăşelul leneş a fost creat de islandezul Magnus Scheving, care este şi personaj al serialului. Programul a fost urmărit de peste 500 de milioane de copii, tradus în peste 12 limbi şi difuzat în peste 100 de ţări.

Odată cu anunţul de astăzi a fost dat publicităţii şi faptul că urmează să înceapă producţia unui nou sezon al serialului islandez pentru copii. Magnus Scheving, creatorul şi, totodată, personaj al serialului, va rămâne în continuare CEO al Latibaer şi îşi va păstra echipa de management, iar noile episoade vor fi realizate tot în Islanda.

Investiţia în LazyTown arată intenţiile îndrăzneţe ale companiei în ceea ce priveşte spaţiul dedicat preşcolarilor, date fiind legăturile puternice care se creează astfel între brandul islandez, Boomerang şi Cartoonito. Turner a anunţat deja că îşi consolidează prezenţa pe piaţa programelor pentru preşcolari odată cu introducerea brandului Cartoonito în toate ţările în care emite din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În România, blocul de programe Cartoonito va fi lansat pe postul de televiziune Boomerang pe 12 octombrie 2011.

În prezent, brandurile Boomerang şi Cartoonito sunt prezente în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în 125 de milioane de locuinţe şi sunt disponibile în 22 de limbi; extinderea continuă, iar LazyTown deschide noi oportunităţi de colaborare.

Pentru compania Turner, din al cărei portofoliu în creştere fac parte de asemenea brandurile TNT şi CNN, acest pas reprezintă a patra investiţie majoră în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în cursul ultimului an. Proiectul LazyTown urmează recentei achiziţionări a MMG şi investiţiilor în TeePee Games şi Starlounge.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Trimite un comentariu

sus