Skip to main content

Drăgotescu despre ruptura de la Realitatea TV: Cel mai rău în momentele astea e să te opreşti

 

Corina Drăgotescu, una dintre vedetele Realitatea TV care au rămas alături de Sebastian Ghiţă la RTV, relatează pe site-ul ImpactNews.ro - despre felul în care s-au derulat evenimentele aseară în sediul de la Casa Presei în momentul în care Elan Schwartzenberg a preluat emisia.

Publicitate

Toată lumea s-a adunat în faţa monitoarelor din redacţie şi ne uitam cu toţii cum emisia a fost reluată de la Willbrook. “Au intrat peste noi”, a zis Chelemen. “Ce facem?”, a întrebat altcineva. “Continuăm emisia”, a fost răspunsul clar”, scrie realizatoarea TV.

Drăgotescu mai povesteste cum oamenii care se ocupau de emisie au plecat în masă, la fel cei de la meteo, care au spus “noi mergem cu brandul”.

Jurnalista vorbeşte şi despre “şocul” pe care l-a avut când a vazut-o pe Adriana Nedelea, una dintre figurile importante ale postului, că prezintă ştirile la postul lui Elan Schwartzenberg.

Corina Drăgotescu povesteşte că l-a întrebat pe Sebastian Ghiţă cât are de gând să susţina RTV, iar acesta i-a răspuns “20 de ani. Am 33 de ani şi cel puţin până la 53 vreau să o ţin”.

În continuare, o parte din relatarea Corinei Dragotescu:

"Am să relatez ce am trăit aseară în studiourile de la Casa Presei, acolo unde era până ieri Realitatea, iar de aseară RTV. Pentru cei care nu ştiu, am mai trăit o ruptură dramatică în viaţa mea profesională, când s-a fracturat Adevarul. Atunci am rămas 7 oameni care am ţinut ziarul în viaţă. Acum am rămas vreo 70, din care erau aseară, la discuţia de la miezul nopţii cu Sebi Ghiţă, doar vreo 20. Partea bună este că în ambele cazuri, imediat după ruptură, au început să sune telefoanele cu oameni care doresc să intre în noua structură media. (...)

Toată lumea s-a adunat în faţa monitoarelor din redacţie şi ne uitam cu toţii cum emisia a fost reluată de la Willbrook. “Au intrat peste noi”, a zis Chelemen. “Ce facem?”, a întrebat altcineva. “Continuăm emisia”, a fost răspunsul clar. Încet, încet, ne-am strâns cu toţii în faţa regiei de emisie. În regie, agitaţia era destul de mare. Pe unele monitoare eram noi, pe altele ei. (...)

Sebastian Ghiţă: Nu întrerupeţi emisia, o să intrăm cu sigla noastră

Unii cablişti transmiteau Realitatea, alţii RTV. Ambele însă erau cu sigla Realitatea.
Între timp, Sebi Ghiţă spunea şi el un singur lucru: Nu întrerupeţi emisia, o să intrăm cu sigla noastră. Problema a fost că cei de la grafică nu erau, o parte plecaseră dincolo, o parte erau acasă. Au fost chemaţi urgent Cătălin Popa şi Roxana Niculescu Costei. Între timp, veniseră invitaţii pentru emisiunea următoare şi se uitau nedumeriţi cum pe ecran văd altceva. Dana Războiu povestea cum din regie i se spusese că trebuie să se descurce cum poate, pentru că o serie de chestiuni tehnice nu pot fi rezolvate.

"Toţi cei de la meteo au spus că pleacă, şi aşa au făcut"

Decizia lui Chelemen a fost să continuăm oricum, aşa că a intrat Săptămâna de Vreme. Din nefericire, în toată agitaţia, cineva trimisese invitatul acasă, aşa că Nora a trebuit să se descurce cum a putut, deşi era extrem de agitată. După emisiunea ei aveam să inţeleg şi de ce. Toţi cei de la meteo au spus că pleacă, şi aşa au făcut, în ciuda oricăror încercări de a-i convinge să rămână, să nu se ducă într-o aventură fără finanţare. “Noi mergem cu brandul”, au spus. S-au îmbrăcat şi au plecat. Era ora 19.30.

A intrat imediat cu Dana Războiu şi Tudor Muşat în următoarea emisiune, cu invitaţii noştri, printre care Irina Loghin şi Mihai Constantinescu, dar deja tensiunea creştea în redacţie. Unii spuneau să oprim emisia, alţii, printre care şi eu, spuneam că cel mai rău în momentele astea e să te opreşti.

"Roxana Niculescu Costei şi Letiţia Zaharia m-au întrebat dacă ştiu să mă machiez singură"

Încet, incet, au apărut şi alţi oameni în redacţie. Şi am început să ne dăm seama de proporţiile exodului. Roxana Niculescu Costei şi Letiţia Zaharia m-au întrebat dacă ştiu să mă machiez singură. Fetele de la machiaj plecaseră toate, cu produsele în geantă. Ulterior am aflat că scoseseră produsele în geantă în fiecare zi, aşa că machiajul era gol.

Pe mailurile redacţiei a sosit o somare din partea celor din echipa Elan ca toţi cei care au contracte cu Realitatea sunt obligaţi să meargă la Willbrook.

Adriana Nedelea a apărut la ştirile de la Willbrook

Şocul următor a venit la 20. Adriana Nedelea a apărut la ştirile de la Willbrook, deşi Sebi Ghiţă o oprise să plece la Digi cu două săptămâni înainte şi-i mărise salariul ca să rămână. Acum era cu echipa Elan-Vântu. Culmea este că, în urmă cu fix un an, venise la Adevărul pentru că dorea să plece din Realitatea pentru că nu-şi mai primise salariul. Am convins-o atunci să rămână în Realitatea, pentru că mă rugase Vântu să nu o iau la Adevărul, urmând să primeasca ştirile de la 20.

"Regia de emisie din hală s-a golit"

Următorul şoc avea să ne încerce creativitatea, deşi între timp venise şi Cătălin Popa, iar echipa era completă, la nivel de coordonare. Coordonează daca ai pe cine! Regia de emisie din hală s-a golit. Într-o stare de surescitare totală, colegii de la tehnic, în marea lor majoritate, şi-au luat hainele şi au plecat. Nu înainte de a mai striga puţin la noi.

Unul dintre ei m-a luat în colimator şi urla la mine, care voiam să filmez cu telefonul, momentul istoric. Din păcate, uitasem să apăs pe record. Când a ţipat la mine, mi-am adus aminte de Adevărul, de Melania Vergu, care, la ruptură, a fost la fel de isterică precum băiatul ăsta acum. “Ce ne filmaţi? Ce suntem noi, maimuţe? Şi de ce ne întoarceţi spatele? Cine vă credeţi?. Deja tensiunea era maximă.

M-am dus în cabina pustie şi m-am machiat singură

Era ora emisiunii noastre. M-am dus în cabina pustie şi m-am machiat singură. L-am machiat şi pe Striblea. Publicul a venit. Când mergeam spre studio, am avut un sentiment de inevitabil.

Din regia de emisie toţi colegii ieşeau îmbrăcaţi şi plecau. Regia a rămas goală. Abia atunci a trebuit să găsim soluţii. Nu mai era NIMENI. În regia din hală mai erau trei personae, dar nu mai aveam VTR-ist. Deja trecuse de 21 şi Chelemen a băgat o emisiune în reluare pe RTV până vedem ce facem. I-am propus lui Popa să ne mutăm în hală şi să înregistrăm emisiunea, aşa cum putem. A zis da, şi am trimis publicul acasă, iar pe invitaţi i-am rugat să schimbe platoul. Răzvan Theodorescu şi Bogdan Chirireac erau uluiţi. Ca să nu mai spun de invitaţi. Ne-am mutat iar în regia de emisie, Corina Radu, Vera Secrieru şi Raluca Damian au făcut fiecare ce au putut ca să emitem. Una la emisie, una la burtiere, una la bete. Noroc că am mai avut operatori.

De la 21,30 am avut emisiunea noastră, în timp ce Cătălin Popa, Eugen Chelemen, Roxana Niculescu Costei, Mihaela Tănase, Letiţia Zaharia, Mirela Voicu, Marilena Nedelcu, Simona Gheorghe şi câţiva alţi colegi s-au adunat în celula de criză. Culmea este că regizorul Florin Iepan venise cu operatorul lui şi a prins pe peliculă toate momentele, deşi el face un film despre masacrul evreilor de la Odessa.

După emisiune ne-am întâlnit cu Sebi Ghiţă. Oamenii lui Elan-Vântu intraseră şi smulseseră toate cablurile, distrugând ceva aparatură ca sa nu mai putem transmite. Ne-a spus că vom emite de astăzi sub sigla RTV, pentru că are deja acorduri cu cabliştii, mai puţin cu unul, cu care este încă în negocieri. L-am întrebat cât va ţine televiziunea asta nouă. Mi-a raspuns “20 de ani. Am 33 de ani şi cel puţin până la 53 vreau să o ţin”. Am stat cu el până târziu, după miezul nopţii. Eram 15-20 oameni, cu multe întrebări şi câteva răspunsuri. În timpul discuţiilor, Elan şi Tatulici îl sunau de zor pe Cătălin Striblea, care şi-a făcut opţiunea."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gore Gore
    RTV-ul asta e din Targu Jiu. Eu il receptionez pe frecventa de canal local.
  • gelu gelu
    Sant tare curios ,daca noua televiziune {ELAN]vor preferati, tot dusmanii lui basescu, si a puteri .Daca va fi asa va avea o viata scurta .
  • mihai mihai
    Este Incredibil cat de mult au reusit sa va capteze interesul elan si cu ghita . Toata lumea are o parere , noroc cu minunea internetului ca ea poate fi impartasita cu atat patos publicului larg , vesnic interesat de certurile si problemele altora. Rusine . Reclama gratuita ptr ei.
  • vali vali
    Se pare ca la RTV au ramas cei mai mari ”deontologi”-Dragotescu,Striblea si ”resturi”….pardon restul de pareristi in toate domeniile.Urmeaza atragerea in cerc a vesnicilor tatoiu,ciuvica,chireac pielea p….pardon de expresie si restul de ”atoatestiitori” si ”fini cunoscatori” (sanchi) !!!Grele vremuri-Mari caractere!
  • regele sassu al doilea regele sassu al doilea
    dragoteasca si cu chelemen merg la trei capete: adica si la adevarul unde au facut prapad si incearca sa revina. l-au lasat acolo pe piedone chel, adica amuraritei, care e pe lista neagra a lui razvan ionescu. ionescu nu-l suporta si ii pregateste plecarea lina. in plus razvan lucreaza intens sa nu revina dragoteasca si chelemen, adica mama si copilul.

    nu va faceti griji pentru dragoteasca, la parsivinea ei s-ar face si adjunctul lui sabin orcan la dezvoltare regionala. apropo, sabine, proiectul tau si ideile tale vizionare unde sunt?

    cumva esti dizident sau faci pe dizidentul? nici tu nu mai stii ce sa faci... iti urez noroc manager capitalist cu dosar la cnsas:)
  • eusss eusss
    Ce tara de caca. In mod normal cel care emite fara licenta trebuia luat la intrebari.
    Daca maine ma apuc sa emit pe radio nu am zis TV, in maxim 2 zile vin si ma ridica. Ala ca a emis fara licenta nu pateste nimic. :)
  • Camelia Camelia
    Bravo! Reusita postare!
  • vali vali
    O televiziune inseamna mai mult decay un mogul - pe care nul plac sicare nu si-a platit oamenenii. Inseamna oamenii care muncesc si construiec un brand.Nu degeanba tehnicul s-a imbracat si a plecat "dupa brand".Dragoteasca e lamntabila , a fost luata cind nu o vroia niimeni,la fel si Letitia Zaharia.Data afara de la Antena 1 de buna ce er a venit sa umple ecranele de la Realitatea.A fost primta. Duduia ast de o tona ar trebui trimisa acasa cu Chelemen,Simona Gheorghe si balbaitul de triblea, luati toti de mila.Cine n-a lurat cu Chelemen nu ii dorsc. realitatea are cum nucleul care a pornit-o si sper sa tina calea dreapta.Laura Chiriac? O dezamagire.Si o inchipuire.Cum sa furi grafica si sigla care sint proprietatea cuiva, cum sa furi un titlu si sa te faci stapin in casa alyuia. Sa faca su Ghita cu dragoteasca o televiziune de la zero sa vedem ce iese.
  • Crina Crina
    Asta acum e nemultumita de ,,gruparea Elan-Vintu", dar tot ea spune ca ar fi rugat-o Vintu sa nu o ia pe Nedelea la Adevarul. Atunci Vintu era mogul de omenie. Oricum, parca mai ieri se lauda managerul-minune ca el furnizeaza continut cu echipa lui... Din ce vad eu pe net, cred ca vorbea de echipa Asesoft...Aia de baschet! Corina, nu te lasa! Machiaza-te singura, fardeaza-l si pe Striblea. Daca faci treaba buna, poate te ia careva pe la vreo televiziune serioasa, ca sa le dai ziaristilor adevarati cu pudra!
  • Bogdan Bogdan
    Doamna, daca tot sunteti acolo: "crema" jurnalistilor si managerul de succes, de ce nu construiti voi un post TV de la zero? De ce folositi grafica si structura Realitatii? Ghita a fost MANAGER al Realitatii timp de 1 an din cei 10! Ce drept are asupra unui post care nu i-a apartinut niciodata?... Nu aveti pic de rusine!
  • eugen eugen
    dragoteasca asta e sub orice critica, ma incearca un dezgust total. ATATA SANATATE SA-TI DEA DUMNEZEU CATI BANI A INVESTIT GHITA LA REALITATEA! HUAAAA!!!!
  • Make up Make up
    Bine ca a stiut doamna Dragotescu sa se machieze singura ...
  • Corina, Corina... Corina, Corina...
    Din imaginea pe care mi-am facut-o despre Striblea, cred ca decizia lui este puternic influentata de Dragotescu. Este usor naiv si se bazeaza pe "experienta" colegei de la Ultima ora. Ce nu intelege Striblea este ca Dragotescu a jucat, ca de obicei, la doua capete, sperand ca astfel Elan sa-i faca o oferta mai mare. Ceea ce nu s-a intamplat, se pare.... Iar, in cazul in care RTV esueaza, Dragotescu isi va gasi un locsor la Adevarul sau aiurea. Si il va "abandona" pe Striblea fara nicio remuscare...
  • Vergil Vergil
    "A zis da, şi am trimis publicul acasă, iar pe invitaţi i-am rugat să schimbe platoul. Răzvan Theodorescu şi Bogdan Chirireac erau uluiţi. Ca să nu mai spun de invitaţi."

    Deci sa intelegem ca Theodorescu si Chireac erau colaboratori platiti?
  • sandman sandman
    Madam Dragotescu a plecat de la Adevarul pt ca nu-l suporta pe mogulul Patriciu. Cind Vintu a anuntat reducerea salariilor, fuguta a plecat la mogulul Patriciu pe care nu-l suferea, ca mai apoi sa se reintoarca la Realitatea. Mare jurnalista, madama asta si cu un caracter infect, o ahtiata dupa bani, cu toate ca nu face 2 bani. Ma bucur ca n-o mai vad zilnic la TV si sper ca Elan sa n-o primeasca inapoi.

Trimite un comentariu

sus