Skip to main content

Drăgotescu despre ruptura de la Realitatea TV: Cel mai rău în momentele astea e să te opreşti

 

Corina Drăgotescu, una dintre vedetele Realitatea TV care au rămas alături de Sebastian Ghiţă la RTV, relatează pe site-ul ImpactNews.ro - despre felul în care s-au derulat evenimentele aseară în sediul de la Casa Presei în momentul în care Elan Schwartzenberg a preluat emisia.

Publicitate

Toată lumea s-a adunat în faţa monitoarelor din redacţie şi ne uitam cu toţii cum emisia a fost reluată de la Willbrook. “Au intrat peste noi”, a zis Chelemen. “Ce facem?”, a întrebat altcineva. “Continuăm emisia”, a fost răspunsul clar”, scrie realizatoarea TV.

Drăgotescu mai povesteste cum oamenii care se ocupau de emisie au plecat în masă, la fel cei de la meteo, care au spus “noi mergem cu brandul”.

Jurnalista vorbeşte şi despre “şocul” pe care l-a avut când a vazut-o pe Adriana Nedelea, una dintre figurile importante ale postului, că prezintă ştirile la postul lui Elan Schwartzenberg.

Corina Drăgotescu povesteşte că l-a întrebat pe Sebastian Ghiţă cât are de gând să susţina RTV, iar acesta i-a răspuns “20 de ani. Am 33 de ani şi cel puţin până la 53 vreau să o ţin”.

În continuare, o parte din relatarea Corinei Dragotescu:

"Am să relatez ce am trăit aseară în studiourile de la Casa Presei, acolo unde era până ieri Realitatea, iar de aseară RTV. Pentru cei care nu ştiu, am mai trăit o ruptură dramatică în viaţa mea profesională, când s-a fracturat Adevarul. Atunci am rămas 7 oameni care am ţinut ziarul în viaţă. Acum am rămas vreo 70, din care erau aseară, la discuţia de la miezul nopţii cu Sebi Ghiţă, doar vreo 20. Partea bună este că în ambele cazuri, imediat după ruptură, au început să sune telefoanele cu oameni care doresc să intre în noua structură media. (...)

Toată lumea s-a adunat în faţa monitoarelor din redacţie şi ne uitam cu toţii cum emisia a fost reluată de la Willbrook. “Au intrat peste noi”, a zis Chelemen. “Ce facem?”, a întrebat altcineva. “Continuăm emisia”, a fost răspunsul clar. Încet, încet, ne-am strâns cu toţii în faţa regiei de emisie. În regie, agitaţia era destul de mare. Pe unele monitoare eram noi, pe altele ei. (...)

Sebastian Ghiţă: Nu întrerupeţi emisia, o să intrăm cu sigla noastră

Unii cablişti transmiteau Realitatea, alţii RTV. Ambele însă erau cu sigla Realitatea.
Între timp, Sebi Ghiţă spunea şi el un singur lucru: Nu întrerupeţi emisia, o să intrăm cu sigla noastră. Problema a fost că cei de la grafică nu erau, o parte plecaseră dincolo, o parte erau acasă. Au fost chemaţi urgent Cătălin Popa şi Roxana Niculescu Costei. Între timp, veniseră invitaţii pentru emisiunea următoare şi se uitau nedumeriţi cum pe ecran văd altceva. Dana Războiu povestea cum din regie i se spusese că trebuie să se descurce cum poate, pentru că o serie de chestiuni tehnice nu pot fi rezolvate.

"Toţi cei de la meteo au spus că pleacă, şi aşa au făcut"

Decizia lui Chelemen a fost să continuăm oricum, aşa că a intrat Săptămâna de Vreme. Din nefericire, în toată agitaţia, cineva trimisese invitatul acasă, aşa că Nora a trebuit să se descurce cum a putut, deşi era extrem de agitată. După emisiunea ei aveam să inţeleg şi de ce. Toţi cei de la meteo au spus că pleacă, şi aşa au făcut, în ciuda oricăror încercări de a-i convinge să rămână, să nu se ducă într-o aventură fără finanţare. “Noi mergem cu brandul”, au spus. S-au îmbrăcat şi au plecat. Era ora 19.30.

A intrat imediat cu Dana Războiu şi Tudor Muşat în următoarea emisiune, cu invitaţii noştri, printre care Irina Loghin şi Mihai Constantinescu, dar deja tensiunea creştea în redacţie. Unii spuneau să oprim emisia, alţii, printre care şi eu, spuneam că cel mai rău în momentele astea e să te opreşti.

"Roxana Niculescu Costei şi Letiţia Zaharia m-au întrebat dacă ştiu să mă machiez singură"

Încet, incet, au apărut şi alţi oameni în redacţie. Şi am început să ne dăm seama de proporţiile exodului. Roxana Niculescu Costei şi Letiţia Zaharia m-au întrebat dacă ştiu să mă machiez singură. Fetele de la machiaj plecaseră toate, cu produsele în geantă. Ulterior am aflat că scoseseră produsele în geantă în fiecare zi, aşa că machiajul era gol.

Pe mailurile redacţiei a sosit o somare din partea celor din echipa Elan ca toţi cei care au contracte cu Realitatea sunt obligaţi să meargă la Willbrook.

Adriana Nedelea a apărut la ştirile de la Willbrook

Şocul următor a venit la 20. Adriana Nedelea a apărut la ştirile de la Willbrook, deşi Sebi Ghiţă o oprise să plece la Digi cu două săptămâni înainte şi-i mărise salariul ca să rămână. Acum era cu echipa Elan-Vântu. Culmea este că, în urmă cu fix un an, venise la Adevărul pentru că dorea să plece din Realitatea pentru că nu-şi mai primise salariul. Am convins-o atunci să rămână în Realitatea, pentru că mă rugase Vântu să nu o iau la Adevărul, urmând să primeasca ştirile de la 20.

"Regia de emisie din hală s-a golit"

Următorul şoc avea să ne încerce creativitatea, deşi între timp venise şi Cătălin Popa, iar echipa era completă, la nivel de coordonare. Coordonează daca ai pe cine! Regia de emisie din hală s-a golit. Într-o stare de surescitare totală, colegii de la tehnic, în marea lor majoritate, şi-au luat hainele şi au plecat. Nu înainte de a mai striga puţin la noi.

Unul dintre ei m-a luat în colimator şi urla la mine, care voiam să filmez cu telefonul, momentul istoric. Din păcate, uitasem să apăs pe record. Când a ţipat la mine, mi-am adus aminte de Adevărul, de Melania Vergu, care, la ruptură, a fost la fel de isterică precum băiatul ăsta acum. “Ce ne filmaţi? Ce suntem noi, maimuţe? Şi de ce ne întoarceţi spatele? Cine vă credeţi?. Deja tensiunea era maximă.

M-am dus în cabina pustie şi m-am machiat singură

Era ora emisiunii noastre. M-am dus în cabina pustie şi m-am machiat singură. L-am machiat şi pe Striblea. Publicul a venit. Când mergeam spre studio, am avut un sentiment de inevitabil.

Din regia de emisie toţi colegii ieşeau îmbrăcaţi şi plecau. Regia a rămas goală. Abia atunci a trebuit să găsim soluţii. Nu mai era NIMENI. În regia din hală mai erau trei personae, dar nu mai aveam VTR-ist. Deja trecuse de 21 şi Chelemen a băgat o emisiune în reluare pe RTV până vedem ce facem. I-am propus lui Popa să ne mutăm în hală şi să înregistrăm emisiunea, aşa cum putem. A zis da, şi am trimis publicul acasă, iar pe invitaţi i-am rugat să schimbe platoul. Răzvan Theodorescu şi Bogdan Chirireac erau uluiţi. Ca să nu mai spun de invitaţi. Ne-am mutat iar în regia de emisie, Corina Radu, Vera Secrieru şi Raluca Damian au făcut fiecare ce au putut ca să emitem. Una la emisie, una la burtiere, una la bete. Noroc că am mai avut operatori.

De la 21,30 am avut emisiunea noastră, în timp ce Cătălin Popa, Eugen Chelemen, Roxana Niculescu Costei, Mihaela Tănase, Letiţia Zaharia, Mirela Voicu, Marilena Nedelcu, Simona Gheorghe şi câţiva alţi colegi s-au adunat în celula de criză. Culmea este că regizorul Florin Iepan venise cu operatorul lui şi a prins pe peliculă toate momentele, deşi el face un film despre masacrul evreilor de la Odessa.

După emisiune ne-am întâlnit cu Sebi Ghiţă. Oamenii lui Elan-Vântu intraseră şi smulseseră toate cablurile, distrugând ceva aparatură ca sa nu mai putem transmite. Ne-a spus că vom emite de astăzi sub sigla RTV, pentru că are deja acorduri cu cabliştii, mai puţin cu unul, cu care este încă în negocieri. L-am întrebat cât va ţine televiziunea asta nouă. Mi-a raspuns “20 de ani. Am 33 de ani şi cel puţin până la 53 vreau să o ţin”. Am stat cu el până târziu, după miezul nopţii. Eram 15-20 oameni, cu multe întrebări şi câteva răspunsuri. În timpul discuţiilor, Elan şi Tatulici îl sunau de zor pe Cătălin Striblea, care şi-a făcut opţiunea."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Ba din contră, ”Cel mai rău în momentele astea e să mergi mai departe” cu un proiect pe care nici naiba nu știe unde se va definitiva și cu cine.
 • Corecta observatia ca intr-o tara normala asa ceva se solda cu dosar penal.Stau si ma intreb ce transmite episodul asta in plina criza unor posibili investiotori.Cumva ca pot cumpara ceva iar apoi managerul le poate bloca accesul la propria afacere si de ce nu,o poate lua cu el ?E clar ca la origini stau lucruri putin stiute si cu miza extrem de mare.
 • intr-o tara guvernata de legi aceste lucruri nu aveau cum sa se intample . daca mai functioneaza vreo instititie a statului dl. ghita ar trebui sa se aleaga cu dosar penal pentru emisie fara licenta .
 • Doamna, Scrieti la fel de prost cum vorbiti. Relatarea dvs. are accente de tatism. Aveti mari carente si de caracter, relevate in istoria dvs. recenta, atat cat o cunosc: ati ramas la Adevarul, cand majoritatea colegilor au plecat; ati facut emisiune in spatiul care fusese anterior al emisiunii Ultima ora (atunci cand A. Ursu si O. Stancu au fost "suspendati" de Ghita); ati pendulat intre Adevarul si Realitatea - in functie de cine da mai mult; iata! recunoasteti in articol ca ati convins-o pe A. Nedelea sa nu plece din Realitatea pt. ca va rugase Vantu (buna colega!); acum ati ramas cu cel care a incercat sa ia cu japca postul de la patron (indiferent cine e acela!) etc. Abia imi retin dezgustul!
 • Dradotescu: "Cel mai rau in momentele astea e sa te opresti"

  Ba pentru unii de la Realitatea (in care intra si "maria"ta) n-ar strica o pauza. Poate in aceasta perioada - de "oprire" - veti ajunge din nou cu picioarele pe pamant. Unii ati cam luat-o razna cu modul de a face gazetarie televizata.
 • Tovarasa dragotescu a cam luat plasa si se pare ca se cam oftica. Asa patesc tradatorii :D
  In sa lipsita de coloana vertebrala parca o vad peste 2-3 zile pe la realitatea ,lui Elan ...
 • Elan vs. Sebastian respectiv RealitateaTv vs. RTV... televiziuni mai mut sau mai putin partizane s-au vazut...
  dar puishori mici sa supravietuiasca fara mame puternice in jungla asta mediatica, mai greu... mult noroc pt RTV si multa intelepciune pt RealitateaTV...

Trimite un comentariu

sus