Skip to main content

EXCLUSIV. Sorin Enache: Angajaţii Realitatea au contract şi cu Sebastian Ghiţă şi cu Realitatea Media

 

ACTUALIZARE 2: Reprezentanţii Rovigo, administratorului judiciar al Realitatea TV, nu au putut intra în sediul postului TV. Discuţiile între Rovigo şi firma de pază de la Realitatea s-au mutat la Poliţie.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Sebastian Ghiţă, într-un mesaj către angajaţii Realitatea: “Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulţime de parteneri şi creditori privaţi şi de stat, care nu mai pot şi nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media”. Mesajul, în articol.

Angajaţii Realitatea TV au contracte cu două firme, şi cu noua firmă a lui Sebastian Ghiţă, dar şi cu Realitatea Media, a declarat pentru paginademedia.ro Sorin Enache, director general Realitatea Media.

"Toţi cei care au semnat cu RTV Satellite (firma lui Sebastian Ghiţă n. red), mai puţin doi oameni, au contracte şi cu Realitatea Media, firma care, de fapt, are licenţa de emisie şi echipamentele şi operează televiziunea", a spus Sorin Enache, într-un miniinterviu acordat paginademedia.ro.

Sunt angajaţii acum în situaţia de a alege?

"Cred că marea majoritate au semnat cu RTV pentru că nu aveau posibilitatea, în alt altfel, de a-şi lua salariu pe luna august. De ce să aleagă? Pe 15 octombrie, Realitatea Media îşi va putea plăti toate salariile."

Le-aţi cerut salariaţilor să renunţe la contractul cu firma lui Sebastian Ghiţă?

"Nu, pentru că, până la intrarea în insolvenţă, încasările de publicitate veneau prin Asesoft. Aceasta era era singura variantă de a-şi lua salariile"

Veţi cere salariaţilor să renunţe la contractul cu firma lui Sebastian Ghiţă?

"Da, este un lucru logic.Cred că lucrurile vor reveni la normal. Dacă Realitatea Media va da salariile, nu văd de ce să nu revină pe această firmă."

În acest moment, Sebastian Ghiţă mai este manager?

"Am văzut documentul prin care Rovigo denunţă contractul cu Ghiţă. Deci în momentul de faţă nu e.

Azi e o situaţie puţin confuză, din cauza regimului sediului. Realitatea Media susţine că stă legal în acest sediu, pentru că cererea de evacuare a Coresi a fost respinsă de tribunal, iar Asesoft susţine că are şi el un contract cu Coresi pentru acelaşi spaţiu. E o dezbatere chiar în acest moment între administratorul judiciar, reprezentanţii poliţiei şi o firmă de pază angajată de Asesoft.

Mai precis? E vorba de o încercare de evacuare?

"Nu, nu este vorba de aşa ceva. Se discută despre cine are dreptul să opereze în acest sediu: Rovigo susţine că Realitatea Media are dreptul, fără managerul Asesoft (contractul fiind denunţat), iar Asesoft susţine că e dreptul lui, pentru că are contract pe acest sediu."

Sebastian Ghiţă: Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulţime de parteneri şi creditori privaţi şi de stat

Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulţime de parteneri şi creditori privaţi şi de stat, care nu mai pot şi nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media”, spune Sebastian Ghiţă într-un mesaj trimis, astăzi, către angajaţii Realitatea.

Mesajul, în continuare:

Stiu ca va e greu sa mai cititi un nou mail din partea managementului.

Credeti-ma ca mie imi este mult mai greu sa-l scriu.

Astazi, functionarea noastra are loc in cadrul companiei RTV Satellite. Aceasta este o companie creata pentru a asigura plata salariilor si a asigura fluxul de productie.

Situatia companiei Realitatea Medianu permitea continuarea activitatii din cauza proastelor relatii cu furnizorii de fluxuri de stiri, furnizorii de comunicatii, satelit, servicii IT, alte utilitati.

In stilul sau, Sorin Ovidiu Vîntu a pacalit o multime de parteneri si creditori privati si de stat, care nu mai pot si nu mai doresc sa lucreze cu compania Realitatea Media.

Pentru ca noul administrator nu a reusit sa ajute in aceasta situatie am construit aceasta companie numita RTV.

Datoria mea este ca statia sa emita iar voi sa aveti un loc de munca sigur, cu taxele la stat platite.

In compania RTV Satellite organizarea ramane cea agreata deja.

Sunt convins ca aceste declaratii ciudate din partea actionarilor, administratorilor, fostilor actionari, nu va mai influenteaza asa de mult.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udi alan udi alan
    "arata mi cu cine te insotesti ca sa ti spun ..." ghici tu ghita, ce!
    fabuloase povesti, fabuloase personaje, fabuloasa tara!
  • Adriana Adriana
    Sper ca odata inceput razboiul asta, sa se clarifice si niste lucruri mai vechi, legate de bani. Totusi Realitatea Media are o datorie de vreo 60 de milioane de euro. Dintre toti cei implicati in scandal, doar Enache apartine acelor vremuri, cind banii ii invirteau, el si toata gasca lui.
  • pontanacu pontanacu
    Petrisoare,
    Ne tot intoxici cu Enache si realitatea media / elan. Daca tot nu gasesti pe cineva, ca sa faci un articol in care sa obiectiv-si nu doar opinia unei parti, ia de citeste de pe net ce poate sa faca un administrator judiciar si apoi intreaba'l pe Enache daca rezilierea contractului este legala.
    http://e-juridic.manager.ro/articole/atributiile-administratorului-judiciar-3141.html
  • elache elache
    Tipic pentru "managerii de top" ai lui Vintu, ca acest Enache sau Elanache sau Elache: au pierdut un razboi dar ei se vor prinde peste citeva luni. Inteligenta la maxim monser!
  • cornel cornel
    cu zicea papagalul ala: "Realitatea TV va fi ca BBC"
  • vlad vlad
    Tiganie marca Vantu & co. Cine dracu' ii mai crede p-astia ??
  • Dan Dan
    Banuiesc ca angajatii muncesc cate 8 ore pe zi, la ambele societati comerciale. Si nu este nimic ilegal in asta :-)
  • vasilissa vasilissa
    Pina una alta, Rovigo ar trebui sa isi caute propriul lichidator. Conform datelor de pe Ministerul de Finante, s-a dispus inceperea procedurilor de executare silita... Datele sint publice si induiosatoare...
  • Zeus Zeus
    Ciudat este ca ROVIGO a mai administrat niste falimente de ale lui SOV...De Logic Telecom stiu sigur.
  • seba seba
    Dar cand a semnat contractul de management, Ghita nu stia ca Vantu e escroc si are datorii catre furnizori? Si el e la fel de corect ca Vantu daca solutia pe care a gasit-o pentru a scapa de datorii e trecerea activitatilor pe o alta firma.

Trimite un comentariu

sus