Skip to main content

De ce a cumpărat Cozmin Guşă fosta Petromservice?

 

Cozmin Guşă spune într-un interviu acordat HotNews că a preluat firma-acţionar majoritar din PSV pentru că PSV e "o companie cu resurse" ale carei activităţi, inclusiv cele din media, "pot să fie profitabile".

Publicitate

Tranzacţia prin care Cozmin Guşă si Maricel Păcuraru au preluat compania Elbahold Limited, acţionar majoritar la PSV Company (fosta Petromservice), a implicat o "procedură de creditare", mai spune Guşă în interviu.

Detalii, în continuare:

Cumpărarea fostei Petromservice de către Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a fost anunţată, luni, de ziarul Adevărul.

PSV Company figureaza in continuare printre actionari directi sau indirecti atat la Realitatea Media, cat si la alte companii:

  • La Realitatea Media, unde actionar majoritar cu 86,5% este Bluelink Comunicazione (Elan Schwartzenberg - 90,9%, Vitalie Dobinda - 9,1%), PSV Company SA detine in continuare 7,555789039% din actiuni. Realitatea Media detine licentele pentru posturile Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM, Radio Guerrilla, Action Star, Cinestar, Comedy Star, Radio Alpha.
  • Firma GMG Media Box SA, unde PSV Company SA detine 99,996% din actiuni, iar Sorin Enache si Constantin Druică au cate 0,002%, detine 19,9% din societatea Ocram Televiziune SRL, ce opereaza postul OTV si unde Dan Diaconescu este asociat principal cu 80,1%.
  • Petromservice a fost acţionar şi la Ziua (99,9%), Best Media Press (Gardianul) – 99,9% şi Caţavencu (19%).
  • Printre companiile unde figura cu participatie PSV Company, la sfarsitul lui 2009, se numara si Insomar SA (99,9754%), firma de cercetare de piata care, dupa cum anunta Fin.ro in septembrie, a fost vanduta de Sorin Ovidiu Vantu lui Maricel Pacuraru.

Cozmin Guşă, în interviul acordat Hotnews:

"Aceasta investitie am facut-o tocmai de la dorinta mea de a-mi extinde businessul de consultanta si prognoza geopolitica. In urma cu vreo 3 luni de zile, aducandu-mi aminte de brandul Insomar, care statea nefolosit, ne-a venit ideea mie si partenerului meu Maricel Pacuraru sa incercam aceasta achizitie (...) Vazand apoi portofoliul de participatii in mass-media, fie majoritare, fie minoritare, am inceput sa ne uitam cu atentie."

"Asta e o companie cu resurse. Doar participatiile din media, pe care le putem discuta in acest moment (...) sunt lucruri care, daca sunt repornite, pot sa fie extrem de profitabile. Nu mai vorbesc de cea de-a doua categorie de business-uri, care sunt constructii civile, industriale, cu un portofoliu de lucrari efectuate foarte bine. A treia componenta, mai sofisticata, respectiv exploatarile miniere - cea de la Budureasa si cea din Kazahstan, prima mult mai importanta decat cea din Kazahstan (...) pe acestea nu le vom aborda in baza expertizei noastre, ci in cadrul unui eventual parteneriat cu oameni de pe piata international"

"N-am avut vreo discutie de cel putin un an si jumatate cu Sorin Ovidiu Vantu."

"La ora aceasta Elbahold este in Romania, in proprietatea unei societati romanesti la vedere, in care eu sunt actionar cu 50%, partenerul meu - cu 50% si administrator unic."

Materialul integral, pe HotNews.

Cozmin Guşă vorbeşte despre achiziţie şi într-un interviu acordat Adevărul.

Foto: Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    Tot Vantu e si acolo!Se mai spala niste bani!
  • Constantin Constantin
    Nesuferit om!!! Mai sunt ca el !!Ciuvica,Ciutacu,D.D.Monica Tatoiu,M Badea,etc etc
  • ion ion
    ..sclavul lu' vantu...

Trimite un comentariu

sus