Skip to main content

EXCLUSIV: Turcescu, şofer de taxi într-un film de Bobby Păunescu

 

Robert Turcescu încearcă şi actoria. Jurnalistul va juca rolul unui şofer de taxi într-un scurtmetraj regizat de Bobby Păunescu, după cum a declarat în exclusivitate la PaginademediaTV. Startul filmului este la stadiul "de discuţii".

Publicitate

Robert Turcescu despre rolul de şofer de taxi

Mai multe detalii, dar şi versurile noii piese a trupei Casa Presei, în care cântă Turcescu, în continuare: “Este un scurtmetraj şi este vorba de un rol foarte mic”, a spus Turcescu la PaginademediaTV.

„Am văzut că au făcut-o mulţi confraţi: Andreea Marin, Oreste, Badea. Nu intru într-o concurenţă cu nimeni. Vreau să văd dacă pot face asta, în plus mă fascinează ideea de a fi pe un platou de filmare, la un film, cu un regizor”.

De ce şofer de taxi?

"Aşa e scenariul respectiv, e nevoie de unul care să vorbească destul de mult, despre politică, să se arate indignat . Sau poate că semăn cu un indian, cum sunt cei din taxiurile din New York, că acolo toţi ăia sunt indieni. O să-mi pun şi un turban din acela şi o să fiu şoferul de taxi perfect. Da, glumesc."

Discuţia despre film, în continuare:

Petrişor Obae: Am citit într-un interviu pe care l-ai acordat site-ului Werock.ro citez “Am de gând să joc într-un film şi sunt tot mai aproape să-mi împlinesc acest vis”. O să-l vedem pe Robert Turcescu în ipostaza de actor? Robert Turcescu: Da, dar într-un scurtmetraj şi este vorba de un rol foarte mic. E şi scurtmetraj, e şi rolul foarte mic.   Ce rol vei juca? Un şofer de taxi. E o poveste, dar nu dau mai multe detalii acum pentru că lucrurile sunt într-o fază nici măcar incipientă, sunt la statiul de discuţia discuţiilor despre ce ar putea să fie când o să fie. Mi-ar plăcea povestea asta pentru că sunt un consumator de filme, dar asta nu e suficient ca să vreau să joc şi filme. E genul de – ştii când eşti mic şi îţi spui “vreau să ajung să cânt pe scenă” şi ţi se întâmplă lucrul ăsta şi eşti bucuros că ţi s-a întâmplat. Am şi eu un vis de genul acesta. Vreau să joc într-un film la un moment dat, să mă văd dacă aş fi capabil să intru într-un registru actoricesc. Am văzut că au făcut-o mulţi confraţi: Andreea Marin, Oreste, Badea. Nu intru într-o concurenţă cu nimeni. Vreau să văd dacă pot face asta, în plus mă fascinează ideea de a fi pe un platou de filmare, la un film, cu un regizor.   Cu ce regizor? Probabil că Bobby Păunescu, nu era aşa un mare secret, suntem amici. Dar repet, asta este discuţia discuţiilor. E o discuţie de principiu. Bobby a făcut ochii mari când i-am spus, la un moment dat, că îmi doresc asta. Mi-a spus “Uite, cred că am ceva pentru tine. S-ar putea să facem asta”. Vom vedea.   De ce şofer de taxi? Aşa e scenariul respectiv, e nevoie de unul care să vorbească destul de mult, despre politică, să se arate indignat . Sau poate că semăn cu un indian, cum sunt cei din taxiurile din New York, că acolo toţi ăia sunt indieni. O să-mi pun şi un turban din acela şi o să fiu şoferul de taxi perfect. Da, glumesc.

Noua piesă a trupei lui Turcescu: „Televizorul e toată viaţa mea/şi-aşa aş vrea să mă apuce pensia

"Televizorul", o piesă cu versuri ironice, este următorul single al trupei Casa Presei, în care cântă Robert Turcescu. Versurile:

"Astă seară ne distrăm în familie şi stăm cu toţii la televizor. De la ora zece privim la talk-show-uri şi apoi ne retragem fericiţi în dormitor. A mai trecut o zi, a fost minunat. Hai recunoaşte, ce bine ne-am distrat! Televizorul e toată viaţa mea şi-aşa aş vrea să mă apuce pensia.”

Ce ar cânta Turcescu despre presă

Robert Turcescu, la PaginademediaTV:

“Cam asta este starea de spirit care domină societatea românească. Oamenii stau, zac în faţa televizorului şi a doua zi când sunt întrebaţi “Ce-aţi făcut aseară?” „A, ne-am simţit extraordinar! A fost o noapte minunată.” „Ce-aţi făcut?” “Ne-am uitat la televizor... ” Cam asta e viaţa oamenilor din ţara asta. Eu, care lucrez în televiziune, recomand consumul mic de televiziune, există lucruri mult mai importante, ieşiţi, plimbaţi-vă cu nevasta pe străzi. Lăsaţi-l dracului de OTV, la care adormiţi cu televizorul deschis până la 3-4 dimineaţa, ca nebunii.”

Despre muzică: „nu mă transform în Ştefan Bănică Jr. sau în Minculescu”

Robert Turcescu:

Pentru mine a cânta este genul de pasiune pe care nu vreau şi nu pot să mi-o refuz. Chiar şi în perioada în care n-am mai cântat cu o trupă şi au fost ani foarte mulţi. Am cântat acasă, am cântat cu prietenii, este genul de pasiune pe care o am de mic, la care nu vreau să renunţ. Chiar dacă nu aş avea o trupă, aş avea chitara mea acasă, aş sta ca bătrâneii ăia cântăreţi de blues, pe un şezlong pe verandă, jucându-mă în gama pentatonică, făcând lucruri în gama respectivă. Aveam nevoie de altceva în viaţa mea, care să mă scoată din ceea ce înseamnă iureşul cotidianul. Am făcut această trupă, din care nu vrem să trăim, am declarat-o şi public. Cei mai mulţi dintre cei care cântă în trupa asta sunt ziarişti. Tocmai pe ideea – hai să fie oameni din breaslă. Aşa a fost proiectul iniţial şi cam pe acolo se mai şi învârte, deşi între timp au apărut şi oameni care nu sunt neapărat legaţi de profesia asta. Am avut un recital la Sinaia, în faţa uui public de vreo 15.000 de oameni, a ieşit bine...Am făcut un clip pentru piesa “Ce-mi pasă mie?”, e pe youtube, trupa se numeşte Casa Presei. Lansarea trupei în Bucureşti va avea loc în clubul True, pe 9 decembrie şi îi aştept acolo pe toţi colegii de breaslă. Pentru că nu e o chestie de genul ...nu mă transform în Ştefan Bănică Jr. sau în Minculescu. Nu mă aştept să-mi schimb meseria în momentul de faţă, dar e genul de pasiune şi de bucurie pe care vreau să o şi împărtăşesc cu alţii. O împărtăşesc atât cu colegii din trupa respectiva, cât şi cu oamenii care vin să ne asculte. Nu visez la stadioane pe care o să le umplu, mă înţelegi?

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin Valentin
    Ce complexat! nu mai ştia cum să echiveze răspunsul când l-a întrebat Obae cine e regizorul.
  • touretul touretul
    ce frumos! sunt impresionat până la lacrimi!îl bagă patronul și în film. mă aștept la o prestație înălțătoare, ceva gen Robert de Niro. adică ras în cap, cu creastă mohawk.
  • Laura Laura
    are fatza ce sa zic. Nitel mai ciufulit, imbracat intr-un tricou cu multa reclama si o bluza de trening de aia, de baschetbalist din NBA - de acolo e.
  • steven steven
    Pentru ca acum 2 zile a fost invitat,aici, live tv.Dar tu ,daca nu vizitezi prea des acest site ,nu ai de unde sa stii.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Şofer de taxi?:-))) Poate e un rol premonitoriu pentru destinul profesional al dlui Turcescu. În orice caz, dacă va fi să mă aflu vreodată la dânsul în taxi, promit să-i las 5 lei şpagă, indiferent de lungimea cursei.
  • Dan Dan
    Nu prea înţeleg afluxul de articole despre dl Turcescu pe Pagina de media. E o campanie de imagine sau care e rostul acestei insistenţe plictisoa-aaah-re? :)

Trimite un comentariu

sus