Skip to main content

INTERVIU. Dan Andronic, noul acţionar EVZ: "dacă nu ar fi fost criza, n-aş fi ajuns în această calitate"

 

"Dacă nu ar fi fost criza, n-aş fi ajuns în această calitate", spune Dan Andronic, în primul interviu după anunţarea ca acţionar la Evenimentul zilei, acordat paginademedia.ro. E un fel de a spune că preţul a fost mic?

Publicitate

"A fost un preţ pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariţia oportunităţii", răspunde Andronic.

Ce spune Andronic despre orientarea politică a Evenimentului zilei şi despre implicarea lui din ultimele luni, când a fost director editorial al ziarului, în continuare:

Paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate, marţi, că Dan Adronic va intra ca acţionar în ziarul lui Bobby Păunescu, AICI. Bobby Păunescu va rămâne în acţionariat, la fel Claudiu Şerban.

Petrişor Obae: De ce ai intrat ca acţionar la Evenimentul zilei?
Dan Andronic: Pentru mine cred că este o oportunitate din punct de vedere economic. Oricum, dacă nu ar fi fost criza, n-aş fi ajuns în această calitate. Cum am mai spus, am făcut un ocol de 19 ani. Am pornit în iunie 1992 cu Evenimentul zilei ca reporter, am ajuns în 2011 tot acolo.

Este un fel de a spune că preţul a fost mic?
A fost un preţ pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariţia oportunităţii.

Cum vei finanţa ziarul?
Ceea ce îmi doresc este ca ziarul să se finanţeze din piaţă, iar lucrurile arată foarte bine din punct de vedere economic. Nu am o îngrijorare din acest punct de vedere. Îmi doresc ca produsele media să crească din punct de vedere al calităţii (Evenimentul zilei şi Capital n.red).

Care va fi poziţia ta executivă?
Nu mi-e clar deocamdată. Este o poziţie nouă pentru mine. Ceea ce am spus şi azi celor care lucrează acolo a fost faptul că managementul va rămâne acelaşi, cu Claudiu Şerban director general şi direct responsabil de Capital şi cu Vlad Macovei redactor-şef la Evenimentul zilei.

EVZ Va rămâne acelaşi ziar cu o orientare clară de dreapta

Cât a contat factorul politic?
Nu a contat deloc. Şi nu se va schimba nimic la Evenimentul zilei din punct de vedere editorial. Va rămâne acelaşi ziar cu o orientare clară de dreapta.

În ultimele luni, a fost evidentă orientarea politică (puternic împotriva alianţei PSD-PNL). Multe materiale de deschidere cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, cu tensiunile din alianţă. Ce legătură are cu faptul că ai fost consultant editorial?
Eu sunt consultant, spun ce cred că ar fi bine şi ce nu, dar nu e obligatoriu să se facă aşa cum spun eu. Din punct de vedere editorial, ziarul trebuie să dea lucruri interesante pentru cititori.

Eu nu cred în orientări politice. Cred că ziarul a devenit mai interesant pentru cititori, iar EVZ va face şi de acum înainte lucruri interesante pentru cititori.

Cât au contat sfaturile tale în conţinutul ziarului?
Crede-mă, mult mai puţin decât îţi imaginezi.

Cât a contat faptul că la anul sunt alegeri?
Deloc. Mai ales că în România imediat cum se termină o campanie electorală începe alta… Cum spuneam, condiţiile economice au creat oportunitatea.

De unde ai avut banii pentru EVZ?
Am avut afaceri până acum.

Consultanţă politică?
Nu numai consultanţă.

Pentru cine oferi consultanţă acum?
De un an şi jumătatea nu mai ofer consultanţă pentru nimeni.

Dar ultimul client care a fost?
Un consultant nu spune niciodată pentru cine lucrează. Dacă spun clienţii, e foarte bine, invers nu!

Dacă nu mai eşti consultant politic, atunci linia editorială de acum a ziarului e legată doar de opţiunile tale personale?
Un consultant dă sfaturi, pe care le poţi asculta sau nu. Cum spuneam şi mai devreme, cei de la EVZ le-au ascultat într-o mult mai mică măsură decât te-ai aştepta.

Foto: EVZ

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miha Miha
    Ditai "mogulul" si in tot interviul spune acelasi lucru: oportunitati de piata si ca nu-l asculta nimeni de la EVZ. Ce jigodie! Doamne, cum ii rabzi pe nenorocitii astia mincinosi, ipocriti si ticalosi?!Mai platim in continuare tinerea in viata a EVZ! Adica din bani publici....
  • lelia lelia
    vreti sa stiti de ce este presa romana intr-o asa situatie critica? uite d'asta! afaceri netransparente (nu e primul caz, faimosul Vantu a patentat "solutia"), abureli, minciuni, ajutor la prostii din partea oamenilor de media (Petrisor), atitudinea de "hai sa ne prefacem toti ca nu stim ceea ce stim exact" si tot asa! nu e nimic bun aceasta "achizitie" si acest nou mogul, Niro.
  • gerula gerula
    calitate my ass. Oamenii sunt interesati doar de pdl. Reclama my ass, nu le pasa.
  • traian traian
    Da, Andronic are bani din stat pe tusa dar casieria din Modrogan e insa plina ochi, cotizeaza bine primarii penali si publicitatea de la guvern vine constant.
  • Titel Titel
    Ce ipocriti!
    De NIRO o fi auzit Dan Andronic sau Claudiu Serban sau Paunescu? Sau tu, Petrisor? Niro a cotizat si in ultimele luni, de aia a fost Dan Andronic pe acolo. Achizitie fara calcul politic? Cum spuneam...ce ipocriti!
  • eftimie eftimie
    Măi, viaţa e grea, câteodată nu e suficient doar să fii şef la EvZ "de facto" aşa cum de Dan Andronic de vreme bună. Când şăfu o cere, te bagi şi acţionar ce mama mă-sii.

Trimite un comentariu

sus