Skip to main content

Somaţie pentru posturile care “au tras” de subiectul Huidu

 

Posturile de televiziune care au exagerat în reflectarea cazului Huidu au fost astăzi sancţionate de CNA. Antena1, Antena3, OTV, Realitatea şi B1 TV au fost somate pubic pentru felul în care au tratat subiectul accidentului produs de Huidu, pe 16 octombrie.

Publicitate

Cred că ne putem limita la o somaţie, tocmai pentru a ne asigura că în momentul în care subiectul revine pe tapet posturile vor fi mai atente la modul în care tratează subiectul şi respectă legislaţia ”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Toate cele cinci posturi au fost sancţionate pentru că au difuzat imagini cu victimele accidentului, fără acordul familiei acestora, şi pentru că nu au respectat imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în suferinţă.

În plus, postul B1 TV a fost sancţionat şi pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu la adresa lui Şerban Huidu.

Realizatorul TV a spus despre Huidu că este "umoristul, scheciarul de la Prima TV care a trecut prin accidentul de schi unde s-a făcut de râs, tot aşa, în faţa întregii ţări, lovindu-se cu capul ca prostul pe o pârtie de schi în Austria".

Banciu, în emisiunea de pe B1 TV:

“Să nu mai poată să conducă ăsta niciodată maşina. Mi se pare o primă chestiune. Să nu-l mai vedem niciodată pe TV. (...) Îl izolăm, îl scoatem, nu mai apare nicăieri deci să nu mai fie persoană publică, eventual să-l şi băgăm la puşcărie câţiva ani şi să nu mai poată să conducă Asta-i minima chestiune, ce să mai aibă ăsta carnet, că toţi fac aşa. Îi ia Poliţia carnetul, îi sfidează... .“.

La două zile după producerea accidentului, CNA a făcut un apel la televiziuni să înceteze "exploatarea traumei psihice a unor oameni" şi "imixtiunea în viaţa privată" a unor persoane aflate în suferinţă, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • genghinni genghinni
    Banciu are dreptate.
  • steven steven
    ...spuse Felix!
  • dexter dexter
    CNA-ul este deja perceput mai degraba ca un executant fidel al ordinelor presedintelui, decat ca un organism la nivel national. Antena 1 si Antena 3 au fost singurele televiziuni impartiale, care au prezentat punctele de vedere ale tuturor celor implicati!

Trimite un comentariu

sus