Skip to main content

19 decembrie: Valentin Stan atac la Dan Voiculescu, pe Antena3: "Nu Băsescu confundă, matale confunzi rău de tot". Final cu "Fuck you"

 

Analistul politic Valentin Stan a făcut o serie de declaraţii sarcastice la adresa lui Dan Voiculescu, fondatul trustului Intact, în emisiunea pe care Stan o realizează la postul de ştiri Antena 3, notează B1TV Adevărul, HotNews.ro şi Evz.ro.

Publicitate

Stan a ironizat declaraţiile lui Voiculescu dintr-o ediţie a emisiunii Sinteza Zilei, în care fostul preşedinte al Partidului Conservator critica decizia lui Traian Băsescu de a angaja România să contribuie cu bani în cadrul acordului decis recent de liderii europeni.

La minutul 12,35 al emisiunii Conexiuni, care poate fi urmărită aici, Valentin Stan, cunoscut mai degrabă pentru poziţiile foarte critice la adresa puterii, regizează un fals dialog cu Dan Voiculescu.

Stan a comentat afirmaţiile lui Voiculescu pe măsură ce, pe plasma din platou, erau derulate declaraţiile politicianului din emisiunea Sinteza Zilei.

Iată mai jos o parte din dialog, potrivit B1 TV.

  • Voiculescu: El nu are voie să angajeze România într-un astfel de proces
  • Stan: Dom' Voiculescu, mă doare măseaua
  • Voiculescu: El confundă şi crede că toţi românii sunt proşti
  • Stan: Nu el confunda, matale confunzi rău de tot, prietene
  • Voiculescu: Şi spune, a reprezenta pe cineva sau a angaja răspunderea pentru cineva e tot aia
  • Stan: Tot aia, da, nasol, naşpa
  • Voiculescu: Şi e o diferenţă de la cer la pământ
  • Stan: Da, dar tre' să te urci de jos în sus, că aşa e la urcare, când e pleonasmul, de jos în sus te urci

"Vă mulţumim şi vă zicem la revedere, because nu se ştie dacă ne mai vedem”, a încheiat Valentin Stan, emisiunea, nu înainte de  a pune melodia lui Lily Allen intitulată "Fuck You".

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu scrie, pe blogul personal, că TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro, motiv pentru care va sesiza, astăzi, Curtea de Conturi, relatează Mediafax.

"TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro! Cât TAROM şi Poşta Română la un loc! (...) Vă reamintesc că, săpămâna trecută, acelaşi domn Lăzescu nu a fost în stare să-mi răspundă la niciuna din întrebările puse în Comisiile parlamentare de Cultură despre angajări în plină criză, salarii de mii de euro pentru directori şi consilierii lor, contracte paguboase, emisiuni de zeci de mii de euro cu rating zero!", notează Vasilescu pe blog.

Olguţa Vasilescu ataşează la această postare o stenogramă a şedinţei Consiliului de Administraţie din 29 noiembrie 2011, stenogramă publicată şi de "Jurnalul Naţional".
"Prima costatare este că plecăm de la următoarea situaţie: avem o povară, o datorie istorică de circa o sută de milioane de euro, aproximativ, acum cu euro care mai variază, dar suntem în zona asta", a spus Lăzescu, potrivit sursei citate.
Olguţa Vasilescu: TVR a ajuns la datorii de 100 milioane euro. Voi sesiza Curtea de Conturi

Directoarea Departamentului Emisunilor Informative (DEI) din TVR, Rodica Culcer, şi-ar putea anunţa, azi, oficial demisia din televiziunea publică, susţin surse din această instituţie, scrie Evenimentul zilei. Retragerea ei ar putea fi urmarea unei dispute cu preşedintele televiziunii, Alexandru Lăzescu. Culcer era numită interimar la conducerea ştirilor din televiziunea română, iar în aceste zile se desfăşura concursul pentru titularizarea viitorului director.

Potrivit unor surse din TVR, contracandidatul lui Culcer pentru postul de şef al ştirilor - cea mai importantă funcţie din televiziunea publică, după cea a preşedintelui, care este şi directorul general - ar fi Cezar Ion, director al direcţiei editoriale.
Rodica Culcer ar putea demisiona din TVR - Media

România se numără printre ţările europene unde libertatea presei este în declin, potrivit raportului "Democracy Index 2011", dat publicităţii de Economist Intelligence Unit, citat de HotNews. Raportul afirmă că 40 de ţări din întreaga lume înregistrează o deteriorare a libertăţii presei începând din 2008, iar printre acestea se număra 11 ţări europene, inclusiv România.

Potrivit documentului, toate regiunile lumii sunt afectate, într-o mai mică sau mai mare măsură, de un declin al libertăţii presei în ultimii ani. Efectele s-au făcut simţite îndeosebi în media electronice, aflate adesea fie sub controlul statului, fie sub influenţa considerabilă a statului, însă libertatea de exprimare este încălcată şi în presa scrisă şi, mai nou, în media online.
Libertatea presei este în declin în România şi alte 10 ţări europene - raportul Democracy Index 2011 al EIU

Arhivele ediţiei americane a revistei Vogue, ce conţin toate numerele apărute începând din 1892 şi până în prezent, au fost scanate digital, pagină cu pagină, şi postate apoi pe internet, pe un site cu plată, unde pot fi consultate contra unuei sume destul de importante, informează Mediafax, care citează nytimes.com.

După Valentino, care a lansat un muzeu virtual pentru a-şi expune arhivele, a venit rândul celebrei reviste Vogue US să facă istorie pe piaţa digitală. În 2011, arhivele online au înlocuit versiunile tipărite, iar casele de modă nu ezită să lanseze site-uri pe internet pentru a-şi expune creaţiile.
Arhivele ediţiei americane a revistei Vogue, postate pe internet - VIDEO

Editorii si directorii agentiei americane Associated Press au desemnat, prin vot, uciderea liderului al-Qaeda Osama Bin Laden in Pakistan, in luna mai, stirea anului 2011. Aceasta este urmata in clasament de catastrofa din Japonia, declasansata de cutremurul din 11 martie, si de "primavara araba", scrie HotNews.ro.
Associated Press: Asasinarea lui Osama Bin Laden, stirea anului 2011

Postul de televiziune britanic BBC este acuzat că "falsifică" în mod regulat documentarele care prezintă viaţa în sălbăticie prin utilizarea unor efecte create în studio, printre care realizarea unor decoruri false şi folosirea unor animale domesticite pentru a ilustra animalele sălbatice, scrie DailyBusiness.ro, care citează The Telegraph.

O investigaţie intreprinsă de Sunday Telegraph arată faptul că telespectatorilor le sunt arătate de multe ori animale sălbatice, care de fapt sunt ţinute în captivitate.

De asemenea, compania este acuzată că nu precizează în timpul emisiunii sau la finalul acesteia care dintre scene au fost filmate de fapt în studio şi nu în natură.
Controversa privind imaginile false a apărut după ce săptămâna trecută s-a descoperit că un urs polar filmat teoretic în sălbăticie, în cadrul programului Frozen Planet, este de fapt un urs de la o grădină zoologică din Olanda.
BBC, acuzat că "falsifică" în mod regulat documentarele despre viaţa în sălbăticie

ITV, Facebook şi Google+ au depăşit titluri ca „The Guardian“ sau BBC în topul celor mai importante branduri media în anul 2011 realizat de Brandrepublic, una dintre principalele surse de informaţii pentru specialiştii din comunicare şi marketing din Marea Britanie, şi citat de Adevărul.

Topul scoate în evidenţă faptul că site-urile new-media, la care conţinutul este creat de către utilizatori, le surclasează pe cele clasice, unde conţinutul este creat de către redactori specializaţi. Platformele de socializare câştigă tot mai mult teren, ajungând să domine clasamentul general media.

Pe prima poziţie în clasament se află ITV, cel mai mare post de televiziune din Marea Britanie. A fost creat în 1955 ca alternativă la BBC şi este cea mai veche televiziune comercială din Regatul Unit. Pe locul al doilea în clasament se află Facebook, într-o continuă dezvoltare, care doar în România înregistrează 4,1 milioane de utilizatori.
Cele mai căutate site-uri new-media din 2011

Agenţiile de presă au fost acuzate că au instalat camere video îndreptate spre casa lui Nelson Mandela ca să fie pregătite să relateze moartea fostului preşedinte sud-african, informează „The Guardian“, citat de Adevărul.

Madiba este spionat“, era titlul de pe prima pagină a numărul de joi al ziarului „Times of South Africa“. Publicaţia redeschide subiectul taboo al agenţiilor de presă care, de ani de zile, au instalat camere pentru a supraveghea casa lui Nelson Mandela, pentru a fi pregătite în momentul morţii primului preşedinte ales liber de cetăţenii Africii de Sud.
Casa lui Mandela, supravegheată de camerele televiziunilor care îi aşteaptă moartea

Sursa foto: Adevărul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vladimir Vladimir
    Bravo, domnule Stan! Ma bine mai tarziu decat niciodata! Un intelectual de valoarea dvs. nu avea ce cauta pe "domeniile" lui Voculescu! A propos de domenii: cand va face Oana Stancu o ancheta privind modul in care si-a dobandit Voiculescu averea?(Sa puna alaturi de domeniile lui Videanu, Hoara etc. si conacul/bunker-ul de la Corbeanca al patronului A3). Din pacate, si alti doi jurnalisti din trust pe care ii respect, A. Ursu si R. Dumitrescu, s-au adaptat foarte bine "cerintelor"... postului.(L-am auzit candva pe R. Dumitrescu, pe vremea cand lucra la Realitatea TV, declarand in plina emisiune "Mie nu-mi pasa de Vantu". Era un raspuns la o acuzatie a unui invitat cum ca ar face politica patronului. L-as intreba pe dl Dumitrescu: se simte la fel de liber sa faca o astfel de declaratie privindu-l pe noul patron? Ma tem ca nu...) Nu pot sa o includ in discutie pe Dana Grecu care, in urma cu cateva luni, avea saluturi speciale pentru invitatii de la PNL ("Va multumesc foarte mult pentru ca ati acceptat invitatia noastra"). Iar dupa ce Voiculescu s-a suparat ca nu a primit suficiente locuri pe listele de candidati la primarii si CJ, ziarista ii ataca pe liberali ca la usa cortului... Nu mai discut de Gadea, Badea etc. E grea si jenanta painea la A3!!!....
  • riciu @ eugen riciu @ eugen
    Pe ce te bazezi cand sustii ca USL-ul va pierde alegerile,prietenas ? Pe frauda pdl-ului , sau esti cumva ghicitoarea Vanesa ?
  • naivu naivu
    intact-valentin stan, un cuplu care se merita. pacat de iminenta despartire.
  • Ziare Online Ziare Online
    Vali Stan, un oportunist. Acest om recalcitrant este frustrat pentru ca nu i s-a dat o emisiune zilnica la Antena 3.
  • Eugen Eugen
    E simplu. Stan nu e fraier. Stie ca USL va pierde alegerile si va ramane in opozitie, iar Voiculescu o sa dea de pamant cu toti pentru aceasta infrangere. Stan prefera sa iasa cu capul sus si cu o imagine de incoruptibil, desi l-a injurat pe Traian Basescu de cand a devenit presedinte. O dramoleta demna de trustul Intact...
  • scorpyo scorpyo
    cred ca are contract cu alta tv de a facut asa ceva.

    oricum incep parca sa le vina mintea la cap celor de la intact.

    bendeac a zis oricum ca isi termina contractul si le zice pa!

    va ramane motanul singur sa isi faca emisiuni de slava si inchinare...a uitasem...si badea care nu il va parasii niciodata pe cel mai drag mogul al tarii... vor prezenta stirile in duo

Trimite un comentariu

sus