Skip to main content

Cât a făcut prima “Voce” de vineri

 

Din această săptămână, Pro TV difuzează Vocea României şi vineri. Ce audienţă a făcut la prima ediţie?

Publicitate

Aseară (9 decembrie), audienţa emisiunii care s-a întins pe patru ore, până după miezul nopţii, a plasat Pro TV pe primul loc în topul audienţelor. Antena 1 a contracarat cu un film cu Jackie Chan (reţetă cu care Pro TV a bătut X Factor) şi cu Mihai Bendeac.

Cifrele de audienţă, în continuare:

  • Vineri, 9 decembrie, la Vocea României s-au uitat, în medie pe minut, 667.000 de telespectatori din mediul urban. Emisiunea a fost difuzată între orele 20.31 şi 00.25. Pe acelaşi interval, au urmat în Top TVR 1 şi Antena 1.
  • Antena 1 a aruncat în luptă în prima parte un film cu Jackie Chan. Audienţa filmului: aproximativ 500.000 de telespectatori medie pe minut. Audienţa Vocii României pe intersecţia cu filmul: aproape 800.000 de telespectatori.
  • După ora 22.30, Antena 1 a difuzat În puii mei, cu Mihai Bendeac. Audienţa lui Bendeac: 530.000 de telespectatori. Vocea pe intervalul lui Bendeac a făcut aproape 900.000 de telespectatori.
    • Vârful de audienţă Vocea României: 828.000 de telespectatori pe minut în mediul urban, la ora 23.00.

Audienţa posturilor TV vineri, 9 decembrie, pe intervalul Vocea României (20.31-00.25), în mediul urban:

Mii persoane Rtg (%)
1 Pro TV 667 5.7
2 TVR 1 400 3.4
3 Antena 1 390 3.4
4 Antena 3 249 2.1
5 Acasa 236 2.0

Clasamentul pe publicul comercial

Pro TV a numărat o medie pe minut de aproape 350.000 de telespectatori din mediul urban. Antena 1 a avut 174.000 de telespectatori din acest segment.

Audienţa posturilor TV vineri, 9 decembrie, pe intervalul Vocea României (20.31-00.25), pe SEGMENTUL COMERCIAL (18-49 de ani):

Mii persoane Rtg (%)
1 Pro TV 347 6.8
2 Antena 1 174 3.4
3 Acasa 93 1.8
4 Kanal D 86 1.7
5 Prima TV 78 1.5

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ionut ionut
    vocea romaniei de vineri? naspa rau de tot!!! este naspa oricum si martea, dar acum ca sunt de doua ori pe saptamana este naspa x 2
  • flavius mc flavius mc
    Ma intreb oare cat mai dureaza pana va dati seama cu totii ca the voice este o emisiune prost realizata si cu personaje si mai prost alese... Vi se pare ca se pupa caracterul lui Brenciu cu cel al Loredanei? Sau al lui Pavel cu al Roxanei? Sunt total diferiti. Smiley cu Moga ce mai sunt pe aceeasi unda, desi infumuratul de Moga se crede Mihai Petre de la Dansez pt. tine... Cam larga varietatea de caractere intr-un singur format, au ceva ce pe mine ma fac sa schimb postul.
  • robert robert
    Crede-ma ca stiu foarte bine cum se masoara, poate chiar mai bine ca tine. Ca fapt divers, metoda care se foloseste acum la noi, si nu doar, nu da numarul real de telespectatori pe care il are un post. Asta cred ca iti dai seama si tu, nu? E O estimare, la fel ca un sondaj. E nevoie sa intram si in subiectul asta ca sa intelegi la ce ma refer?
  • Florin Florin
    și de unde ți-ai dat seama? din două propoziții? nu, eu cred că din aștia ca tine sunt majoritari pe aici. repede cu acuzatul. repede cu pus eticheta. dacă nu avem răspuns, hai să facem mișto. metoda de măsurare a audiențelor nu este inventată de români. ea este doar aplicată corect ( la sesizarea Antena s-a făcut o verificare anul precedent dacă țin minte și s-a ajuns la concluzia că astea sunt audiențele). apropo. care post de televiziune crezi că este dezavantajat? sunt doar curios.
  • robert robert
    Ori ai 18 ani ori nu ai habar pe ce lume traiesti. Din pacate astia ca tine sunt majoritari in tara, rezultatul se vede...
  • Florin Florin
    este rău dacă termenul are nevoie de o definiție pentru tine.
  • adi adi
    offf adi, din dragoste nu a fost dat de tvr...tu nu ai auzit de profesionistii, garantat 100%, tezaur folcloric,emisiunile in limbile etniilor de pe teritoriul tarii, filmele artistice de calitate, documentarele tvr-ului, emisiuni de investigatii, campania mari romani, serialele coreene(care arata si altceva decat tiganiada,femei goale, si barbati cu bani)?
    ce sa facem cu cei care nu au aceasta varsta? sa-i aruncal la gunoi ptr ca nu se inscriu pe un anumit targhet?
    oare televiziunile comerciale nu se adreseaza cu precadere taman acestor oameni, ptr a atrage mai multi bani din publicitate? pentru ei doar banii conteaza, au incercat si cei din tvr emisiuni de cultura generala, dar nu au prins asa tare..ruleta ruseasca. dar ei prin misiunea lor publica, culturalizeaza ...prin emisiunile difuzate. eu am 30 ani, asta pentru a nu se interpreta.
  • RaresM. RaresM.
    Eu ma intreb cum isi permit viermii de la Antena 3 (si nu numai) sa pretinda ca "toti romanii" se uita la ei...cand audienta postului e de aproximativ 200.000 de romani in serile bune? La ultima numaratoare parca eram aproape 20 de milioane, nu 200 de mii.
  • alin alin
    Adi, cu respect iti spun ca risti sa cazi in capcana "Noi facem emisiuni de calitate, nu ne intereseaza audienta". Dar sunt pe lumea asta si alte televiziuni publice care fac emisiuni de calitate, dar si audienta.
    Da, sorry, tvr1 apare in clasamentul all pe 2, ceea ce este si mai ingrijorator. Adica prapastia "demografica" este si mai mare. Sigur ca ai perfecta dreptate ca un post public trebuie sa urmareasca altceva decat unul comercial, dar trebuie sa ne uitam si la rezultate, la cifre. Cele doua topuri arata ca tvr1 are un public fff imbatranit si ca si-a pierdut interesul pentru publicul 18-49. Vorbim aici de o zona demografica foarte mare, populatia activa, motorul unei tari. Daca cifrele aste nu te ingrijoreaza...
    Si vorbind de productiile TVR, te rog sa nu uiti ca emisiunile simbol ale TVR (si cele mai mari investitii) sunt "Danut SRL" ori "Intrecerea anilor", iar cele mai cele de dupa Revolutie au fost "Surprize, surprize" si "Din Dragoste". Daca astea sunt emisiuni reprezentative pentru un post public... TVR nu are de exemplu un concurs tare de cultura generala, un quiz show (dar au turcii de la Kanal D!!!). Are insa dinozauri ca Almasan, Burtea, Marciuc samd
  • adi adi
    alin, tvr 1 este pe locul 2 pe tot programul , nu pe 3...asta inseamna ca banii contribuabilor sunt bine cheltuiti. plus ca programele tvr-ului se adreseaza unui public de calitate, unde nu audienta cu orice pret primeaza. unele posturi tv se inscriu perfect in citatul din nuvela istoric-psihologica alexandru lapusneanul "prosti Doamne, dar multi"...nu spun ca tvr-ul este perfect, nici pe departe, dar in comparatie cu restul posturilor tv, sunt departe. nu doar divertismentul facil si vulgar ne trebuie...avem nevoie de cultura, traditii, cunoasterea etniilor conlocuitoare,religie, stiinta, informatii social-economice, etc. unde le gaseti tu Ain toate astea?
  • robert robert
    Iti dai seama ce inseamna sa afli de cateva "gospodarii" de genul asta? Eeeeh, dar intr-o tara onesta ca a noastra in care nimeni nu se preteaza la spaga, mai mult ca sigur nu e nici macar o urma de suspiciune. DELOC!!!!
  • robert robert
    Defineste realul si cred ca o sa intram in alta discutie.....
  • Horea Horea
    @felicia

    Retrag tot ce-am scris defavorabil la adresa doamnei (banuiesc) Felicia.
    Am dat dovada de o comportare aproape inumana!

    Sa ai parte de o seara linistita si un frumos sfarsit de saptamana!
  • AlexSipos AlexSipos
    Eusss faci pe desteptul aici dar nu iti iese deloc . Peoplemeterele sunt plasate pe un esantion reprezentativ , evident cu marja de eroare calculata . Provin deci din diferite "categorii sociale" , sunt subesantioane in functie de tipul de receptie (cablu , DHT , parabola etc. ) , apoi in functie de rural/urban , educatie , etnie etc. Gospodariile care au aparate sunt monitorizate atent , se fac studii paralele si in format electronic sau pe baza de chestionar , si persoanele care gazduiesc aparatele trebuie sa respecte anumite criterii de confidentialitate si de buna cuviinta altfel nu primesc recompensa .
  • Florin Florin
    stai liniștit că metoda nu este inventată de către români. audiențele din România sunt tot atât de reale ( fiindcă sunt) precum cele din alte state. probabil că există niște posturi dezavantajate, dar nu cred că ele sunt cele generaliste.

Trimite un comentariu

sus