Skip to main content

CENZURĂ LA ADEVĂRUL: Articolul de prima pagină, interzis pe site

 

ACTUALIZARE: "Este o decizie a directorului editorial" (Răzvan Ionescu, n. red), a declarat pentru paginademedia.ro Mălin Bot, redactor-şef Adevărul online. "El mi-a comunicat-o şi el este în măsură să ofere explicaţii şi argumente pentru această decizie", a continuat el.

Publicitate

Cel mai important subiect din ziarul Adevărul de astăzi nu a fost suficient de important şi pentru varianta online a publicaţiei. O anchetă marcată Exclusiv Adevărul ce poartă titlul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul” a fost interzisă pe online.

Din informaţiile paginademedia.ro, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, aseară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Mai multe detalii, în continuare.

Autorul materialului, Alex Nedea, tratează ironic situaţia pe propriul blog.

„Din surse neconspiraţioniste şi nepământene am aflat că serverele din ziua de astăzi sunt prea performante pentru presa tipărită şi nu recunosc anumite articole de pe hârtie. Probabil e o scăpare pe undeva. Până va fi îndreptată eroarea de pe server public articolul aici”, spune Nedea pe blogul său.

Ce spun părţile implicate

Nu comentez în niciun fel”, a spus Răzvan Ionescu, contactactat de paginademedia.ro.

La rândul său, Peter Imre a refuzat să comenteze cazul: „Vă mulţumesc pentru telefon. La revedere”.

Nu pot să fac nicio precizare legată de orice ţine de locul meu de muncă. La angajare am semnat o clauză de confidenţialitate pe care o respect cât voi sta pe aici”, a declarat Alex Nedea, autorul anchetei.

Detalii din articolul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul

  • "Cristian Boureanu a vândut fictiv două societăţi comerciale unor afacerişti-fantomă, dispuşi chipurile să îi preia firme care figurează în actele contabile cu datorii de uste de mii de euro."
  • "Una dintre cele două firme de care s-a descotorosit Boureanu trebuia să achite, de un an, materiale de construcţii în valoare de 600.000 de euro. Cealaltă societate cedată a contractat un credit bancar de 250.000 de euro."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adi adi
    http://www.pitesteanul.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=36
  • borcanul de frustrare borcanul de frustrare
    prietene, tu vorbesti de etica? te semnezi la fiecare tentativa de editorial cu aceasta expresie: “Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o ingradească, dacă noi nu vrem asta“. bravo, ai caracter. si mai presus de toate, ai si retorica. nu stateai in genunchi ca sa scoti articolul atunci cand te-a sunat shrek? cere-i scuze baiatului aluia caruia i-ai sters articolul, apoi trage-ti buza peste cap si inghite!
  • bot in bot bot in bot
    ce coloana vertebrala sa aiba navetistul asta? se bucura si el ca a ajuns la bucuresti. doar pentru ca vorbeste mult si de sus si scrie editorialele alea obosite despre tigani, crezi ca are coloana vertebrala? a venit comanda si el a executat. nici macar nu scos un sunet. d-aia presa este asa cum e...
  • dragos dragos
    Marele Patriciu, şantajat de Boureanu. Ziarul Adevărul şi patronul lui ies umiliţi din acest caz de cenzură. Ceea ce trebuia să fie un moment fast pentru ziar - publicarea unei investigaţii cu rezonanţă - a devenit prilejul unei deplorabile îngenuncheri. E un scandal care îl bate pe cel cu Coca Cola. Acolo erau chestii poetice - activism eco - aici e vorba activităţi infracţionale grave, pe care ziarul Adevărul a ales să le muşamalizeze. Să vă fie ruşine, sclavi ai răului şi ai propriilor voastre slăbiciuni!
  • articolul cenzurat articolul cenzurat
    Deputatul Boureanu, ţepar după metoda „boschetar“

    „AFACERI“ Parlamentarul Cristian Boureanu (PDL) şi-a pasat anul trecut firmele cu datorii în contul unor afacerişti fantomă pentru a-şi escroca creditorii. Metoda a mai fost aplicată şi de deputatul UNPR Constantin Mazilu, dar şi de fostul şef al Gărzii Financiare Bucureşti.

    Alex Nedea,
    [email protected]

  • Titel Titel
    Tocani am aflat ca @ horea e unul din oamenii din petrol adusi de Imre si Patriciu. E scuzat! Nu are cum sa invete sau sa inteleaga care este comportamentul obligatoriu al unui jurnalist serios. In petrol este altfel, asa e!
  • Titel Titel
    Petrisor, vezi cata " atentie" strangi? Daca tu crezi ca e primul caz, te inseli. Vrei o lista lunga cu Imre pe post de cenzor sef?
    Vorbeste cu oamenii!
  • Titel Titel
    Maline, ma asteptam la coloana vertebrala de la tine. Nu stiu de ce.
    Iar tu Razvane, stiai ca te-aiintors acolo pentru bani si ca sa fii presul de sters pe jos al lui Imre si Patriciu ( nu fiti naivi, nu a facut-o de capul lui).
    Pacat ca asta ati ajuns, o rusine a meseriei noastre!
    Despre Shrek nici nu merita sa aduc aminte. Nu exista suficient dispret in lume pentru unul ca el.
    Si inca ceva: @horea: emigreaza mai baiatule in Coreea de Nord! Mai au slujbe pentru unul ca tine!
  • Horea Horea
    Nu Mihai!
    N-o sa vin cu nici un argument.
    Mai subliniez doar ca "Adevarul" e doar o perdea (de fum, de umbra, de nori, de iluzii, de ... ) de dupa care unii privesc spre harababura din societatea romaneasca.
  • bot in bot bot in bot
    nesimtitul ala de bot (ce nume) o arunca pe ionescu acum. bai ziaristu' lu peste, dracu te mai angajeaza dupa ce o sa pleci de la adh. mai bine taceai din gura si nu mai dadeai nicio declaratie, ca nu este prima oara cand ascunzi subiecte prin site sau le promovezi pe altele la diverse comenzi. nu ti-e rusine deloc, mai ales fata de colegul tau care a scris materialul ala? iar pe imre asta, cat il mai rabda pamantul, Dumnezeule? patriciule, da-l dracu afara de fanfaronul asta!
  • Malin Bot Malin Bot
    Astept, în ceea ce mă privește, ca cei care injura sub anonimat să o facă aici cu identitatea reală și să-și asume toate consecințele fiecărui cuvânt. Abia atunci putem începe o discuție despre onoare sau etică, discuție pe care o putem purta în aceste condiții.

    Mai mult chiar, îi invit la redacție, să îmi spună ceea ce au de spus, privindu-mă în ochi.

    Cineva care stă pe un site să înjure un alt coleg sub protecția anonimatului și nu-i spune celui vizat ÎN FAȚĂ ceea ce are de spus, nu poate discuta de onoare.

    Învățați să vă rezolvați frustrările personale față în față cu cei cu care aveți probleme, nu aruncând cu noroi în ventilator. Dacă nu aveți caracter sau argumente pentru a purta o discuție directă și onestă, poate trebuie să vă gândiți cât de juste sunt frustrările voastre.
  • mirrcea mirrcea
    Nedea, te rog, pune articolul la tine pe blog, că nu am prins ziaru! Iar din paginile postate acolo nu se intelege
  • regele sassu al doilea regele sassu al doilea
    te astepti degeaba la orcan si malin bot sa aiba onoare... iar cartianu a ingropat-o la targoviste:) amuraritei, ce sa aiba? sta ca un milog sa vina salariul care nu mai vine:)
  • Huffington Post Huffington Post
    Vlad Epurescu, hulit de tot felul de postaci, a demisionat dela ADH pentru ca nu a fost informat despre anularea unui contract de colaborare cu un partener extern. Malin Bot, asta se cheama ONOARE profesionala, baiatule! Orcane, Cartiene, Veleo, Ionescule, ziceti ma e bine cu Imre?! Amuraritei, zi ma, cum e cu meseria, cu criticile pe care le aduci colegilor?! Ciocu mic, lasilor!
  • borcanul borcanul
    shrek numai cu d-astea se ocupa. a inceput cu cristi stancu, ce dracu, stie toata lumea ca sumarul de la click e facut de tractorist. tractoristule, nu iti place ca ti se spune tractorist? ospatarule!

Trimite un comentariu

sus