Skip to main content

Mircea Dinescu face grevă la Caţavencii

 

Poetul Mircea Dinescu nu a mai semnat în ultimul număr al revistei Caţavencii, unde avea editorial chiar pe prima pagină.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Mircea Dinescu a explicat motivul: “sunt în grevă” a declarat poetul.

Ce l-a determinat să nu mai semneze, în continuare:

Mircea Dinescu, pentru paginademedia.ro:

“Nu am scris din cauza porcăriilor care s-au scris despre mine în ziarul Adevărul, care editează şi Caţavencii.”

“Este o formă delicată de protest deocadată.”

Ce veţi face în continuare? Ce aşteptaţi?

"De la un ziar care se numeşte Adevărul asta aştept: adevărul. Nu-şi poate umple paginile cu minciuni. Au luat toată voma aruncată despre Revoluţia acum 10-15 ani de Corneliu Vadim Tudor şi au reîncălzit-o acum."

Ce aşteptaţi?

"Nu ştiu. Aştept ceva. Ziarul ăsta are un patron, mai au şi câţiva oameni deştepţi pe acolo. Aştept un dialog."

Cu Grigore Cartianu?

"Cu Grigore Cartianu nu am ce discuta."

Veţi scrie săptămâna viitoare în Caţavencii?

"Nu ştiu încă. Să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată e o grevă."

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un articolul cu titlul Dinescu şi Revoluţia, în care se spunea că poetul “care la 22 decembrie 1989 apărea la Televiziune şi anunţa fuga dictatorului, pare să fi fost pregătit din timp pentru un astfel de moment psihologic, după cum o arată acţiunile sale din zilele Revoluţiei, dar şi dinainte de 1989.”

Din articol:

"Poetul-disident avea susţinere diplomatică din Occident şi făcea vizite la Moscova. Pe 22 decembrie 1989, el a aflat de fuga lui Ceauşescu de la ambasadorul Olandei la Bucureşti, Coen Stork."

"Mircea Dinescu, omul care la 22 decembrie 1989 apărea la Televiziune şi anunţa fuga dictatorului, pare să fi fost pregătit din timp pentru un astfel de moment psihologic, după cum o arată acţiunile sale din zilele Revoluţiei, dar şi dinainte de 1989."

Multe dintre ele au însemnat critici dure la adresa regimului ceauşist, curaj pentru care poetul şi-a asigurat o mare doză de respect. Este de notat, totuşi, că aceste acţiuni s-au intensificat tocmai pe parcursul anului de graţie 1989 şi au avut în spate susţinerea entuziastă a unor diplomaţi occidentali.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • oarecare oarecare
    pentru ca vorbeam nitel mai devreme de adevar:
    - dinescu e un poet mare, recunoscut de critici si de public, indiferent de parerile unor postaci. si inca dinainte de revolutie.
    - toti scriitorii recunoscuti aveau pe vremuri un statut de "semi-nomenclaturist" - daca asta inseamna acces la case de creatie, bani din vanzarile de carte, respect inclusiv de la o parte a nomenclaturii si activului de partid.
    - domicilul fortat inseamna ca nu prea aveai dreptul sa iesi din casa.

    @don Geo
    desi nu merita efortul:
    - dinescu avea domiciliu fortat acasa la el, ca asa e regula arestului la domiciliu. poate iti pare rau ca nu era in inchisoare, tovule?
    casa lui era (mai e?) in dorobanti, statea cu nevasta, copiii si parintii nevestei (profesori universitari, daca nu ma insel). statea bine, nu la bloc, e adevarat.

    dar ce ziceti ce nevasta frumoasa are?

    :))
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Comentariile de pa paginademedia.ro se supun unor reguli clare. Calomniile nu își au locul aici.
  • Horea Horea
    Unde a disparut comentariul lui "cartouche"?
    Eu, de fapt, lui ii raspundeam in cele expuse mai sus.
    Cine si de ce l-a eliminat de pe forum?
  • Laura Laura
    nu inteleg faza cu unlike-ul acum. Dinescu avea domiciliu fortat intr-o vila, era un fel de semi-nomenclaturist si astea nu-s niste lucruri tocmai necunoscute. Sau ma rog, pot fi necunoscute pentru cei ce au intre 15-25 de ani, restul ma astept sa fi auzit deja
  • don Geo don Geo
    s-au pus băieții pe dat unlike, ca să nu se vadă acest mesaj; stați liniștiți, curînd se va vedea mai mult decît acest mesaj de mai sus. la alea n-o să puteți da unlike.
  • don Geo don Geo
    Domnul Mircea Dinescu, în timpul dizidenței sale, avea domiciliul forțat într-o casă somptuoasă din Cotroceni, în care locuia și soacra dumisale, cetățeancă a Uniunii Sovietice (cu acte în regulă). Domnul Mihai Caraman, dacă n-ar fi atît de discret, ar putea să ne spună mai multe despre domnul Dinescu, care a făcut vizite “poetice” pe afară în vremea lui Ceaușescu. De asemenea, SRI-ul, dacă ar fi un serviciu de oameni inteligenți, ar putea să știe de ce și în folosul cui a fost pus Dinescu șef la CNSAS. De abia acum începe demascarea poetului vorbăreț și hrăpăreț, în acest sens meritînd lăudat domnul Cartianul. Bravo, domnule Grigore Cartianu, ați avut curajul să spuneți ce n-a îndrăznit un întreg serviu național de informații!
  • redactor frustrat redactor frustrat
    Dinescu, cu sau fara tine Catavencii tot spre faliment se indreapta, omule. Poate se prinde Peter Imre ca luati niste salarii gonflate rau pentru cat produceti. De fapt, ce produceti voi, cu cele 2.000 exemplare vandute pe saptamana, in afara de o imensa gaura neagra pentru care noi, astia de la Click, tragem de ne sar capacele pe 18 milioane lunar?! Asta e capitalismul mogulian: niste prosti tin in carca cativa destepti imbuibati.
  • Operescu Operescu
    Catavencii sint batrineii aia care nemaiavind nimic de spus isi cistiga existenta din prostitutie? Aia care au stors pina la faliment hidrantul lui SOV si s-au mutat la pompa lui Patriciu? Daca despre ei e vorba, intr-adevar, subiectul merita atentie maxima. Oare ce s-ar face Romania fara ei? In de directie am apuca-o noi, ca popor, daca mine ne-am trezi fara ei? Intelegeti importanta si gravitatea subiectului?
  • don Geo don Geo
    Domnul Mircea Dinescu, în timpul dizidenței sale, avea domiciliul forțat într-o casă somptuoasă din Cotroceni, în care locuia și soacra dumisale, cetățeancă a Uniunii Sovietice (cu acte în regulă). Domnul Mihai Caraman, dacă n-ar fi atît de discret, ar putea să ne spună mai multe despre domnul Dinescu, care a făcut vizite "poetice" pe afară în vremea lui Ceaușescu. De asemenea, SRI-ul, dacă ar fi un serviciu de oameni inteligenți, ar putea să știe de ce și în folosul cui a fost pus Dinescu șef la CNSAS. De abia acum începe demascarea poetului vorbăreț și hrăpăreț, în acest sens meritînd lăudat domnul Cartianul. Bravo, domnule Grigore Cartianu, ați avut curajul să spuneți ce n-a îndrăznit un întreg serviu național de informații!
  • eni eni
    aa, gata, e baietii aia de-i dirija nea S.O.V. la alegerile trecute,prin telefon, si au luat-o la fundulet si au fugit la muls patriciu pan la alegerile viitoare, mi-am adus aminte, da e deja clasic, cine a crezut in ei a pierdut, banii in special
  • poporu poporu
    cei 42 de cititori ai catavencilor se declara profund indignati si il roaga pe poet sa revina asupra napraznicei decizii.
    in acelasi timp il someaza pe doru buscu sa faca presiuni asupra patronatului pentru pedepsirea exemplara a vinovatului cartianu grigore.
  • Horea Horea
    @cartouche

    1 Cred totusi ca exagerezi cu "multipla" implicare in "sevicii" ale lui Mircea Dinescu.

    2. Ne place sau nu, el a figurat printre putinii DIZIDENTI adevarati din Romania din perioada ceausista.

    3. Povestea cu Mona Musca e mult mai complicata. Chiar nu stiu daca ea (povestea adevarata) va fi aflata vreodata.
  • dorel dorel
    eni
    Daca nu sti cine e Dinescu si nici ce aia Catavencii ce doamne iarta-ma cauti pe siteul asta? Sau o arzi asa, smeker!
  • Horea Horea
    Cine e mircea dinescu?
    E prietenul lui Stelian Tanase!

    "catavencii"? = aproape toti romanii.
  • eni eni
    senzational! cine e mircea dinescu? ce e aia catavencii?

Trimite un comentariu

sus