Skip to main content

Mircea Dinescu face grevă la Caţavencii

 

Poetul Mircea Dinescu nu a mai semnat în ultimul număr al revistei Caţavencii, unde avea editorial chiar pe prima pagină.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Mircea Dinescu a explicat motivul: “sunt în grevă” a declarat poetul.

Ce l-a determinat să nu mai semneze, în continuare:

Mircea Dinescu, pentru paginademedia.ro:

“Nu am scris din cauza porcăriilor care s-au scris despre mine în ziarul Adevărul, care editează şi Caţavencii.”

“Este o formă delicată de protest deocadată.”

Ce veţi face în continuare? Ce aşteptaţi?

"De la un ziar care se numeşte Adevărul asta aştept: adevărul. Nu-şi poate umple paginile cu minciuni. Au luat toată voma aruncată despre Revoluţia acum 10-15 ani de Corneliu Vadim Tudor şi au reîncălzit-o acum."

Ce aşteptaţi?

"Nu ştiu. Aştept ceva. Ziarul ăsta are un patron, mai au şi câţiva oameni deştepţi pe acolo. Aştept un dialog."

Cu Grigore Cartianu?

"Cu Grigore Cartianu nu am ce discuta."

Veţi scrie săptămâna viitoare în Caţavencii?

"Nu ştiu încă. Să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată e o grevă."

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un articolul cu titlul Dinescu şi Revoluţia, în care se spunea că poetul “care la 22 decembrie 1989 apărea la Televiziune şi anunţa fuga dictatorului, pare să fi fost pregătit din timp pentru un astfel de moment psihologic, după cum o arată acţiunile sale din zilele Revoluţiei, dar şi dinainte de 1989.”

Din articol:

"Poetul-disident avea susţinere diplomatică din Occident şi făcea vizite la Moscova. Pe 22 decembrie 1989, el a aflat de fuga lui Ceauşescu de la ambasadorul Olandei la Bucureşti, Coen Stork."

"Mircea Dinescu, omul care la 22 decembrie 1989 apărea la Televiziune şi anunţa fuga dictatorului, pare să fi fost pregătit din timp pentru un astfel de moment psihologic, după cum o arată acţiunile sale din zilele Revoluţiei, dar şi dinainte de 1989."

Multe dintre ele au însemnat critici dure la adresa regimului ceauşist, curaj pentru care poetul şi-a asigurat o mare doză de respect. Este de notat, totuşi, că aceste acţiuni s-au intensificat tocmai pe parcursul anului de graţie 1989 şi au avut în spate susţinerea entuziastă a unor diplomaţi occidentali.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mirciulica Mirciulica
    Auzi, draga Petrisor? Mai lasa-l pe Mircea Slinescu asta, ca nu intereseaza pe nimeni, nici in trust, nici in afara lui. Doar unu' care a supt de la toti mogulii... Daca tot vrei sa scrii, mai bine scrie ce-i cu Adevarul TV, care cica trebuia sa emita de 1 decembrie :) :) :)
    "Proiectul" a intrat in "conservare" pe termen neprecizat, oamenii angajati au fugit care-ncotro pe la Realitatea si RTV, iar marele specialist-televizionist-iluzionist Sassu a ramas doar cu cateva bagatoare de seama pe langa el, dar si cu salariul de 15000 de euroi pe luna si va servi alaturi de noi cate-o chifla rece incepand de pe 12 decembrie la supa saracilor oferita cu atata generozitate de patrician si de ospatarul lui cu burta si cu chelie :) :) :)
  • oarecare oarecare
    1. ce legatura are patronul cu partea editoriala?
    sigur, vorbim despre o lume ideala, dar nu asta e directia spre care ar trebui sa impinga lucrurile si un om ca mircea dinescu?

    2. ok, cartianu e cum e. dar in articolul din adevarul scrie ca dinescu a refuzat sa vorbeasca cu oamenii care faceau materialul. adevarat sau fals?

Trimite un comentariu

sus