Skip to main content

Radu Moraru lansează Naşul TV în ianuarie. Colaboratori: Grigore Cartianu şi Cristian Ţopescu

 

ACTUALIZARE: Jurnalişti colaboratori la Naşul TV, conform proiectului depus la CNA: Cristian Ţopescu, Grigore Cartianu, Olimpian Ungherea, Alex Mihai Stoenescu.

Publicitate

Radu Moraru spune că va lansa postul Naşul TV în luna ianuarie, după cum a declarat azi în faţa CNA. Naşul a obţinut licenţa pentru viitorul post de televiziune cu 9 voturi pentru şi unul împotrivă: Christian Mititelu.

Investiţia iniţială în noul post TV va fi de 600.000 de euro, iar Naşul estimează încasări de 800.000 de euro în primul an.

Firma pe care va fi licenţa Naşul TV este Fire Breaking News.

Echipa Naşul TV:

Andi Râpan - director financiar
Cătălin Chirilă - director editorial
Adrian Bucă - producător general şi administrator al firmei Fire Breaking News SRL, care a solicitat licenţa la CNA.
Ticu Alexe  "ne va suţine cu toate echipamentele, care de transmisie" a spus Moraru. "El e naşul tutor televiziunilor din România. El a pus bazele tehnologice ale SOTI şi Pro TV", a continuat el.

Din echipa editorială a postului Naşul TV mai fac parte jurnaliştii Cătălin Chirilă, Cristina Pânzaru (a lucrat la Mediafax, Pro TV şi B1 TV) şi Ioana Reit, fosta prezentatoare a emisiunii 6! Vine presa!, de la B1 TV.

Venituri estimate:

2012 - 1,5 milioane de euro

2013 - 2 milioane de euro

Cât despre despărţirea de RCS, unde s-a ocupat de proiectul 10TV:

“Colaborarea cu RCS&RDS s-a încheiat amiabil. Cei de la RCS&RDS vor face un post la fel de mare, fără să fie în colaborare cu noi. “

Proiectul este destul de avansat, a remarcat Răsvan Popescu cand a aflat că postul va începe să emită la începutul anului viitor.

Radu Moraru:

“Avem tot ce trebuie. Noi aveam acest proiect încă de acum un an, noi am mers până în vară cu RCS&RDS, în vacanţă ne-am despărţit şi de atunci tot lucram la el.”

Întrebat cum se va susţine televiziunea, Radu Moraru nu a amintit nimic de planul de finanţare a postului şi din “banii curaţi de la telespectatori” – lucru despre care vorbeşte pe blogul Naşul.TV.

“Avem avantajul acestei colaborari cu Ticu Alexe, care ne va sprijini. Am realizat pana acum multe proiecte TV, chiar dacă nu am făcut public acest lucru, iar asta ne scuteste de un mare efort financiar. Avem un capital de pornire şi estimăm un buget de publicitatate”, a spus Radu Moraru, realizator TV şi preşedintele consiliului de administraţie al noului post de televiziune.

Moraru, despre proiectul editorial al postului Naşul TV:

Pe lângă emisiunea Naşul, la noul post "tot programul este un laborator de creaţie", care "de luni până joi îşi propune să informeze publicul", vineri şi sâmbăta va difuza emisiuni de artă, cultură şi sănătate, iar duminica - divertisment.

Cât priveşte difuzarea postului, Radu Moraru a spus că are deja un acord cu platforma AKTA pentru preluarea Naşul TV şi ca "avem deja înţelegeri de principiu cu alti operatori. Vom avea contracte semnate, sper eu, chiar cu toţi cabliştii".

Întrebat de presă dacă există şansa ca Naşul TV să fie preluat şi de RCS&RDS, Moraru a spus că da, având în vedere faptul că el a încheiat colaborarea cu RCS&RDS în termeni amiabil în ceea ce priveşte proiectul 10 TV.

Potrivit proiectului depus la CNA, Fire Breaking News, societatea care operează licenţa Naşul TV, a încheiat cu Digital Cable Systems privind preluarea programului prin intermediul reţelelor de cablu tv DCS.

Despre societatea care a depus cererea de licenţă la CNA:

  • Fire Breaking News SRL este deţinută de Anda Blîndu (50%) şi Ioana - Lăcrămioara Reit (50%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
  • Administratorii societăţii sunt Anda Blîndu şi Adrian Bucă, producătorul emisiunii "Naşul", realizată de Radu Moraru timp de aproape 10 ani la B1 TV, şi, din decembrie 2010, la 10 TV.
  •  Anda Blîndu face şi ea parte din echipa lui Radu Moraru, iar Ioana Reit este soţia lui Adrian Bucă.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alecu alecu
    0.2 si 0.5. Chiar ca penibil. Cum asa? Abjectul despre care cu atat de multa usurinta vorbiti este incapabil sa faca mai mult de 0.5.
    Cristoiu si Turcescu...0,3. Pe ei cum sa-i numim? Sau pe...dl Dinescu - 0.4?
    Dl Gadea...1,3. Asta da, om! Valore mon cher! Si nici nu-i scalvul dl Basescu. Dar scavul cui o fi? Mi-am amintit. Nu e scvul nimanui. Asa-i Florin? Noi sclavii cui suntem?
  • alecu alecu
    Topescu este istorie. Bravo si felicit pe cel care a scris. Topescu este o istorie. Aroganta cu care ne dam experti ne aduce aminte cat de...fara istorie suntem noi. Cartanu..ok. Scriitor foarte bun, cu carti vandute.Dl.Sobolan tu ce ai realizat in viata ta?
    Si dl Cristi...sigur sunteti avizat si om de televiziune cand veridictul de cimitir il dati cu atata expertiza, nu?
  • alecu alecu
    b1 merge mai bine fara nasul? Habar nu am pe ce criterii masurati performanta. Insa, daca va uitati la rating (audienta) este exact invers. Cand era ems Nasul rtg era de cel putin 3 ori cat turcescu si cristoiu. Uitati-va in cifre si apoi sigur veti avea o parere documentata. cat despre noul proiect...poate ca de abia acum putem sa analizam valoarea unui om de televiziune. Altfel sunt doar niste comentarii fara continut...si doar asa sa ne auzim vorbind. Daca si parca se plimbau intr-o barca. Din spateleonitorului e usor sa dai cu pietre.
  • cristi cristi
    aiurea..ar trebui sa ii rezervam un loc in cimitir acestei televiziuni de pe akm.. mai mult de 4-5 luni nu ii dau..o sa aiba aceeasi soarta ca si celelalte proiecte "nasul" gen 10TV & Vox News.. :-j !
  • Sobolan Sobolan
    Nu va avea succes. Topescu e istorie, Cartianu e vai de capul lui, Stoenescu pare un bonom rasuflat, Ungherea e autor de carti politiste. Moraru e terminat, mai ales ca B1 merge clar mai bine fara el.
  • Alecu Alecu
    b1...nu stiu de ce vorbim despre b1. acolo e o puscarie condusa de jandarmi isterici cu pretentii de rating. Saracu' dl Oancea. Niciodata nu a stiut cum sa faca business de tv.
    Nasul TV...foarte bine! Sa vedem ce-o iesi...interesant de urmarit evolutia.
  • Eugen Eugen
    Crezi ca daca nu era adevarat, GFK Romania, care este citat ca a facut masuratorile nu ar fi infirmat?
    Iata link-ul ca argument: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/audiente-de-top-pentru-b1-ion-cristoiu-il-devanseaza-pe-mihai-gadea-banciu-la-egalitate-cu-badea-17019.html
    Eu nu vorbesc aiurea, ci cu date clare. Stiu ca nu-ti convine, dar oamenii se desteapta, nu pot fi prostiti peste limita.
    O seara placuta!
  • Florin Florin
    cel mai abject sclav al lui basescu isi face televiziune? o sa se zbata in audiente de 0.2-0.5 cel mult un an, dupa care dispare. Penibil, jenant, scarbos, intr-un cuvant: Nasul TV.
  • Andrei M Andrei M
    pff....tot degeaba.... o sa aiba soarta 10tv ....sau nu, ca vine campania electorala ,trb sa vina pdl-ul si base la pupinbasistul nr.1, Nasul(fara sh) :-j
  • Sebi Raducu Sebi Raducu
    Pe blog, dacă aș fi continuat dialogul aș fi fost într-o inferioritate numerică evidentă și inevitabilă. Aici, pot spune - urmăresc blogul de o perioadă de timp - că sunt păreri împărțite și cât de cât pertinente. Dacă te simți cu musca pe căciulă, e doar problema ta.
  • mad79 mad79
    eu ma uit cu placere la Banciu ,spre deosebire de flegmaticul de Badea,pe care nu il support!Depinde ce coloana vertebrala ai si pana unde vrei sa ti se spele creierul,daca te uiti la emisiunile de pe A3 si Realitatea!De aceea prefer sa ma uit la mai multe surse si sa gandesc,pentru mine nu a o faca altii!
  • Fluturele_kukri Fluturele_kukri
    Draga Sebi Raducu, curajosule :) Pai pe blog te-am asteptat sa fii mai explicit si vad ca o faci nitel mai mult aici. Nu-i bai, dar aruncarea cu suspiciunea e o tehnica clasica si la vedere. Ori duci ideea pana la capat ori ai mult timp de pierdut. De fapt, ce te seaca pe tine la lungurica televiziunea lui Radu Moraru? Adicatelea ce necaz ai tu?
  • Iulia Vultur Iulia Vultur
    B1 a batut cele doua posturi in visul de sambata noaptea... Stii proverbul: "Vrabia malai viseaza"! Raraitul antipatic de Banciu are audienta 0, iar in cel mai bun caz are 0,01! Asta in audientele oficiale, in cele din vise.... poate are 10,00!
  • Iulia Vultur Iulia Vultur
    Te-ai gandit ca vine "maldarul" de alegeri? Nimeni nu va mai sti pe cine a votat si unde... Tara asta nu se mai face bine cu alde base si moraru...
  • Mihai Popa Mihai Popa
    Ai gresit! Telespectatorul asteapta de mult timp.... nimic! Totdeauna i-am invidiat pe cei ca Radu Moraru, foarte incantati de ei insisi. De altfel, Moraru este arhetipul jigodismului romanesc: lingi, te umilesti si supravietuiesti! O avea oglinda? Si daca da, se uita in ea? Ma intreb: vede ce e sau vede ce vrea?!

Trimite un comentariu

sus