Skip to main content

Revista VIP, “editată de Adevărul Holding”

 

Revistă editată de Adevărul Holding” scrie pe caseta ultimului număr al revistei VIP (vezi foto). Despre ce este vorba? A cumpărat trustul deţinut de Dinu Patriciu revista despre “viaţa invizibilă a personalităţilor”?

Publicitate

Din documentarea paginademedia.ro, este vorba despre un contract de editare pentru anumite servicii între Adevărul Holding şi Grup Management, compania care editează VIP.

Detalii, în continuare:

Raluca Eftimie, director de marketing al VIP, a explicat înţelegerea pentru paginademedia.ro:

“Este vorba despre un contract de editare. Adevărul Holding se ocupă de distribuţia şi de tipografie, iar echipa de la VIP asigură conţinutul.

Nu este preluată de Adevărul Holding. Tot ce înseamnă conţinut, promovare, totul, cu excepţia tiparului şi a distribuţiei, este la noi.”

Externalizarea distribuţiei şi a tipografiilor este de ajuns pentru a scrie “Revistă editată de Adevărul Holding”?

“Momentan aceasta este înţelegerea. Vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Este pur şi simplu un contract de servicii de colaborare”, a spus Raluca Eftimie.

De 20 de ani pe piaţă:

Revista VIP, una din cele mai cunoscute publicaţii dedicate lumii mondene, a cunoscut apogeul în anii 90. Publicaţia a fost condusă editorial în, primii ani de apariţie de George Stanca şi de Radu G. Ţeposu. Din 1999 Cristian Brancu a preluat cârma publicaţiei, la care a lucrat până în 2008 (când Brancu a plecat la Intact). În ultimii ani, revista a intrat într-un con de umbră.

Ultimele cifre de vânzări datează de la începutul anului 2008, când publicaţia vindea 18.000 de exemplare pe săptămână. Revista spune în caseta redacţională că este auditată BRAT (şi foloseşte sigla organizaţiei), deşi nu mai este nici măcar membru al departamentului de audit al tirajelor.

Contactat de paginademedia.ro, Peter Imre, director general Adevărul Holding, nu a dorit să comenteze înţelegerea cu VIP.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    bai nene, citesc comentariile de aici si ma minunez. daca-i asa nasol pe plantatia lui dinu, de ce nu va dati toti demisiile?

    ca voi sunteti buni, din cate-mi dau seama iar managementul e plin de nulitati.

    ca ma gandesc ca asa valori mari cum sunteti, voi, cei ce va plangeti pe bloguri, nu o sa stati prea mult pe bara, ca se vor bate alte publicatii pe voi.
  • Ziaristul Ziaristul
    Se mai aude ca vor fi dati afara de la 1 ianuarie cam 50% din angajatii companiei. Ziarul Adevarul nu va mai aparea sambata
  • Ziaristul Ziaristul
    S-a dat cartea de munca doar la 25% din oameni. Aia care au salarii mici, gen 1.000-1.500 lei, si-au incasat deja toata leafa pe noiembrie. Restul isi vor lua cartea de munca maine, iar drepturile de autor...poate pana la Craciun...poate pana la Revelion...poate in 2012.
  • rezboiu rezboiu
    cum adică, peste 500?
    cinci sute de pomanagii?
    pai, România libera scoate ziarul cu 15 angajați
    defapt, și la Adevărul tot 15 oameni muncesc :)
    restul sunt șefi și amante
    :P
  • publicitarul publicitarul
    ar fi o urmare fireasca la ceea ce se intimpla, laura. dar romanii sunt lasi. e trist ca tocmai ziaristii, cei care ar trebui sa faca publice actele de coruptie, faradelegile, sa tina vie flacara dreptatii... tocmai ei nu fac nimic atunci cind in mod depetat si de multa vreme li se incalca drepturile si sunt tratati ca niste sclavi. e trist, foarte trist. cei care va considerati ziaristi, face ordine in lumea presei, faceti curatenie si scapati de lipitorile incapabile si corupte! recapatati-va demnitatea!
  • Panti Panti
    @Sabin Borcanul Gol: corect, l-ai uitat pe Patriciu, seful suprem al acestor mincinosii. Sistemul este dupa mintea si asemanarea lui. Sa nu crezi ca un patron curat nu ar fi facut ordine dupa 3 luni. Problemele astea nu sunt de ieri. Nu va mai concentrati pe astia mici. Capul pestelui e imputit!
  • Ionut Ionut
    @Sabin Borcanul Gol

    Cartianu a furat fara nici o jena munca reporterilor Florel Manu, Andrei Craciun, Cristi Delcea, Mihai Voinea,Laurentiu Ungureanu, pentru a scoate cele 4 carti cu Ceausescu. El are un merit doar la prima, cand a mai scris cate ceva prin ziar, dar nici atunci n-a fost cinstit, pentru ca pe Florel Manu l-a semnat doar la prefata, la "multumiri". Pe acest cronicar agrar nu-l intereseaza decat gloria personala.

    Sa nu uitam ce realizari "marete" a mai avut prin trust: tiparirea unei reviste care nu-i intereseaza decat pe nostalgicii comunisti, Rahan, intr-un tiraj enorm. De aia si acum zac retururile in depozit, de-aia li s-au mai impartit angajatilor din ele.

    Relansarea ziarului ADEVARUL in 64 pag. care a tinut doar 2 luni si a ziarului ADV WEEK-END in 128 pag. o enormitate care zace nevanduta pe tarabe. Evident ca s-au redus din pagini si acolo. Astea-s realizarile ca-cartiene
  • neli neli
    faza cu sumele virate vineri catre o parte dintre angajati este urmatoarea: sunt salariile de pe contractul de munca (ca nu-i mai spunem carte de munca). mai ramane sa fie virate drepturile de autor. la sfantu-asteapta probabil... doar ca acu nu-i mai poate da nimeni in judecata ca n-au dat salariile. nu ca s-ar fi incumetat cineva...
  • epure epure
    E urat ca a promis ca va da banii si nu i-a dat, urat din partea lor, dar din ce am citit, in tara au intrat banii, posibil sa plateasca intai in provincie si apoi sa va dea si voua salariile, doar nu or fi atat de nebuni sa va lase in fundul gol de Craciun, probabil luni sau marti aveti banii. Sper...
  • Laura Laura
    tot citind comentariile de aici ... nu vad nicio poveste fericita in mass-media. Cu un fel de umor negru remarc ca toate seamana intre ele. Ca-s de la Adevarul, RL, Evenimentul, Intact, toate au acelas story-line: sefi incapabili, inepti, care se aduna in clici, falimenteaza tot, au salarii colosale, ii terorizeaza pe angajati, nu-i platesc, isi promoveaza pritenii, rudele ... Pe cand o revolutie si aici? Zau ... "Primavara ziarelor romanesti ... " ... cum ar suna?
  • tip tip
    Fratilor, pentru prima aparitie au tiparit aproape 15.000 de exemplare si abia au vandut 2.000 de reviste! Va dati seama ce este aici? Sunt complet imbecili. Sa nu uitati in veci de aceasta adunatura de incompetenti care au fost usuiti de la PM. Au facut efectiv scoala pe banii si viata angajatilor de la AH si nici acum dupa atata vreme nu sunt in stare de ceva. Au doar spoiala unui angajat ce provine ditr-o zona "cool" si unde afacerea se conducea de la sine sau de catre oameni inteligenti care erau in umbra. SA NU UITATI! - Toti cei din PM conduc AH cu aceeasi pricepere care au aratat-o in achizitia acesteia reviste.
  • artistu artistu
    Imi plac strategiile astea geniale marca Dinu Patriciu, nu achita salariile dar isi permite tot felul de extravagante in trust.
  • Sabin Borcanul Gol Sabin Borcanul Gol
    Faza cu salariile e in felul urmator:

    Luni a venit Patriciu la sediul Adevarul Holding, a tinut o sedinta de 30 de minute cu "Peter si echipa lui de management" (a se citi demolatorii de afaceri).

    Apoi, dupa sedinta asta, s-a facut o sedinta cu sefii de departamente la care Cartianu a spus:

    "Patriciu ne-a comunicat ca pana VINERI vor fi virati restul banilor pe octombrie, salariile pe noiembrie INTEGRAL, plus 25% din salariul pe decembrie".

    A doua zi, adica marti, intr-adevar, s-au dat banii pe octombrie.

    Miercuri, nimic.
    Joi, nada.
    Vineri, s-au virat cate 7,8,9 milioane si NU LA TOATE LUMEA.

    In concluzie: inca o minciuna.
    Inca una care s-a adaugat la minciunile lui Petre Imre.


    Bineinteles ca dupa ce au virat banii pe OCTOMBRIE, deci pentru munca pe care oamenii au facut-o acum DOUA LUNI, domnii sefi de la "Adevarul Holding" au convocat 110 sedinte pentru a le spune oamenilor ce pretentii au de la ei, ca trebuie sa bage pe site non-stop in zilele de 24-25 decembrie si 31 decembrie - 1 ianuarie, ca vor subiecte speciale, ca asta nu e bine, ca asta trebuie facut altfel, etc., etc., etc.


    Lucrez in presa de 14 ani, dar o adunatura mai nesimtita ca cea care s-a format la varf la Adevarul Holding nu am intalnit NICAIERI!!!

    Si aici ma refer la:

    1- Petre L. Imre - Credibilitate ZERO! Spune atat de multe minciuni incat sincer mi-e rusine de rusinea lui.

    Ce ironie!
    Cel mai mare MINCINOS pe care l-am vazut in viata conduce Adevarul.

    Peter, ne minti de doi ani dar eu iti spun un adevar:

    Toti oamenii din trust (mai putin amantele tale si limbistii precum Razvan Ionescu) te urasc cu pasiune!

    Cand ne tii acele discursuri, in timp ce vorbesti si dupa esti injurat ca la usa cortului.

    Esti ca Pinocchio.
    Nu te mai crede nimeni.

    Bine, ce pretentii sa avem noi de la tine, cand tu l-ai mintit pe insusi Patriciu?!

    Cand te-a numit in functie, ai promis ca vei aduce PROFIT companiei.
    La peste un an distanta de la aceasta "promisiune" ai reusit sa DEMOLEZI trustul in timp record.


    2- Razvan Ionescu - Un om de treaba pe cand l-am cunoscut acum 7-8 ani. Intre timp a devenit un impostor.

    Cand oamenii sunt neplatiti, e omul invizibil.
    Cum se dau niste bani, apare de 8 ori pe ora pe la diferite departamente ca sa dea indicatii.

    Stie doar sa critice.
    Nu are niciodata nimic pozitiv de spus.
    E inexistent ca ziarist, dar e DIRECTOR EDITORIAL la Adevarul Holding.


    3- Cristi Stancu - Un personaj despre care mi-e si sila sa scriu.

    Acum cateva zile a spus ca e scarbit sa fie coleg cu niste oameni de la Adevarul Holding care posteaza cu nick-ul "sclav" pe bloguri.

    Cristi, am eu solutia pentru tine: Da-ti demisia.


    4- Sabin Borcan - A ingropat Adevarul de Seara dar a fost pastrat in Holding pentru a ingropa si alte produse.

    Cand te uiti la el, ai impresia ca e Napoleon si se pregateste sa invadeze Rusia.

    Cand il asculti, te intrebi daca nu cumva a luat de 15 ori Premiul Pulitzer si de 6 ori Premiul Nobel pentru pace.

    Cand citesti un "editorial" scris de el, iti dai seama de ce a murit Adevarul de Seara.


    Si ca sa nu aveti impresia ca sunt invidios pe oamenii astia, va dau si niste exemple de sefi pentru care nu am decat respect:

    Grigore Cartianu - E ziarist.

    Alin Paicu - De o calitate morala impecabila.

    Andrei Velea - La fel ca Paicu. In plus, are si simtul umorului.

    Calin Stroila - Un tip dintr-o bucata pe care te poti baza.

    Rodica Lazar - Stie sa fie sefa si altfel decat dand ordine si nefacand nimic.
  • ady ady
    bbre, la noi la tara, in judet, au intrat banii azi, toti pe noiembrie, nush ce sa zic la altii, or fi dat aleatoriu
  • dupaeipotopul dupaeipotopul
    N-am vazut panarame mai mari ca astia din conducerea Adevarul.
    Azi au mutat bancomatul de la intrarea "boss"-ilor, unde nu dadea bine cand amaratii stateau la coada sa-si scoata bani de pe card (din cand in cand si din ce in ce mai rar au oamenii ce sa scoata) si l-au "ascuns" la etajul 1. Incredibil!!!
    Te deranja "Ospatare" sa treci pe langa angajatii tai care se bat pe maruntisul de la bancomat ca niste caini cand le mai arunci cate o ciozvarta?
    Sau poate "Mogulului" i-ar fi fost jena sa se mai uite in ochii angajatilor dupa atatea minciuni si promisiuni neindeplinite, si voi, ca niste slugoi imputiti, v-ati gandit cum sa faceti sa-l protejati?
    Rusine!!!

Trimite un comentariu

sus