Skip to main content

31 ianuarie: Radu Moraru: Naşul TV va începe să emită indiferent de rezultatul subscripţiei publice. Am încercat o colaborare cu B1, dar am fost refuzaţi

 

Naşul TV, postul pe care Radu Moraru şi echipa lui sunt pe cale să îl lanseze în luna februarie, va începe să emită indiferent de rezultatul subscripţiei de acţiuni ce are drept scop să atragă susţinere financiară pentru acest post, a spus Radu Moraru pentru HotNews.ro.

Publicitate

Acesta a afirmat că, în prealabil, el şi echipa sa au încercat o colaborare cu B1 TV, dar "nici astăzi nu am primit un răspuns la propunerea noastră."

Radu Moraru a discutat online despre lansarea televiziunii Naşul TV şi modul în care are loc prima subscripţie publică din media românească.

Radu Moraru a lansat la 24 ianuarie o subscripţie publică prin care a pus la bătaie 20% din acţiunile companiei SC “NAŞUL, PRIETENII DE PRETUTINDENI ŞI ASOCIAŢII” S.A., compania care va opera televiziunea Naşul TV.

El spune că va păstra controlul editorial şi financiar în compania ce va opera televiziunea şi că va da "bonusuri în acţiuni" celor care cumpără publicitate de la bun început.

HotNews.ro: Ce se va întâmplă dacă o bună parte din aceste acţiuni vor ajunge la un Vântu, un Patriciu, un Voiculescu?
"Legea nu te face să faci discriminări. Pe de altă parte, numele pe care le-ai pomenit cred că sunt într-o mare criză de lichidităţi. (...) Cred că în România nu există unul care poate să cumpere toate acţiunile. (...) Prin ce situaţii grele trec marii noştri moguli, nu cred că au bani, sincer."

Naşul TV va începe probele pe 15 februarie, iar "dacă lucrurile merg bine, putem să fim gata de emisie pe 17 sau 18 februarie", spune Radu Moraru. El lasă de înţeles că programul postului, pe lângă emisiunea Naşul, va fi unul de profil informativ, dar evită să dea detalii şi se limitează să spună că "postul se construieşte treptat.

Prima fază va fi în februarie, a două fază va fi undeva în apropierea verii. Avem două perioade de tranziţie, pentru că ceea ce vrem să facem în viziunea noastră nu e posibil decât din septembrie".
Radu Moraru: Naşul TV va începe să emită indiferent de rezultatul subscripţiei publice. Am încercat o colaborare cu B1, dar am fost refuzaţi

Răzvan Ionescu, directorul editorial al Adevărul Holding, a declarat pentru DailyBusiness.ro că trustul nu va opri colaborarea cu jurnalistul Ion Cristoiu, în urma deciziei acestuia de a reveni la ziarul Evenimentul Zilei.

"Adevărul Holding este mulţumit de colaborarea cu domnul Cristoiu", a spus Ionescu, pentru DailyBusiness.ro.

"Deşi domnul Cristoiu scrie pentru multe alte publicaţii, colaborarea sa cu Adevărul Holding este cea mai consistentă, prin calitatea de director al revistei Historia, precum şi prin editorialul de luni din ziarul Adevărul, care este unul foarte apreciat şi de impact", a adăugat acesta.
"Adevărul" despre întoarcerea lui Cristoiu la EvZ: "Nu oprim colaborarea"

Realitatea TV se extinde, urmând ca pe parcursul acestui an să deschidă încă trei birouri teritoriale, respectiv la Iaşi, Baia Mare şi Craiova. De asemenea, studioul local din Timişoara va fi modernizat.

Ioan Alin Petran, directorul reţelei Realitatea TV, a declarat pentru DailyBusiness.ro că prima dintre staţii va fi deschisă la Iaşi, unde vor lucra aproximativ 40 de angajaţi, la care se adaugă şi toţi corespondenţii din zona Moldovei, potrivit lui Petran.

În prezent, reţeaua locală a Realitatea TV cuprinde, pe lângă studioul din Bucureşti şi pe cele teritoriale, respectiv în Vrancea, Bacău, Braşov, Sibiu, Mureş, Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş.
Realitatea TV se extinde în provincie. Vezi în ce oraşe va înfiinţa redacţii

Lideri ai opoziţiei ruse, inclusiv Boris Nemţov şi Vladimir Rijkov, au apărut duminică seară la posturile de televiziune oficiale după mai mulţi ani de cenzură, scrie Mediafax, care citează presa rusă şi utilizatorii de Internet.

Opozantul Boris Nemţov, unul dintre organizatorii protestelor faţă de victoria partidului lui Vladimir Putin la alegerile legislative, a criticat deschis alegerile de la 4 decembrie la postul de televiziune NTV, care s-a remarcat în ultimele luni prin difuzarea de reportaje ce denigrau opoziţia rusă.

Duminică seară, tot la o oră de maximă audienţă, liberalul Vladimir Rijkov a denunţat "partidul de hoţi şi ticăloşi" al lui Putin la postul de televiziune Pervîi (Canal 1.)

"Un miracol a avut loc duminică seară la televiziunea oficială: pentru prima dată după mulţi ani posturile de televiziune NTV şi Pervîi au dat cuvântul opoziţiei", a scris pe site-ul postului de radio independent Ecoul Moscovei fostul ministru rus al Economiei, Andrei Neceaev.
Lideri ai opoziţiei ruse au apărut la posturile publice de televiziune după ani de cenzură

Printre candidaţii cu şanse reale la preluarea conducerii BBC se află directorul de operaţiune al grupului, Caroline Thompson, scrie Adevărul.

Informaţiile apărute în presă despre plecarea lui Mark Thompson de la cârma BBC au declanşat discuţiile privind succesiunea la cea mai puternică poziţie din mass-media britanică, care ar putea fi preluată de o femeie. Mark Thompson va renunţa la funcţie la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2013, potrivit unor surse interioare citate de publicaţia „The Guardian".

Pentru prima dată, printre favoriţi se află două femei: Caroline Thomson, directorul de operaţiuni (COO) al BBC, şi Helen Boaden, şefa ştirilor. Un alt candidat cu şanse mari este George Entwistle, directorul departamentului BBC Vision.
BBC ar putea fi condus de o femeie

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cluj cluj
    am fost refuzati .....be crezi prosti sau ce?
    nasule de botez si cumetrie ...ai cerut 30.000 de euro plus 50% din publicitate ....ca sa faci o comedie de prost gust.
    faliment scrie pe tine..........
  • Alecu Alecu
    Fugi mamica! Hai intai sa vedem cu ce discurs vine Moraru si apoi sa dam cu pietre. Eu propun sa ne uitam in curtea noastra intai si apoi sa punem noroi pe clanta altuia. Oricum, mai bine sa vedem si apoi sa vorbim...Totusi, te intreb Catalin...daca toti enumerati de tine sunt puincuristii lui Basescu...fireste ca tu nu. Si totusi...tu cu cine votezi?
  • Catalin Poenaru Catalin Poenaru
    Radu Maro se pare ca a lins in zadar bucilebasiste, pentru ca este ignorat cu desavarsire de insusi chiorila! El nu este primit de nicio televiziune, iar intrebarea privitoare la Vantu, Patriciu, Voiculescu este pupinbasista in mod evident! Si ce daca ar cumpara actiuni vreunul dintre cei trei? Care e problema hotnews-ului?!?! Si asa Dictachiorul are TVR-urile toate, B1tv, Realitatea tv, Giga tv. si toate ziarele pe suport de hartie (EVZ, Adevarul, Romania libera si tabloidele) in afara de Jurnalul National! Si agentia de stiri Hotnews, care ce mai vrea? Toti astia au facut din Basescu un Ceausescu pur-sange, dar nu in 20 de ani, ci doar in 4-5 ani! Asta da, performanta! Succesuri la lins, ca timpul se scurteaza!
  • luhyj luhyj
    mda, morar e o alta marca de tepar, la fel ca si turcescu sau patriciu. eu ii ocolesc de la maaaare distanta, nu vreau sa fac afaceri cu astfel de oameni...
  • Dan Dan
    un idiot, io nici n-as mai scrie despre el, nimic, e un dan diaconescu asta!
  • valentino valentino
    Subscriptie de actiuni, ca sa vad, ce, zi de zi Radu Moraru? Si Oprah Winfrey si-a facut televiziune, dar nu s-a mai bucurat de succesul de la ABC. La noi, Radu Moraru vrea sa ajunga din lac in put. Succes!

Trimite un comentariu

sus