Skip to main content

Campania OTV-vistă "Ciocoiul" Oprescu, penalizată cu jumătate de miliard

 

Postul OTV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu 50.000 de lei pentru o serie de ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct care au avut ca subiect viaţa publică şi privată a primarului general Sorin Oprescu, fără a prezenta şi punctul de vedere al acestuia.

Publicitate

În timpul emisiunii s-au prezentat mai multe informaţii neverificate şi, prin intermediul unor sms-uri venite de la telespectatori, au fost făcute o serie de acuzaţii la adresa lui Sorin Oprescu.

Emisiunile sancţionate de CNA au fost difuzate în perioada 18-30 august şi au avut ca subiecte activitatea, proprietăţile şi cunoştinţele primarului Sorin Oprescu.

Amenda primită astăzi de OTV reprezintă repetarea ultimei amenzi (din 29 noiembrie) pe care postul lui Dan Diaconescu a încasat-o tot pentru încălcarea vieţii private a lui Sorin Oprescu.

Postul controlat de Dan Diaconescu a fost amendat ca urmare a unei reclamaţii primite din partea primarului general Sorin Oprescu.

Iată un fragment din sesizarea primită de CNA:

"Este de notorietate faptul că realizatorul de emisiuni şi asociatul majoritar al Ocram Televiziune S.R.L., Dan Diaconescu, are o modalitate unică şi specială de a modera emisiunile pe care le realizează.

Însă, în situaţia de faţă, emisiunile care l-au avut subiect principal pe subsemnatul mi-au încălcat în mod flagrant drepturi fundamentale cum sunt dreptul la respectarea vieţii private şi a propriei imagini, la exercitarea dreptului la replică dar şi normele de conduită profesională ale jurnaliştilor.

Nu se încearcă nici măcar a se ascunde lipsa de imparţialitate a moderatorilor şi a interlocutorilor, fiind absolut clar că scopul emisiunii nu este informarea corectă a cetăţenilor, ci înfierarea "ciocoiului Oprescu.

Nu se poate pune problema unei simple informări a publicului cu privire la fapte deja constatate ci de presusupuneri, supoziţii, informaţii neverificate transmise prin SMS şi de dorinţa moderatorului de a transforma toate acestea în acuzaţii extrem de grave aduse subsemnatului.

La adăpostul unei aşa-zise imagini de justiţiar, moderatorul emisiunii proliferează acuzaţii foarte grave propunându-şi să îşi dezinformeze telespectatorii", a scris Sorin Oprescu în reclamaţia depusă la CNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • irissa irissa
    mai bine mai tarziu decat niciodata. Oricum episoadele de campanie agresiva continua pe acest post. E super gresu sa urmaresti asa ceva.
  • geo geo
    Faptele au fost comise in august si au fost abia acum sanctionate...

Trimite un comentariu

sus