Skip to main content

CNA recomandă: posturile de televiziune şi radio au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului

 

Reprezentanţii CNA au recomandat posturilor de televiziune o mai mare atenţie şi verificarea informaţiilor în relatarea protestelor care se desfăşoară în toată ţara.

Publicitate

În calitate de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, „CNA reaminteşte radiodifuzorilor obligaţia de a respecta prevederile Legii şi Codului audiovizualului”.

Recomandarile membrilor CNA, în continuare:

  • Conform art.3 (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, posturile de televiziune şi radio au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
  • Radiodifuzorii trebuie să se asigure că nu oferă informaţii trunchiate ori neverificate, iar în cazul în care constată pe parcus erori semnificative, să facă rectificările necesare în cel mai scurt timp.
  • Imaginile difuzate în reluare trebuie să fie datate ori să conţină menţiunea Arhivă, astfel încât să fie evitate eventualele confuzii.
  • Radiodifuzorii trebuie să evite difuzarea repetată şi nejustificată a mesajelor violente, obscene ori incitatoare.
  • Jurnalistul are datoria de a respecta drepturile fiecărui membru al societăţii, pluralismul şi libera formare a opiniei.
  • CNA face apel către Jandarmerie şi participanţii la mitingurile de protest să ofere jurnaliştilor posibilitatea de a-şi exercita meseria în condiţii cât mai sigure.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • C C
    nicio televiziune de știri nu a respectat niciunul din puncte. dar niciunul. cei mai flagranți mi s-au părut anteniștii!
  • Andrei Andrei
    cel mai mult imi place "exclusivul" de la Romania TV...astia parca vor sa-i faca concurenta directa otv-ului...
  • aidan aidan
    cna ar trebui sa faca special aceasta recomandare tvrinfo!ce a fost acolo sambata si duminica.eeehheee!cum era certat un invitat ca au fost raniti 3 jandarmi dar in croll se vedea si ca 17 participanti avusesera aceiasi soarta.dar,nu muierea aia cu buzite tuguiate ii tot dadea cu jandarmii,despre participanti, ca sa zic asa da-i in...poa' sa moara!(3 la 17 dar 3 erau oamenii legii!, sa zic oamenii lor?)

Trimite un comentariu

sus