Skip to main content

Rodica Culcer: "Este vorba despre presiuni politice inacceptabile"

 

UPDATE: Oficialii TVR au trimis o comunicare prin care au anunţat că decizia Consiliului de Adinistraţie urmează să fie analizată, "având în vedere că aprobarea „angajării şi concedierii personalului societăţii” este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu"

Publicitate

"Este vorba despre presiuni politice inacceptabile într-un stat civilizat", a declarat Rodica Culcer, şefa Ştirilor TVR, pentru paginademedia.ro, după ce Consiliul de Administraţie al TVR a decis, astăzi, ca mandatul acesteia să fie întrerupt.

Surse din TVR au declarat pentru paginademedia.ro că "trebuie verificat în ce măsură este legală decizia CA din punct de vedere juridic". "Altfel se creează un precedent periculos", au mai spus aceleaşi surse.

Rodica Culcer ocupă interimar funcţia de director al direcţiei Sport şi Emisiuni Informative, după ce aceasta a împlinit vârsta legală de ieşire la pensie, iar postul său a fost scos la concurs, după cum paginademedia.ro a anunţat aici.

Poziţia oficială a TVR în continuare

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a hotărât astăzi, 18 ianuarie 2012, cu şapte voturi „pentru”: „încetarea delegării mandatului Rodicăi Culcer pe postul de director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport”.

Având în vedere că aprobarea „angajării şi concedierii personalului societăţii”, potrivit art. 28 lit d) din Legea nr. 41/1994 este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu a informat Consiliul de Administraţie că votul dat pe această hotărâre va fi supus unei analize privind temeiul juridic, în raport cu atribuţiile Consiliului de Administraţie, prevăzute la art. 27 din Legea nr. 41 – 1994.

Rezultatul analizei va fi comunicat Consiliului de Administraţie în următoarea sa şedinţă, din 26.01.2012.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popa popa
    e o diferenta draga miha. antena poate face ce vrea ca face pe banii ei, e decizia lor si se pare ca este o decizie corecta, ptr ca au rating. voi sunteti angajatii nostri, ai contribuabililor si nu aveti voie sa fiti partizani...
  • popa popa
    prostovane, valea ....
  • Alex.D Alex.D
    Gabi sa stii ca si tu pricepi super greu.
  • Alex.D Alex.D
    Baiatu' eu zic ca tu vezi numai ce iti convine.Daca era vorba sa fie tinuta in continuare,stai lin ca se intampla cu forta. A facut ea ceva"nesabuit" si imi place cum stie madam sa strige "presiuni politice" de parca ea nu facea totul la ordin de am ajuns sa o vad pe macovei in fata Dnei.Eugenia Voda....hahhahaha.
  • gabi gabi
    Lasa ca sunt aia de la Mogul TV mai echidistanti. Si, apropo, de ce nu te duci la Felix TV ca te-ar primi cu bratele deschise?!
  • gabi gabi
    Este vorba de presiunile membrilor din consiliul de administratie propusi de celelalte partide, ce e asa de greu de priceput?
  • adi adi
    mai citesteodata, poate te prinzi. Hotararea a fost luata de membrii delegati de USL...dar vezi doar ce-ti convine
  • Miha Miha
    Sunt realizator la TVR info. Credeți.mă,după fiecare emisiune aproape sunt chemata si luată la rost...încerc sa fiu doar echidistanta caci fac televiziune de 11ani si jurnalism de 15. Carla Tompea, Vali Iorga si producatoarele lor au ordine exacte de la Anca lazarescu si rodica cu cer....presiunea politica e uriașă....aveți grija, nu ziceti nimic rău de PDL....asta e mesajul la fiecare ședința de redacție...iar in rest sunt propuse non teme de discuție in emisiuni. Nu e presa corecta nici ce practica antena 3, dar nici propaganda TVR ista basista... Cit despre prime time la TVR si TVR info se vede clar cine sunt promovati.
  • aidan aidan
    ce presiuni domnule? ne-a facut de ne uraste o tara pentru stirile de pe tvrinfo si trv1 in legatura cu ce se intampla de cateva zile in tara.stirile ca stirile, dar sa vezi emisiunile, ce de corifei inflacarati am avut la emisiunile de profil!e si normal sa ne creada lumea aserviti puterii desi multi dintre noi nici macar nu ne salutam cu veneticii astia ii dispretuim pentru ipocrizie dar si pentru banii multi si nemeritati pe care primesc.repet,majoritatea angajatilor din tvr au salariile INGHETATE din 2006! nu ni s-au dat nici indexarile.la noi e iadul si daca diavolul suprem culcer pleaca si-l trage si pe scaraotchi cel mic lazescu dupa ea putem incepe a spera
  • aidan aidan
    sper ca genul acesta de eminente ala diavolului sa nu mai prospere pe pamant.cata rautate tasneste prin porii acestei doamne,educate altminteri,este greu de imaginat!cat rau a putut sa faca, cate samavolnicii cum a strivit angajatii care nu-i cantau in struna orange,of,un fel de ceauseasca dar cultivata si cu staif. venin si puroi afli in inima ei.pacat ca era desteapta dar trecuta de partea lui darth vader
  • Alex.D Alex.D
    haahahahahaahhahahahaha........ma mir ce a facut domna culcer ca sa "ienerveze" puterea.stirile si editile speciale cu cu base+boc(aka.pinochio+ciocanitoarea woody) mergeau perfect.
    ce ati facut doamna culcer de i-ati calcat pe bataturi????
    hahhahahahhaahahha....auzi presiuni politice de parca totul nu s-ar desfasura la TVR sub presiuni politice.Asa am ajuns sa o gasesc invitata la "Profesionistii" pe MACOVEI.wtf????

Trimite un comentariu

sus