Skip to main content

CNA amână amendarea Antenei 3 pentru limbajul lui Gâdea

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne luarea unei decizii privind sancţionarea postului Antena3 pentru limbajul injurios folosit de Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă.

Publicitate

În emisiunea din 22 februarie, Mihai Gâdea, realizator TV şi director Antena3, l-a făcut dobitoc pe Lucian Duţă.

Decizia de amânare a sancţionării postului de ştiri controlat de Dan Voiculescu a fost luată în urma mai multor propuneri care nu au întrunit numărul minim de voturi pentru a fi aplicate.

Printre propunerile făcute s-au numărat şi întreruperea emisiei cu 10 minute, precum şi amenda maximă de 200.000 de lei. Discuţiile privind sancţionarea postului Antena3 au durat câteva ore fără niciun rezultat.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

„Având în vedere sancţiunile, eu propun întreruperea emisiei cu 10 minute.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

„Limbajul mi se pare inadmisibil. Limbajul este o mare problemă la acest post de televiziune.”

Cum a prezentant reprezentata postului poziţia Antenei3:

"Cred că de trei emisiuni încoace îşi tot cere scuze pentru acele cuvinte. A existat o încărcătură emoţională foarte puternică, de aici şi ieşirea lui Mihai Gâdea.

Mesajul domnului Duţu mi s-a părut mult mai personal decât cel al lui Mihai Gâdea. Reactia moderatorului a venit ca reacţie a acuzelor făcute de domnul Duţă", a spus Mirela Bomboe, reprezentanta Intact Media Group, trust care deţine Antena3.

Ce au spus membri CNA?

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Dacă domnul Gâdea a regretat acest limbaj, de ce a permis invitaţilor să spună aceleaşi cuvinte."

Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate:

"Aţi văzut cum s-a terminat această emisiune. Ieri au fost trei emisiuni în care am fost linşat mediatic, la Dana Grecu, Răzvan Dumitrescu şi iar la Mihai Gâdea.

Intervenţia mea în emisiune s-a făcut cu scopul de a informa pacienţii. A fost o intervenţie care m-a marcat profund. Toate aceste suferinţe nu ma lăsat niciodată insensibil. Nu a existat niciodată o criză a morfinei, care să pună viaţa pacienţilor în pericol.

Faptul că pe o perioadă scurtă de timp, a lipsit un anumit tip de morfină, acest lucru nu a pus viaţa pacienţilor în pericol. În acea emisiune Domnul Gâdea a încercat să imprime nişte idei, statul nu-şi face datoria, iar preşedintele casei de sănătate este răspunzător de acest lucru.

Al doilea motiv pt care am venit în faţa dumneavoastră, peste un timp mă voi întoarce în spital, mi se pare anormal şi mi se pare jignitor să mergi să stai de vorbă cu nişte pacienţi şi să rămâi cu acesast imagine de criminal şi de dobitoc.

Mi se pare anormal nu numai ca jurnalist, mi se pare anormal[ atitudinea ci este cu atât mai grav pentru că este dire postului Antena3, zi de zi să fii linşat, o să vedeţi că în celelalte emisiuni nu a mai spus el că sunt dobitoc, ci invitaţii lui."

În emisiunea Sinteza zilei din 22 februarie s-a discutat despre problemele pe care le au bolnavii de cancer în achiziţionarea medicamentelor necesare, precum şi despre modul în care aceştia sunt trataţi de către autorităţile statului, mai precis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Iată care a fost limbajul care îi putea aduce Antenei3 întreruperea emisiei cu 10 minute:

Mihai Gâdea: "Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?"

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii - Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Poenaru Catalin Poenaru
    Barbule, tu n-ai spus niciodata cuiva ca e dobitoc, daca respectivul intervine cu un cinism si o nepasare strigatoare la cer fata de cumplitele suferinte ale oamenilor? Atata "obiectivitate" la tine este de fapt partinitoare pentru Duta, deoarece nu a gresit Gadea atat de mult, incat sa opreasca sclavii basescieni emisiunea, fie si pentru 10 minute! Acest Duta este un infractor dovedit, un hot cinic si nesimtit, care a facut averi uriase pentru toti cei care-l tin in spate: chiorila si toti fruntasii pedelisti. Dovada: in timp ce la televizor urlau oamenii de durere, el cu Videanu si Negoita S.3 s-au dus sa ia masa la cel mai scump restaurant din tara, unde pe fiecare l-a costat cat salariul lui de bugetar pe un an. Ti se pare jignitor ca l-a facut pe Duta "dobitoc". A spus doar un cuvant, dar pe Duta il condamna mult mai grav FAPTELE! SI ATITUDINEA DE MARE NESIMTIT la durerile bolnavilor, pentru care el e pus acolo: ca sa aiba grija de ei!
  • ice ice
    Singurul comentariu: ai reusit sa-mi starnesti mila ...
  • Ileana Ileana
    Morfino, sper sa ai un nume predestinat si sa ai nevoie de "serviciile" lui Duta, dupa ce ai platit toata viata asigurarile sociale. Stii de cati bani dispune Duta din bugetul tarii?!? De 3 MILIARDE DE EURO! Ti se pare apt sa gestioneze atatia bani?! Ce a debitat ala in emisiune nu se aseamana in niciun fel cu iresponsabilitatea lui Duta, platit de fiecare roman in parte ca sa aiba GRIJA DE SANATATEA LOR, nu de propriile averi facute din acesti bani ai suferintei! Si ce daca l-a facut dobitoc? Foarte bine ar fi sa fie evidentiati prin astfel de cuvinte toti imbecilii iresponsabili si ticalosi care FURA CU NEPASARE din viata noastra! Sa ai parte de Duta toata viata ta!
  • Mihai Vianu Mihai Vianu
    Ice posteaza pe toate site-urile pupinbasiste! Mai mult ca sigur ca este unul din tinerimea pedelista, al carei unic rost in viata este sa blameze Antena 3, asa cum face si chiorila, stapanul lor. In orice alt stat, Duta ar fi fost arestat imediat si i s-ar confiscat averile uriase facute din bani publici. Ice ramane un sclav sarantoc si partas vinovat pentru distrugerea tarii. Si nu Gadea l-a facut "dobitoc" pe Duta, ci ma-sa! Asta distribuie in conturile Puterii 3 MILIARDE DE EURO, din bani publici, ICE! Antenele nu sunt sustinute din bani publici, de aceea au curaj sa infrunte ticalosia, cinismul si minciuna basista, la toate nivelurile!
  • ice ice
    E o optiunea ta ce urmaresti si daca tu reusesti sa-ti iei "hrana sufleteasca" din dejectiile ce se scurg din "productiile" respectivului trust e PERFECT.Nu am de gand sa-ti spun eu ce sa urmaresti, fiecare dintre noi isi alege singur cum si in ce mod sa se informeze ...ceea ce am facut eu a fost sa imi expun parerea PERSONALA in legatura cu derapajul CONSTANT, LIBIDINOS si UNIDIRECTIONAL al pseudojurnalistilor inregimentati de un PACALICI.
  • Barbu Barbu
    Aseara, la Sinteza zilei, s-a sugerat telespectatorilor sa sustina A3 prin miting! Pentru a spori revolta, initial, sanctiunea propusa de Onisei a fost prezentata ca "intreruperea emisiei", fara sa se precizeze ca durata propusa a fost de 10 minute. Spre dezamagirea lui Gadea, mesajele pe care le-a primit nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor!... Personal, imi displace profund sa fiu manipulat: atat de Basescu, cat si de Gadea. Cel din urma a gresit de data asta si trebuie sa-si accepte sanctiunea. Pe de alta parte, daca emisia postului va fi vreodata suspendata fara motiv, voi iesi in strada din proprie initiativa!
  • didi didi
    Si daca Gadea il facea dobitoc pe Dutu aparea morfina?
  • morfina morfina
    Faptul ca la CNAS sunt probleme nu-i o scuza pentru asemenea iesiri. daca Duta asta era in studio, ce facea Gadea? Il lua la palme si-i dadea una in cap pentru ca era nervos?
    Pana la urma iesirea lui Gadea poate fi o confirmare a faptului ca Duta a atins un punct sensibil atunci cand l-a acuzat de partizanat cu producatorii de medicamente altfel, nevinovat fiind, nu avea motive sa faca acea criza.

    Daca exista asemenea probleme la CNAS, este bine sa fie scoase la iveala, dar ele trebuie prezentate cu obiectivitate si profesionalism, altfel, daca sunt acceptati numai cei care critica, fara a prezenta si opiniile pro,sa daca atunci cand le prezinti moderatorul te ia la bastoane, intreg demersul jurnalistic va fi inutil.

    De ex, aseara la Gadea s-a facut un nou pluton de executie. Cel care ii "motiva" era un baietas isteric care intrase in transa spunandu-ne tembelisme. Un exemplu: daca nu-ti platesti contributia la CNAS (un lucru noral din cauza crizei- motiva "specialistul", iar gadea nu s-a obosit sa'l intrebe daca ar fi la fel de "normal" sa nu-si ia salariul 3-4 luni din cauza crizei) este ilegal sa-ti aplice penalizarile ...legale (care sunt de 5% dupa 30 de zile si de 15 % dupa 90 de zile de intarziere).
    Nu avea argumente, asa vrea muschiu' lui sa fie ilegal, ca atare softul este "praf". C'asa vrea muschiul lui:)) parerea mea este ca "praf" era el, altfel nu debita asemenea tampenii.
  • aidan aidan
    dane, nu de dana isterica era vorba ci de cacerosii care se tavaleau pe jos de dureri intr-o tara in care nu se mai producea morfina, sau nu se mai importa.tu esti ca ala cu castravetele, poate omul sa-ti fluture si un tramvai tu cu ale tale.cat despre cancerosi da-i in...pe tine te doare ca tipa dana aia!omul ala nu l-a facut dobitoc pe duta la o petrecere ci intr-o discutie cumplita:cancerul-metastaza si morfina!LIPSA MORFINEI!
  • aidan aidan
    ice, ca sa nu fiu pacalici ce ar trebui sa urmaresc?de unde sa-mi iau hrana sufleteasca? lumineaza-ma rogu-te frumos,ca tare prost mai sunt si ma uit la antena3 pentru ca, daca ma uit la tvrinfo sau tvr1 ma ia asa o icnitura a vomitatura!acolo toate aberatiile politice scornite in ultimii ani sunt perfecte si numai noi suntem prosti ca nu prosperam sub ele ci din contra: SUCOMBAM!si nu oricum ci fara morfina in ultimele faze ale cancerului!cum sa nu-l faci dobitoc?putea sa-i zica si criminal ca tot avea dreptate. si daca astia care au voie de la patron sa o spuna, nu o spun,cine ramane sa spuna adevarul?tu,ice?detii tu adevarul?ai aflat tu, cum poti muri fara dureri atroce cand ai metastaze?sau crezi ce-ti spun acolitii rodicai culcer ramasi in tvr?cum ca cancerul nu doare si astia de mor sunt nesimtiti ca vor morfina?
  • ice ice
    Pacaliciul de Gadea nu are incotro, trebuie sa presteze asa cum ii dicteaza finantatorul : merge cu fise, bagi fisa si scuipa .Oricum trebuie sa-ti lipseasca o doaga sa poti sa ii urmaresti pe istericii de la A3, de fapt sa urmaresti “productiile” trustului .
  • tbancu tbancu
    amice, ptr tine e foarte simplu, dai pe oricare alt canal. Acolo e un altfel de jurnalism, pro=putere si anti usl....
  • Barbu Barbu
    Si ceilalti jurnalisti, de la celelalte posturi, ce fel de jurnalism fac???... Rusine mare!
  • tudor tudor
    membrii PSD-ului si PNL-ului din CNA isi fac treaba.
  • cristiano8545 cristiano8545
    antena3 un post in care jurnalisti fac jurnalism la comanda , antiputere si pro usl. rusinica

Trimite un comentariu

sus