Skip to main content

Mircea Radu dă în judecată un membru al conducerii TVR

 

ACTUALIZARE. Dan Manoliu, redactor-şef al separtamentului divertisment, reacţionează la afirmaţiile lui Sorin Burtea: "După cum noi putem proba cu documente, domnia sa ar trebui să probeze cu anumite documente". 

Publicitate

Mircea Radu a declarat, într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro, că decis să-l dea în judecată pe Sorin Burtea, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, după ce acesta ar fi făcut mai multe afirmaţii mincinoase la adresa omului de televiziune.

Motivul discordiei şi declaraţii lui Mircea Radu, în continuare:

Sorin Burtea a declarat în ziarul Ring de astăzi că Mircea Radu ar fi intrat în TVR "pe uşa din spate" fără a da vreun concurs de angajare. El a mai spus că emisiunea ÎnTrecerea Anilor ar fi fost anulată din cauza "ineficienţei".

"Această calomnie îndreptată împotriva mea nu poate fi trecută cu vederea şi am să mă adresez justiţiei", a declarat Mircea Radu, pentru paginademedia.ro, ca răspuns la afirmaţiile lui Sorin Burtea.

Sorin Burtea a mai pus la îndoială şi bugetul emisiunii. "Dacă eu pot aduce, de exemplu, un artist străin într-o emisiune cu 5.000 de euro, pentru că atât e onorariul standard, şi îl aduc, de fapt, cu 15.000 de euro, înseamnă că restul e parandărătul, şpaga, nu?", a spus Burtea.

Dan Manoliu, redactorul-şef al Redacţiei Divertisment din TVR, respinge acuzaţiile lui Sorin Burtea.

  • "El spune textual că practic din 15.000 de euro, cât lua un artist, de fapt costa doar 5.000, iar restul veneau "parandărăt" sau "şpagă", or noi avem toate documentele. A aduce un artist străin într-o emisiune este extrem de complicat. Se fac negocieri la care participă oficiul juridic, producătorul, realizatorul, redactorul şef al redacţiei respectiv", a explicat Manoliu.
  • "Noi trebuia să ne încadrăm într-un anumit buget şi niciodată un singur artistic nu a costat peste 10.000 - 15.000 de euro. E adevărat că la una dintre finale am avut nişte artişti valoroşi, printre care şi Sandra, şi ei s-au încadrat în 15.000 de euro, împreună. Bugetul a fost de maximum 10.000 de euro pe ediţie. După cum noi putem proba cu documente, domnia sa ar trebui să probeze cu anumite documente."
  • Partea dureroasă pentru noi este că declaraţiile domniei sale vor fi creditate de către cititori atâta timp cât este membru în consiliul de administraţie şi reprezentantul meu în CA, pentru că dânsul a fost votat de către angajaţi.

Iulia Bunea: Cum comentezi afirmaţia lui Sorin Burtea despre faptul că te-ai fi angajat la TVR fără concurs?

Mircea Radu: Afirmaţia lui Burtea Sorin este mincinoasă. La TVR am fost angajat pentru că am luat un concurs. Chiar dacă aveam în spate ani de zile în care am prezentat sau realizat emisiuni pe care publicul le-a catalogat drept succese, nu am considerat deplasat sau ridicol că sunt pus să susţin un examen - mi-am spus că dacă astea sunt regulile, trebuie să mă supun lor. Şi am dat acest examen care a avut două probe: scris şi oral.
Teza mea scrisă este la arhiva televiziunii şi poate fi verificată oricând, de oricine doreşte, deci şi de presă... Iar examenul oral a fost susţinut în faţa unui juriu alcătuit din aproape 10 persoane care trăiesc şi pot fi întrebate dacă ce spun eu e adevărat sau fals.

Ce vei face in continuare?

Consider că Burtea Sorin a făcut în presă acele afirmaţii cu scopul de a mă discredita. De a-mi leza reputaţia acumulată în aproape 20 de ani de muncă... Iar această calomnie îndreptată împotriva mea nu poate fi trecută cu vederea şi am să mă adresez justiţiei.

Vei pleca de la TVR?

Nu pun problema aşa. Vreau doar să fiu lăsat să îmi fac treaba.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pandele Pandele
    E adevarat ca angajarea la Minoritati nu e tocmai pe bune, dar asta e din cauza ca in TVR au niste proceduri atat de imbecile incat nici Chistiane Amanpour n-ar putea fi angajata la stiri fara concurs.
    In plus, cand Burtea vorbeste de manarii in TVR, pe toata lumea o umfla rasul. In momentul in care omul asta va disparea din peisaj, TVR va avea o sansa (mica, dar sansa) in plus sa faca un pas spre normalitate.
    Cine nu crede n-are decat sa incerce sa urmareasca o emisiune a lui Burtea. Daca rezista mai mult de cinci minute ar trebui sa isi puna intrebari. De-alea grele...
  • C C
    A cam expirat și Mircea Radu, cu sau fără concurs luat, cu sau fără audiență captivă și inertă. A cam expirat generația ăstora care au succes la gospodine și duamne cu gimnaziul, doar pentru că au păr pe chelie și le reamintesc mereu cât sunt ei de frumoși, secsi și inflenți.
    Nu-i prinde rău o pauză lui Mirciulică. Cât își plimbă el non-stop câinele, poate reînvață să fie om și să se poarte ca un bărbat.
  • aidan aidan
    nu te mira ca, sa zicem, a dat concurs la MINORITATI dar face divertisment?numai atat si vezi ca-i manarie!
    era firesc sa nici nu fie bagata in grila o emisiune cu asa cheltuieli cand tvr era pe marginea prapastiei!dar de furat mai era...
  • aidan aidan
    elena, nu s-a luat in bete cu cine nu trebuie, a intrat pe blat, i s-a dat o sinecura si a facut rahatul praf!a avut un an si jumatate sa arate ca poate!si ce sa vezi?NU POATE!cam cat sa mai pierzi cu el!daca calculam doar 8 luni de productie si avem o gaura de 96o.ooo roni adica 9.600.000.000 lei vechi!nu are o personalitate puternica, e ca o babuta ce a fost demult draguta si nu se obisnuieste cu ridurile!nu are spirit, stalucire, limba ascutita, farmec, are doar hainute bine croite care vin bine pe el dar cu asa ceva nici una cu silicoane nu mai face rating!one man show! inseamna muuult mai mult decat o mecla draguta! baiatul asta fata-batrane de forta, de antren, de umor, de spontaneitate, a auzit?!l-ati vazut cum zambeste? sa nu faca riduri! asta nu a tras un hohot de ras in toata viata lui! e un nimeni dpdv divertisment. mai haios de 1000 de ori e bucalatul si chelul de banciu! ala are cojones!ala e one man show!
  • aidan aidan
    iulia, nu conteaza cum este burtea, depre mircea radu se face vorbire. cand o fi despre burtea, bagam,ca stim!manoliu, alt spagar, doar spagar, e turbat dupa spagi iar pe tuta de sabrina a indesat-o peste tot dar ea toot prostovana ramane, nu a apucat sa-si hraneasca spiritul, munceste fata de mica, parca e a lui pavel ala de canta si -si foloseste copii!
  • Ion Alexandru Ion Alexandru
    Mircea Radu a fost angajat in urma unui concurs ca reporter la minoritati. Asta numeste el concurs pe bune? Ce legatura este intre reporter la minoritati si jobul de prezentator la o emisiune in prime time pe TVR1? Dan Manoliu este considerat un om de o joasa speta umana in cercurile de oameni care il cunosc. Deci credibilitatea amandorura este foarte bine pusa la indoiala in conditiile in care emisiunea respectiva era de slaba calitate, iar prezentatorul penibil.
  • kartel kartel
    M. Radu a luat concursul la redactia Minoritati. a fost cu cantec de la inceput. Intrecerea Anilor , pe langa formatul evident adresat unui public imbatranit, (deci neatractiv pentru agentiile de publicitate) avea costuri imense, 30.000 euro pe editie. , numai scaneristul Dan Teodorescu incasa 150 de mil pe luna, lucru public. emisiunea nu a fost niciodata pe break even...eera o decizie fireasca sa fie scoasa din grila.
  • Horea Horea
    @ luhyj

    Nu numai ... meteoroloaga!
    La orice se pricepe fata lui tata: emisiuni muzicale, prezentari de spectacole,divertisment, "cerbi" de aur, ...

    Dar nu-i unica. In TVR exista multe asemenea specimene.
  • elena elena
    Parerea unora, Mirciulica, este ca te-ai luat in bete cu cine nu trebuie... http://www.mediaddict.ro/2012/02/o-vorba-pentru-mircea-radu-ai-pus-o/
  • Iulia Iulia
    Dan Manoliu isi da cu parerea? Pai tocmai el care si-a angajat fiica Sabrina in TVR?! Aia ce concurs a mai sustinut? Sa ne lase toti expiratii astia care cred ca trebuie sa iasa la pensie din TVR si ei si neamurile lor. Daca Burtea ar face la fel Mircea Radu si Dan Manoliu dar si altii ca ei de intrati prin concurs i-ar sari imediat in cap. Burtea nu si-a angajat fata in TVR si nu poate fi atacat pentru ca este curat. Credeti ca daca il aveau cu ceva la mana nu provocau un scandal pana acum?
  • Iulia Iulia
    Nici macar la profilul lui Mircea Radu de pe site-ul TVR nu scrie ca a intrat prin concurs. http://tvr.ro/prezentator.php?id=92720
    Punem pariu ca Mircea Radu nu va da in judecata pe nimeni? Isi da doar importanta. Dintre discipolii lui Lazarov Mircea Radu este cel mai slab si fara alternativa. Andreea Marin s-a lasat de emisiuni, dar are o cariera in afaceri, Dan Negru este cel mai bun la divertisment tv, Raluca Moianu se mentine pe linia de plutire decent si elegant.
  • larisa cea rea larisa cea rea
    cine te obliga sa alegi?
  • luhyj luhyj
    aaaaa, sabrina... marea meteoroloaga din specia nasoala, mica de statura, proasta si complexata...
  • Horea Horea
    Citez:
    "Dan Manoliu, redactorul-şef al Redacţiei Divertisment din TVR, respinge acuzațiile lui Sorin Burtea."

    Le respinge (si-l apara pe Mircea) pentru ca si fetiţa lui tot prin manevre asemanatoare lucreaza in TVR si pe un salariu contar opus potentei sale profesionale.
  • luhyj luhyj
    burtea e un badaran sinistru. iar mircea radu e un tembel sinistru. intre doi sinistri eu il aleg totusi pe mircea. nu stiu cu ce se ocupa burtea in afara de a felicita la telefon angajatii televiziunii de ziua lor. a reusit chiar performanta sa felicite - sunand la secretariatul stirilor - o jurnalista care murise de cateva luni...

Trimite un comentariu

sus