Skip to main content

Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc. Mircea Badea, peste Capatos. Capatos: Am dat filmul pentru a putea opri un eventual şantaj

 

ACTUALIZARE 8: Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit 110 reclamaţii la emisiunea Un show păcătos de luni seară de la Antena 1. Consiliul va discuta mâine reclamaţiile. Organizaţiile media au trimis, de asemenea, către CNA o sesizare referitoare la imaginile cu Emil Boc nud. Citiţi pe larg aici.

Publicitate

ACTUALIZARE 7: Cristian Tudor Popescu şi Mircea Toma despre subiect aici şi aici.

ACTUALIZARE 6: Cristoiu, pentru paginademedia.ro: "Capatos a uitat că un bărbat în fundul gol nu e o ştire, decât dacă are fund de găină". Declaraţia lui Cristoiu, aici.

ACTUALIZARE 5: Capatos despre film, pentru paginademedia.ro: “Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film”. Despre ce şantaj e vorba şi interviul cu Capatos, în articol.

ACTUALIZARE 4: CNA a primit nouă sesizări legate de filmul cu Boc.“Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliştilor care îşi fac onest meseria şi este nedrept”, spune Ioana Avădani, CJI. Citiţi aici.

ACTUALIZARE 3: Pe intervalul pe care s-a suprapus cu Mircea Badea, Capatos a fost depăşit de În gura presei, la o distanţă de 66.000 de telespectatori. Câţi l-au ales pe Badea şi câţi fundul lui Boc, în articol.

ACTUALIZARE 2: Aproape 500.000 de ochi au fost pe fundul lui Boc la emisiunea lui Capatos. Cu toate acestea, cu o medie de 240.000 telespectatori pe minut, în mediul urban, Capatos nu a fost lider de audienţă. Paginademedia.ro vă oferă cifrele complete, în articol.

ACTUALIZARE 1: Mircea Badea, despre secvenţele de la Capatos: “De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune şi despre presă şi auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”. Poziţia lui, în articol.

Expresia, absolut memorabilă, îi aparţine lui Florin Negruţiu, de la Gândul şi vine după subiectul uluitor pe care Capatos l-a difuzat aseară: câteva secunde cu premierul Emil Boc, filmat gol, din spate, în timp ce se schimba în vestiarul de la sală.

Negruţiu, într-un editorial cu un titlu la fel de memorabil: “Presă cu curul”: “Când am intrat în presă, la TV era Tucă Show. După 15 ani, mă uit la Bucă Show şi mă întreb dacă se poate şi mai rău.

Care au fost reacţiile la emisiunea de aseară, dar şi audienţele, în continuare:

  • Secvenţele cu Boc gol la sală au avut şi un pretext: este “un subiect de interes internaţional pentru că orice ţine de siguranţa demnitarilor este de interes.” Discuţia a fost îndreptată spre SPP-iştii care nu au apărat suficient de bine goliciunea fostului prim-ministru.
  • Fundul lui Boc a fost “tocat”, în direct, de Dan Constantin, Victor Ciutacu, Gabriela Vrânceanu, Crin Antonescu şi Cornelui Vadim Tudor.
  • Gabriela Vrânceanu a comentat filmuleţul în calitate de purtător de cuvânt al fostului prim-ministru Mugur Isărescu.
  • Pe tot parcursul emisiunii, cele câteva secunde cu Boc au rulat continuu, în buclă.
  • Secvenţele cu Boc vin într-un moment în care emisiunea lui Capatos a înregistrat o pierdere de audienţă în faţa concurentului CancanTV (de pe Kanal D).  În ianuarie, Cancan TV a depăşit Un show păcătos. Dacă emisiunea de pe Kanal D a avut o medie de 268.000 de telespectatori la fiecare difuzare, la emisiunea lui Dan Capatos s-au uitat, în medie, 191.000 de persoane din mediul urban. Diferenţa se menţine şi în februarie. După ce Un show păcătos s-a mutat de la ora 23.00, Cancan TV a sărit de 400.000 de telespectatori. Pe 9 februarie, media a fost de 535.000 de telespectatori medie pe minut (5,1 rating), după cum paginademedia.ro a scris aici.

Care au fost reacţiile?

Corina Drăgotescu:

Realizatoarea TV Corina Drăgotescu a publicat un material despre stângăcia lui Crin Antonescu de a comenta un asemenea subiect. “Simplul fapt că Antonescu a stat să comenteze o mizerie, în timp ce pe ecran rulau la nesfârşit aceste imagni, îl duce pe Antonescu într-o zonă de mahala”, a scris Corina Drăgotescu.

Florin Negruţiu:

"Ceea ce am văzut cu puţin timp în urmă în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1 mă face să cred că dacă pur şi simplu aş schimba canalul sau aş închide televizorul aş deveni complice la o mare mizerie. În fond, cu toţii suntem colegi de presă, nu-i aşa?"

"În rest, orice om de bun simţ din ţara asta probabil că s-a simţit jignit în această noapte. Nu numai că "ştirea" nu este de interes public, dar mă îndoiesc că satisface interesul publicului. În orice caz, nu pe cel al publicului sănătos."

"O discuţie ipocrită despre eficienţa serviciilor de protecţie a servit drept pretext pentru plăcerea voyeuristă de a arăta bucile d-lui Boc o dată, şi încă o dată, şi încă o dată, la nesfârşit, în prim plan şi în dungă."

Mircea Badea, pe blogul său:

"De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune şi despre presă şi auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”."

"
Următorul pas după această nouă ştacheta ar fi să vedem la televizor, în buclă, nişte buci ale curului în exerciţiul funcţiunii, recte “vedeta” căcând."

500.000 de ochi pe fundul lui Emil Boc

Secvenţele de la Capatos nu s-au reflectat şi în audienţa postului. Media de audienţă a emisiunii a fost de 240.000 de telespectatori din mediul urban, ceea ce a pus Un show păcătos pe locul doi în clasamentul posturilor TV pe interval. Cu Boc în fundul gol, Capatos a fost depăşit de Antena 3 şi de Kanal D.

Audienţa posturilor TV pe intervalul emisiunii Un show păcătos, luni, 13 februarie, în mediul urban (22.57-1.52):

1. Antena 3: 300.000 telespectatori (2,9 rating)
2. Kanal D: 264.000 (2,5)
3. Antena 1: 240.000 (2,3)
4. Pro TV: 146.000 (1,4)
5. Prima TV: 105.000 (1)

Paginademedia.ro a decis să nu publice secvenţele difuzate de Antena 1 la Un show păcătos.

Meciul Mircea Badea – Dan Capatos: 66.000 de oameni în favoarea lui Badea

Pe intervalul în care s-a suprapus cu Mircea Badea, Un show păcătos a fost pe locul trei la audienţă. Dacă la Mircea Badea se uitau, în medie pe minut, 359.000 de telespectatori din mediul urban, la Un show păcătos erau 293.000 de persoane.
Între Badea şi Capatos s-a clasat Kanal D, cu CancanTV.

Audienţa posturilor TV, luni, 13 februarie, în mediul urban, pe intervalul În gura presei (23.33-24.20):

1. Antena 3: 359.000 de telespectatori (3,4 rating)
2. Kanal D: 304.000 (2,9)
3. Antena 1: 293.000 (2,8)
4. Pro TV: 132.000 (1,3)
5. Realitatea TV: 107.000 (1)

Dan Capatos: “Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă”

Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film”, spune Capatos, într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Capatos, pentru Paginademedia.ro:

“Într-o situaţie de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră şi pentru SPP şi pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă.”

Interviul, pe larg:

Petrişor Obae: Cum aţi primit filmul?
Dan Capatos: Asta nu post spune. Am văzut că unii au avut filmul şi nu l-au difuzat. Mi s-a părut relevant să dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film. Era relevant, pentru că ştiam de acest şantaj. Eu am considerat că acel film este relevant pentru că scoate în evidenţă carenţele SPP şi a ne diferenţia de stilul de presă bazat pe şantaj. Cred că s-au ciocnit două stiluir de presă.

Ce ştii despre şantaj?
Nu pot spune mai multe şi nici nu nominalizez.

Şantaj asupra cui?
Într-o situaţie de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră şi pentru SPP şi pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă.

Revenind la relevanţă, nu înţeleg de ce jurnalişti cu funcţii relevante nu realizează importanţa acestui material. Nicăiei în lume un fost premier nu a fost filmat în fundul gol. Nu mă poate acuza nimeni că nu e un subiect de presă.

Cât de vechi este filmul?
Este din perioada în care el era prim ministru.

Ce le răspunzi celor care te acuză că ai făcut audienţă “cu curul”?
Este problema lor. Poate fi o greşeală faptul că am dat filmul în buclă. Dar am făcut-o pentru ca orice telespectator care intră pe post să îl poată vedea.

V-aţi pus vreodată problema că nu este Boc?
Nu cred că ar crede cineva altceva. Nu cred că nu ar fi Boc. Boc e irepetabil.

Cu filmuleţul aţi fost pe locul trei, după Antena 3 şi Kanal D.
Ar fi fost anormal ca să nu fie Antena 3 pe primul loc. Iar diferenţele faţă de Kanal D sunt nesemnificative (24.000 de telespectatori sub Kanal D, n. red). Până la urmă, Antena 1 şi Kanal D sunt posturi vecine în topurile de audienţă (Antena 1 este pe doi, Kanal D este pe trei). Nu este o surpriză că emisiunile merg cap la cap. Într-o seară e un câştigător, într-o seară e altul.

Cum comentezi reacţiile negative la filmul difuzat de voi?
Acum depinde din partea cui au venit. Dacă au venit de la oameni la a căror opinie contează pentru mine, o iau ca atare. Au venit însă de la persoane, precum Corina Drăgotescu şi Florin Negruţiu. Eu ar trebui să ţin cont de părerile unor oameni care nu au fost în stare să îşi ţină ziarele pe print şi acum sunt doar pe online.

Reacţii de la cei implicaţi?
Nu avem nicio reacţie. PDL nu comentează. Cei de la sală nu fac niciun comentariu. Nici măcar nu am pomenit sala.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    Cred CA CApatos s-a ratat ca om de televiziune dupa emisiunea de aseara.
  • Halucinante declaratiile lui Capatos Halucinante declaratiile lui Capatos
    "Nu înțeleg de ce jurnaliști cu funcții relevante nu realizează importanța acestui material. Nicăiei în lume un fost premier nu a fost filmat în fundul gol"

    You've just crossed over... into the Twilight Zone.

    Nu , stai... e Romania!
  • mihai mihai
    Pai cu siguranta un mediaplanner alege si acea emisiune.Plus ca mixul de spoturi si goana dupa GRP uri scoate genul asta de emisuni profitabile . Ceea ce ziceam eu e ca de AZI agentiile sau clientii sa solicite sa NU li se mai programeze spotul pe segmentul ala orar . Nu cred ca bosii de la companiile mentionate de tine mai sus s-ar simti ok daca pe mailul intern al companiei ar rula un film cu ei la sala sau cu ei schimband costumul sau camasa facut de un angajat care vrea sa devina celebru ;-). e o problema de morala si de asociere cu un program care a demonstrat ca nu are limite .Maine poate il vedem pe Voiculescu facand un control la prostata ;-)
  • polat polat
    Capatos cel mai bun!Da clasa la multi ziaristi deontologi!
  • orange is the new red orange is the new red
    Ba da! OTV-ul dadea filmul, tot aseara, in paralel cu Capatos!
    Eu l-am vazut la OTV.
    Pana sa vad acest film, nu le intelegeam deloc pe Andreea Pora, Rodica Culcer, Sorin Ionita, Ioana Lupea.
    Dupa ce l-am vazut pe Boc in pielea goala, le inteleg!
    Intelectuale ca intelectuale, ziariste ca ziariste, dar sunt si ele tot femei, au si ele sentimente, porniri, dorinte...
  • Max Max
    O sa razi, insa am vazut acolo advertiseri extrem de pretiosi, care comunica grijuliu si isi ridica in permanenta brand-ul (Cosmote, Peugeot, Wrigley's, etc.).
  • Tudor Chirila Tudor Chirila
    (Antena 3: 300.000 telespectatori)+ (Kanal D: 264.000 telespectatori)+ (Antena 1: 240.000 telespectatori)+ (Pro TV: 146.000 telespectatori)+ (Prima TV: 105.000 telespectatori)=1.195.000 telespectatori

    Deci 5 posturi aseara intre 23:00 si 0:00 au adunat 1.195.000 telespectatori.
    Restule de 45 de posturi tv la care sint masurate audienta citi telespectatori au adunat?

    1.195.000 + audienta la 45 posturi = ????? telespectatori

    19.042.936 este populatia Romaniei dupa ultimul recensamint.

    Aproximativ 1 persoana din 20 sa uitat aseara intre 23 si 0 la doar 5 posturi de televiziune.

    E trist "daca" aceste date de audienta sunt corecte.
  • bas bas
    sa vezi ce o sa o patesti tu Capatos pentru chestia cu Antena 1 si Kanal D au aceasi audienta. te mananca Camelia cu fulgi cu tot. :))))
  • neamtu' neamtu'
    Jenant... pacat ca inca mai sunt oameni care se uita la mizeria aia de emisiune!
  • pepe pepe
    din ce in ce mai da cineva cu laturi iata ca acel cineva i sa-u intors laturile suflate de curentul de opinie sau-u antors antr-o directie potrivita pt o unii care se cred "formatori de opinie" doamneee cat va mai trebui sa curga apa pe dunare ca sa revenim la NORMAL!!!
  • polat polat
    Sa vina cenzura de la CNA si sa interzica Antena 1!Asa e bine?Traiasca Republica Socialista Romania!
    Jos Cenzura !
  • poweraxxel poweraxxel
    PS: pacat ca nu i-au masurat "ciucurelul" lui Boc. Ar fi fost o chestie sa ii vezi pe Ciutacu, Firea si Antonescu discutand pe carginea marimii "ciucurelului" lui Boc ... Asta este presa "independenta". Talibanismul si foamea de audienta i-a impins intr-o iarna politica fara precedent.
  • poweraxxel poweraxxel
    nu degeaba de numesc "Latrina" 1, 2, 3 ...
  • udi alan udi alan
    @naivitate,
    cum sa ti raspund cand tu insuti ai o parere jalnica ds tine?! "sfera bunului simt"?!...inteleg ca tu si bunul simt stati la aceeasi masa ezoterica, dar batrane, acest conviv select s ar putea sa se simta jenat de prezenta ta...simte te si ramai in sfera ta...crepusculara! e intuneric si stingher, ce i drept, dar macar asa n o sa se mai simta si neuronul tau atat de singur! e o perioada in care solidaritatea cere sacrificiu de sine! ...hai, spor Glaucon!
  • geo geo
    nooo...eu cred ca Antonescu - flegmatic- o va coti, va zice ca producatorul i-a spus ca va trebui sa comenteze un film compromitator despre un lider al Puterii si ca, de fapt, el i-a luat apararea lui Boc: "Omul nu are nici o vina. Nu este nimic indecent si nimic compromitator. Omul se schimba"

Trimite un comentariu

sus