Skip to main content

Răzvan Ionescu pleacă de la Adevărul. A doua oară

 

Răzvan Ionescu, director editorial al grupului Adevărul Holding, va pleca de la compania de media deţinută de Dinu Patriciu.

Publicitate

Ionescu a revenit la Adevărul Holding anul trecut, la 1 iulie, la un an după ce părăsise compania.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu a confirmat plecarea. "Nu cred că mai e nevoie de mine", spune el.

Răzvan Ionescu, pentru Paginademedia.ro:

"E dureros şi frustrant să stai intr-un astfel de job, cu atatea responsabilităţi şi provocări, doar opt luni. Asta e, în sine, un eşec. Pe de altă parte, sunt împăcat că am făcut toate eforturile să nu se ajungă aici. Am stabilit incă din decembrie, împreună cu conducerea companiei, să ne despărţim. Nu cred că mai e nevoie de mine."

De ce pleacă acum?

"Am continuat încă doua luni din două motive: ruşinea de a părăsi corabia pe timp de furtună şi speranţă de a termina măcar un ciclu în proiectele începute aici", spune el.

Răzvan Ionescu:

"Cea mai importantă reuşită e rezultatul integrării de la Adevărul. Cu un număr de aproape două ori mai mic de jurnalişti, am obţinut rezultate la fel de bune pe print si semnificativ mai bune pe online. Timp de trei luni după integrare, adevarul.ro a fost liderul absolut al pieţei media, depăşindu-i pe toţi competitorii direcţi, dar şi toate site-urile televiziunilor, tabloidelor şi ziarelor de sport.

Ca şi alti colegi cu experienţă în publishing, plec un pic frustrat, un pic trist, dar, cu scuze pentru pleonasm, mai ales pe deplin stupefiat. Las jurnalului personal explicaţiile acestei stupefacţii.

Ştiu că se vorbeşte atât de mult de investiţia supra-dimensionată a lui Dinu Patriciu în media, în Adevarul Holding. Şi văd cum unii o compară cu alte modele de mari investiţii, ale altor moguli care azi nu mai au prezenţă semnificativă în media. Poate că, pentru o perioadă, au fost bagaţi mai mulţi bani decât ar fi cerut condiţiile pieţei. Mai ales dupa începutul crizei. Însă, cei care fac aceste asemănări uită sa consulte SNA şi BRAT. Dacă ar face-o, şi-ar reprima aceste similitudini.

Aproape toate produsele Adevarul Holding sunt lideri pe segmentele lor. “Adevărul” e detaşat numărul 1 in SNA. Are tirajul real cel mai mare în BRAT între ziarele quality. “Click!” e cel mai citit ziar din România. Vinde de multă vreme cât cei doi competitori ai săi la un loc. “Click pentru femei” e numărul 1 in SNA. La fel - “Click Sanatate”. Despre Dilema si Historia nu se mai pune problema, competiţia nici nu se vede. “OK! Magazine” s-a instalat pe primul loc încă de la primul număr, în martie 2010.

Toate astea sunt rezultatul eforturilor investiţionale ale lui Dinu Patriciu, dar şi rodul pasiunii, talentului, experienţei si nopţilor nedormite cu care mulţi dintre jurnaliştii si oamenii de publishing au făcut din Adevarul Holding casă, slujbă şi distracţie deopotrivă timp de 4-5 ani. A fost un privilegiu să lucrez, în aceste timpuri de criză, cu oameni care-şi iubesc şi îşi respectă atât de mult meseria. După cum tot criza ne-a oferit oportunitatea de a constata că, într-adevăr, există marţieni.
Sunt convins că presa are şi prezent, şi un viitor frumos în România, însă doar în locurile pline de nebunie, de pasiune şi de entuziasm. Ţine tot de noi să le organizăm.

Voi încerca, în perioada urmatoare, să pornesc un proiect la care visez de 3-4 ani."

La trustul lui Dinu Patriciu, Răzvan Ionescu a fost doi ani Directorul diviziei reviste şi internaţional (care includea operaţiunile din Ucraina). În vara lui 2010, a fost numit la conducerea Diviziei web Adevărul Holding, poziţie din care va părăsi trustul o lună mai târziu.

Ce declara la momentul plecării?

Răzvan Ionescu, pentru paginademedia.ro, în august 2010:

“Am constatat că suntem prea mulţi directori în grup şi trebuia să mai tăiem din ei. Mai în serios, am avut o neînţelegere legată de ce trebuia să fac la web. Am înţeles în mod diferit eu, pe de o parte şi şefii mei, pe de altă parte.”

Regret extrem de mult că a luat această decizie. Oricând va dori, va avea un loc în această companie”, spunea Peter Imre, director general Adevărul Holding, la plecarea lui Ionescu.

În iulie 2011, Răzvan Ionescu se întorcea la Adevărul Holding, pe poziţia de director editorial al grupului.

Până la Adevărul Holding, Răzvan Ionescu a condus editorial titlurile TVmania, Jurnalul Naţional (unde a fost redactor şef al ziarului şi, apoi, director exe3cutiv la Compania Jurnalul), Evenimentul zilei şi, pentru o scurtă perioadă, Cotidianul.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Vad doar suturi in gura date lui Razvan Ionescu. Nu comentez considerentele voastre, nu stiu datele problemei si nu ma pot pronunta. Dar ca unul care a lucrat 15 ani in presa, la toate nivelurile, si avandu-l la un moment dat coleg pe Ionescu, pot sa va spun un lucru: nu sunt multi in Romania care sa stie publishing cum stie el. Fara intentia de a jigni pe vreunul dintre antevorbitori, si fara aroganta, concluzia mea este: daca esti un reporter sau un DTP-ist oarecare, nu vei putea sti niciodata ce presupune cu adevarat managementul de presa. Ionescu stie. Inteleg frustrarile, poate sunt indreptatite, dar nu judecati ceva ce este mai presus de intelegerea unuia care este preocupat doar de ziua de salariu.
 • Isi merita soarta acesti pseudo-manageri de presa. Gandesc la fel ca acum 20 de ani cand s-au apucat de meseria asta, sunt penibili, n-au adus nimic nou! Iar Razvan ionescu e unul dintre ei, nu ca in holding n-ar mai fi cazuri...ahahahaha, e plin. M-as bucura sa-i vad pe toti in strada, pentru ca ce-a mai ramas viu nu pastreaza si nu inghite mortaciuni!
 • Nu cred ca este regretat de cineva. Du-te invartindu-te. Mi-e mila acum de Imre. Cine o sa mai presteze atat de feroce la prohabul lui? De plecare, sa-i transmitem calde salutari de mama.
 • asa, fara legatura: alte cuvinte de 8 litere au loc intregi, dar Dumnezeu se cere prescurtat; "dzeu", urat... Dumnezeu sa ne ajute, zic.
 • nu apare nici in Banat de trei zile dacat pt abonati iar de ieri nici nu se mai tipareste in TM.....ce va fi ....cine mai stie..
 • @. Irina: povestile cu fetele din subordine sunt nerelevante. Iti inteleg supararea si in buna parte o impartasesc. Cu sughituri, greseli de ortografie si poticniri de logica l-am criticat si eu mai sus si i-am batut obrazul. Dar modul asta de a ataca nu e corect. Mi-a placut mult materialul lui Petrisor cu Popescu. Exact despre genul asta de a face presa vorbesc ei la un moment dat. Repet, nu exista nicio lEgatura intre blondele din subordine si faptul ca Razvan a mintit, pacalit, inselat si s-a lasat tavalit de oameni care vor insemna o trista pagina in istoria presei romanesti: DP si PI.
  Insa e corect sa spunem ca Razvan nu era ca ei. Cel putin pana a ajuns mai aproape de ei. De aici si surpriza de aici si reprosurile, Razvane. Esti exemplul perfect din ce fac banii si functiile din oameni, in sensul rau.
  Si inca ceva. Desi manat de vraja functiei, Razvan s-a intors bine intentionat. Asta nu mi-o scoate nimeni din cap. Numai ca excesul de politete si disperarea de a nu se certa cu nimeni l-au facut neobiectiv chiar si cu propria pozitie.
  In sfarsit! Eu oti urez sa nu fii singur! Si mai mult, cei de langa tine sa iti explice cu calm, cu sentiment si intr-un mod credibil ce greseli grozave ai facut. Poate asa vei intelege mai mult si mai repede ce e in mintea mea, irinei, moft si al altora.
  PS nu mai vorbi despre rezultatele produselor. E jenant, daca te gandesti unde erau si unde au ajuns. Restul nu e decat recitalul lui Imre pe care macar acum ignora-l. Pe bune!
 • Nimeni nu are nevoie de tine! Nici măcar Imre!
  Hai, drum bun!
 • Răzvan, tu ai probleme de memorie! Tu minți, nu ai cuvânt, nu respecți nicio promisiune, „ne străduim ca pe 1 să aveți banii” echivala cu o flegmă pe obrazul subalternilor! Ai uitat până și ce ți-ai promis ție... Tu când te-ai întors la Adevărul ai spus că redacția e supra-dimensionată, dar că ai „găsit-o” mai bine decât te așteptai. Ai spus că singura soluție ca ziarele să nu moară e să fie făcute de gazetari onești, entuziaști, dedicați lor înșiși și cititorilor. Și tot atunci ai promis că te vei bate pentru ziariștii pe care îi vei păstra, că vei ține piept conducerii, că îi vei înfrunta pe Imre și pe Patriciu...știi cum e să nu ai bani să îți plătești chiria? Știi cum e să îi spui copilului tău că, deși toți colegii lui au ghete noi, tu nu ai bani să-i cumperi și lui? Te-ai uitat la oamenii din redacție, tu ai vreodată curaj să te uiți în ochii oamenilor? Și nu mă refer la Paicu, Ghibuțiu, Cartianu, Orcan, Velea. Nu mă refer la oamenii care te știu de 20 de ani, ci la cei care nu te-au avut prieten, ci doar șef... Cum te-ai simțit când a trebuit să spui că tu ai decis ca articolul documentat de Alex Nedea despre ingineriile financiare ale lui Boureanu să nu fie publicat pe site-ul adevărul.ro? Te-ai mințit în fiecare zi că faci compromisuri pentru ziariști, ca să le fie lor bine, pe principiul îngrop un material, dar salvez alte cinci. Și teoria aia a ta, „dacă vrei să nu public o dezvăluire despre tine, dă-mi la schimb una mai tare!”, cum a funcționat în cazul ăla? V-a dat Boureanu o informație în exclusivitate? Răzvan, tu uiți ce spui, uiți ce ți-ai spus! Trage linie acum, de pe 1 iulie 2010 și până acum, cu ce ai rămas? Cu niște euro, cu niște nopți petrecute cu cele trei femei din subordine cu care ai făcut sex (blondul nu garantează calitatea să știi!) și...cam atât... Ai mai multe riduri, ești mai gras, ai părul alb! Ai îmbătrânit și, în afara acceselor tale de crai (păcat că nu a ținut nici măcar până la Crăciun domnișoara aia!) ești singur. Nu regretă nimeni plecarea ta, nu mai are nimeni încredere în tine, nu te mai apreciază nimeni...cum tu ai uitat ce ai promis, așa au început să uite și foștii tăi colegi vechile tale reușite! Spui că vrei să pui pe picioare un proiect...cu cine? Cum o să convingi ziariștii entuziaști, onești, cu imaginație și idei, cu putere de muncă, să ți se alăture? Ai rămas singur, Răzvane! Ce, o să te apuci acum să găsești investitori, o să le ceri oamenilor să lucreze la început pro-bono? Mai sunt câțiva tineri care își amintesc de perioada când lucrați împreună și poate, așa, ca să îți arate că sunt mai buni la suflet ca tine, mimează că te cred...dar nu te mai crede nimeni. Nici droaia aia de femei care te plăceau nu mai există... Ai pierdut tot, până și urma de respect pe care ți-o mai purtau unii! Hai, drum bun! Nimeni nu are nevoie de tine! Nici măcar Imre!
 • jale fratilor! cum a te lauzi cu performante la un trust care la cateva zile dupa ce s-a declarat ca ziarul Click e cel mai citit ziar din Romania, nu a mai aparut trei zile consecutiv pe piata, in Moldova, iar astazi a ajuns pe tarabe la doar un sfert din tirajul obisnuit. Tot inainte!
 • " sunt împăcat că am făcut toate eforturile să nu se ajungă aici." ionescu, chiar nu ti-e rusine?! nu, ca tu n-ai rusine. esti doar un profitor puturos. sa vedem spre ce funduri de pupat se reorienteaza alea de-ti toceau pragul (atunci cind erai la birou), dar nu-mi fac griji, se reorienteaza ele rapid, goana spre putere si posturi inalte le da aripi si le face sa n-aiba greturi.
 • A meritat Razvane? Sau poate vei raspunde la rece peste cateva saptamani. Un mare numar de oameni crede ca nu. Ai fost adus acolo de lacomie si infatuare si pentru cateva mii de euro pentru cateva luni ai maturat si asu,at mizeria lui DP si PI. Si asta nu se face. Pentru ca metodele lor nu sunt si ale tale. Pentru ca gamdirea lor de business care se invarte in jurul tzepelor si inselaciunii nu e si a ta. Si ti-ai asumat public toate astea impins in fatza de lacomie si infatuare. Ai crezut ca pozitia de Director Editorial inseamna altceva dar ai descoperit ca langa ei este doar un paravan dupa care ei pot fugi de anumite responsabilitati. Pacat ca la varsta ta ai cazut intr-o asemenea capcana. Pacat ca toti isi vor aminti de tine ca cel care explica neexplicabilul venit de la cei doi. Si cel mai mare pacat e ca nici prima oara nici a doua oara nu ai avut curajul sa ii infrunti cu nimic. A fost atat de important sa "iti lasi usa deschisa" incat ai uitat de mandrie, spirit combativ si nerv, calitati fara de care un manager in pozitia aia se numeste altceva. Nu am sa te jignesc spunandu-ti cum vad oamenii prestatia ta dar am sa iti spun doar atat: MARE PACAT,RAZVANE. Cum e Razvane sa pleci si sa nu te regrete nimeni? Cum e sa speri ca vei fi intzeles cand tot ce ai facut este de neinteles. Chestiile astea vin din coloana vertebrala a unui om. Tu o mai ai, Razvane?
  Si acum fugi si cheltuieste iute cele cateva mii de euro cu care pleci de acolo pentru care ai dat oameni afara, ai ascuns mizeria gandirii unor oameni, ai pacalit, ai mintit spunand jumatati de adevaruri ( in cazul bun) ai protejat si acoperit oameni care au facut un mod de a fi din a-si bate joc de meseria de jurnalist si de breasla in sine. Si daca mai poti face asta dupa ce pielea s-a ingrosat probabil pe masura acolo, SA ITI FIE RUSINE, razvane!
 • Declaratiile sunt misto, Razvane, dar prestatia ta a fost penibila! Toate pozitiile in BRAT cu care te impaunezi existau si inainte sa vii tu si alti profitori ca tine. Il pupi in fund pe Patriciu, dar pe langa el au fost sute de oameni care s-au spetit muncind, tu fiind doar un profitor care a voiajat mai mereu prin strainatate inainte de prima demisie. Ai dat afara jumatate din oameni, iar tirajele au scazut dramatic, asta nu o spui, vorbesti doar de SNA. Si, Petrisor, ar trebui sa stii ca peste tot pe unde a fost acest ins produsele au mers mereu in jos. Nu-i o paguba pentru presa lipsa lui, ci un castig!
 • apropos, la Iasi este treaba cea mai nasoala din cate se aude pe aici.cica proprietarul spatiului inchiriat de adev.isi ia teapa cea mai mare.are 100000 eur de incasat pt ultimele luni.cica omu si-a platit huidumaci sa blocheze accesul in tipograf.de luna viitoare poate isi mai recupereaza ceva din parale.dar dupa cum zice nea imre, teapa miroase de la o posta.

Trimite un comentariu

sus