Skip to main content

Realitatea TV şi Evenimentul zilei, cele mai citate media din România

 

Realitatea TV (48) şi Evenimentul Zilei (42) au fost cele mai citate medii din România, potrivit unui studiu realizat de mediaTRUST România, în perioada 19 ianuarie – 18 februarie.

Publicitate

Următoarele locuri din punct de vedere al celor mai influente media sunt ocupate de realitatea.net (38), hotnews.ro (33) şi Kanal D (27).

Postul Realitatea TV este primul în topul general al celor mai citate media din Romania.

A doua poziţie aparţine cotidianului Evenimentul Zilei, unul dintre ziarele de top din ţara; realitatea.net se clasează pe al treilea loc, fiind urmată de publicaţia online hotnews.ro. Al cincilea loc este ocupat, de asemenea, de un post TV, Kanal D.

Evenimentul Zilei este lider în topul celor mai citate publicaţii print.

La capitolul posturi TV, media a citat îndeosebi informaţii care, iniţial, au apărut la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte posturile radio, media a citat cu precădere informaţii transmise de România Actualităţi şi Realitatea FM.

Printre cele mai citate portaluri online se numără realitatea.net, urmată de hotnews.ro şi rtv.net.

Ziarul Financiar este cel mai citat la categoria publicaţii de business. Postul TV Money Channel este cel mai citat la această categorie, între posturile TV de profil.

Citările media făcute de alte media s-au datorat în mare parte unor subiecte precum politică, bârfe şi celebrităţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    Intre tine si Gadea e o singura diferenta. De geografie...
  • Gabbino Gabbino
    Citate de alte publicatii clasice sau online, radio sau tv. Pe modelul "conform EVZ / hotnews.ro / etc", "intr-un interviu acordat EVZ / hotnews.ro / Realitatea TV"
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Pe puncte, Gil: 1) Societatea este mai puţin partizană şi îndobitocită decât şi-ar dori unii. A NU se confunda societatea, în ansamblul ei, cu publicul de ştiri sau tocşoaie TV sau cu publicul ziarelor, acesta din urmă în continuă şi abruptă scădere. Numeroşi cetăţeni s-au refugiat pe net/social media din calea demenţei televizate. De asemenea, nu trebuie confundat partizanatul politic cu AVERSIUNEA faţă de actuala Putere. Sunt mult mai puţini membri şi militanţi de partid în România decât cetăţeni nemembri şi nemilitanţi. O afirmaţie mai apropiată de adevăr ar fi acesta: majoritatea membrilor societăţii - inclusiv o parte din publicul TV - s-au săturat de actualii conducatori ca de sarea-n ochi (merele pădureţe ar fi o comparaţie prea blândă) iar asta se vede in toate studiile sociologice, indiferent cine le comandă.

    2) Nu mă deranjează nici Realitatea, nici B1TV nici alţii - am o părere proastă - în diverse grade, dar proastă - despre toţi. Mă deranjează însă apologeţii cu normă care pretind că Bullshit TV e etalonul echidistanţei şi doar Junk Channel e o calamitate. B1 - ca şi EVZ - linge greţos sub coadă marele cârmaci şi partidul conducător atunci când nu se răfuieşte cu adversarii politici ai acestora; Realitatea şi Antenele îndeamnă isteric la linşajul aceluiaşi partid şi a odiosului conducător, în numele intereselor patronilor lor. NU există canal TV românesc decuplat de interesele politice sau economice. Pe cale de consecinţă, nu există canal independent, echidistant etc. NU în aceste vremuri. Toţi - toţi ăia semnificativi - sunt poziţionaţi de o parte sau de alta. Dar repet: aşa cum ar fi o mare eroare să identifici societatea cu publicul televiziunilor, o eroare corespunzător de mare ar fi să identifici televiziunile însele cu România. Există, cum spuneam, o grămadă de oameni care nu se uită la canalele româneşti de ştiri şi dezbateri. Ei sunt cei mai câştigaţi - din punctul meu de vedere. Că mulţi dintre ei îl înjură oricum pe Băsescu, fără să fie stimulaţi de Gâdea, Dana Grecu sau Striblea - aste e o realitate cu care va trebui să te împaci:-)

    3) Newston s-a născut cu mult înaintea Teoriei relativităţii. Aici sunt total de acord cu tine.
  • gil gil
    o s iti raspun de raspunsurile tale:
    1. Nu sunt inrolat nicaieri, cu aceiasi sinceritate
    2. nu sunt comunsit, si nu dau in nimeni, nici cand am timp si nici cand nu am timp..poate uneori raspund atacurilor
    3. eu nu ocolesc nimic, ma uit, citesc, ascult si analizez ce se spune si imi formez o parere, buna proasta, insa o formez pe informatie nu pe .... (te las pe tin sa-mi spui pe baza a ce iti formezi "judecati de valoare"
    4. spor la distracti, insa am dubii cu cine este fraierul..si nu sustin USL (asta nu este opozitie: pleacta tu sa vin eu!)
    5.la asta nu inteleg ca vrei, dar sunt si eu mai mult decat deranjat de pozitia si atitudinea lor, vreu sa fiu informat nu manipulat, in rest au fost doi jurnalisti buni, sper sa-si revina..
    6. uneori sa fii periculos poate fi bine sau rau, iar nu inteleg daca il apreciezi sau nu? ce sa faci? logica ma omoara..
    Oricum berea o meriti, macar virtual..
    revenind la articol bree, sunt date concrete, amenii s-au chinuit si au masurat, nu fac referiri de calitate ci de cantitate, statistica pura. Postul tau ar fi valabil in alta zona, zau asa, dar nu aicisa..de asta am comentat..In rest sa auzim de bine (nu ma refer la Sa traiti bine!)
  • gil gil
    Domn Gogu, dar la voi cum este? Nu ar fi mai corect sa razpuni tu la intrebari? Am ajuns o societate atat de partizana si "indobitocita" in cat daca am avea 100 de cantare, fabricate de diversi..., care arata ca avem 1kg de ceva, si tot am contesta si an spune ca exista o coalitie, ca este ceva ascuns, ca cineva manipuleaza legile fizicii sau ca Newton s-a nascut inaintea teoriei relativitatii, poate stii voi a cui?
    Ce te deranjeaza, Realitatea TV este un post stiri, suficient de vechi si cu o echipa de profesionisti, Evenimentul este o publicatie de peste 20 de ani, Kanal D are stiri mondene, sa le zic scandaluri - interesante pentru o buna pleiada dintre conationalii nostri..
    Exista o caracteristica umana, care la unii lipseste, logica..putem vorbi, putem vedea, putem reproduce, asta o intalnim si la animale si mai nou la aparatele create tot de oameni, incearca sa fii om si sa gandesti..
  • Eugen Eugen
    1. Nu sunt inrolat nicaieri. Sincer.
    2. Daca am timp, dau in comunisti ca tine, daca nu am timp, dau a doua zi.
    3. Ocolesc Antenele, Realitatea si Romania Tv, nu ca m-ar face sa vomit, dar nu ma consider un fraier usor de manipulat ca altii.
    4. Singurul bonus e o portie de ras pe marginea unor comentarii la care fraieri ca tine nu au raspuns, ci numai jigniri, tipic USL.
    5. Ma astept ca Gadea sa faca primul pas si probabil ca il vor urma repede Badea si restul ciutacilor din trust.
    6. PDL are in MRU un Basescu mai rafinat, mai cult si totodata mai periculos.
    Astept berea!
  • Gogu Gogu
    Fugi bre d'aci cu Kanalul D. Chiar asa fraieri ne cred ?
  • gogaie gogaie
    Long live EVZ!!!
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Vă freacă rău acolo la partid, hm? Ia zi, dacă poţi şi vrei, răspunsul la următoarele întrebări:

    1) mai există membri la organizaţia de tineret sau v-au transferat pe toţi la Departamentul Postaci?

    2) care-i norma de comentarii/zi?

    3) vă dau şefii antidepresive? dar antivomitive?

    4) vă dau şefii bonusuri pentru comentarii peste normă?

    5) vă dau şefii autografe pe print-screenurile cu fostul premier în fundul gol?

    6) e-adevărat că partidul se pregăteşte să-l împăieze pe actualul cârmaci, când va da colţu', precum ruşii pe Lenin odinioară, în lipsa unui alt lider potent?

    Ai o bere de la mine dacă răspunzi sincer la măcar trei întrebări din şase. Hasta la vista, masochista!
  • Eugen Eugen
    Cat despre Realitatea Tv, cred ca e citata pentru ultima oara in aceasta pozitie avand in vedere ca B1TV o bate de aproape doua saptamani bine de tot atacand acum pozitia de lider a Antenei 3.
    EVZ, cuplat cu B1TV, va deveni cea mai citata media, sute de comentarii fiind pe site-ul lor zi de zi.
    Bravo EVZ si B1TV.
  • Keo Keo
    citate de cine?
  • Eugen Eugen
    Si Antenele unde sunt?
  • steven steven
    Canal d pe locul 5???Ma minunez!!!

Trimite un comentariu

sus