Skip to main content

Ringier închide Look! şi Lumea Femeilor. 10 angajaţi vor fi disponibilizaţi

 

Revistele Look! şi Lumea Femeilor îşi vor înceta apariţia din această lună. Ultimele apariţii vor fi pe 15 februarie pentru Lumea Femeilor şi 19 februarie în cazul revistei Look!.

Publicitate

Look! a făcut parte din portofoliul Edipresse AS înainte de preluarea companiei de către Ringier.

Contactat de Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier, a confirmat închiderea celor două reviste.

"Erau titluri care aveau probleme în privinţa veniturilor şi a profitabilităţii. A existat şi un tip de suprapunere pe nişte publicaţii pe care Ringier le avea deja în portofoliu: între Joy şi Look! şi între Lumea Femeilor şi Libertatea pentru femei", a declarat directorul general al Ringier.

Mihnea Vasiliu a mai declarat că după aceste închideri 10 oameni vor fi disponibilizaţi.

Cum arată vânzările publicaţiilor (media pe apariţie în perioada iulie-septembrie 2011):

Lumea Femeilor - 15.283

Libertatea pentru femei  - 82.626

Look! - 11.356

Joy - 15.177

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    E interesant ca "Libertatea pentru femei" si "Lumea femeilor" au putut fi pastrate amandoua in portofoliul Ringier multa vreme, la fel cum si "Joy" (care a inlocuit de curand si "Bolero"-ul Ringier) si "Look!" au fost mult timp ambele in portofoliul Edipresse si se canibalizau si inainte.
    Ajunse sub acelasi acoperis au trebuit sacrificate unele din ele.

    Dupa mine este o greseala incetarea aparitiei "Lumea femeilor", cred ca ar fi fost indicata repozitionarea acesteia in locul "Libertatii pentru femei".
  • Robert Robert
    Pacat ca nu s-au gandit sa le uneasca.
    "Lumea femeilor" poate sa devina saptamanal, sa ii ia locul actualului "Libertatea pentru femei" si sa fie sustinut in continuare de Libertatea.
  • Didi Didi
    Ce frumos comenteaza lumea in necunostinta de cauza!!! 1.Libertatea pentru femei nu este `anexa` a Libertatii, ci publicatie de sine statatoare, care a fost numarul 1 pe piata de profil pana sa vina la sefia ei Lacramioara Barbulescu, cea care a reusit prin `profesionalismul` ei de exceptie sa o aduca la `suprapunerea` despre care se face vorbire cu titlul la care a lucrat ani buni, Lumea femeilor.
    2.Daca ar fi rasfoit cineva, dintre cei care au comentat, in ultimii ani, Lumea femeilor, ar fi vazut ca nivelul editorial era cu mult sub cel mediocru.
    3.Cine vrea sa faca bani in vremurile astea trebuie sa dea dovada si de exigenta, si de competitivitate, trasaturi care lipsesc cu desavarsire.
    4.Cand functiile de redactor-sef si adjunct vor fi acordate in Ringier dupa calitati profesionale si nu `la nimereala`,prin favoritisme,probabil ca se va simti diferenta de calitate a titlurilor si la vanzari.

    Mare pacat ca se intampla asa ceva, dar adevarul este ca ce-si face omul cu mana lui ... e sfant!
  • duna duna
    wooow, acum s-au prins si ei ca exista o suprapunere intre Lumea Femeilor (una din cele mai vechi reviste din trust) si Libertatea pt femei?! interesant...
  • dan dan
    "Dezbina si Stapaneste", este noua politica a Ringier?
  • Livero Livero
    Nu am citit Lumea femeilor ( pentru ca sunt barbat ) dar stiu de existenta ei de MULTI ani. Lumea femeilor este un brand adevarat, Libertatea pentru femei este o anexa a Libertatii.

    Pacat ca dispare o revista asa de veche.
  • Theo Theo
    Iulia, doar Look! a facut parte din portofoliul Edipresse. Lumea femeilor este titlu Ringier de peste 10 ani.
  • Irina Irina
    Trebuie facuta o rectificare, Lumea Femeilor nu a apartinut Edipresse, este/a fost titlu Ringier.

Trimite un comentariu

sus