Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, 6 luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Ghiţă

 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, scrie HotNews, care citează RTV.

Publicitate

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Capitalei. Ion Ilie Cezar, judecat în acelaşi dosar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului 1, citate de Mediafax.

Şantajul a fost făcut în perioada în care copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu erau acţionari majoritari la Realitatea TV, iar Sebastian Ghiţă avea un contract de management pentru acelaşi post de televiziune.

În 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest, pentru şantaj, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit acuzării, în perioadă martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le dea suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţă prejudicierii părţii vătămate.

Constrângerea a fost realizată de către inculpaţi, prin ameninţarea cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro.

Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urmă să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lui Andrei de la pozitia 1(capra) Lui Andrei de la pozitia 1(capra)
    Bravo,Andrei!Esti cel mai tare.Ghita,trece-l repede pe lista premiantilor cu 50 lei.Lista ramane deschisa in continuare si pentru Haznaua3.La Hazna, premierea se face in tichete cadou.
  • Ghita Ghita
    Nu uita sa treci pe la casierie!
  • andrei andrei
    asta nu este condamnare, este o joaca puerila. ghita a avut destul de mult de suferit dupa"afacerea"cu domnul vintu. respect domnului ghita pentru verticalitate si pentru modul in care se evidentiaza pe piata media.

Trimite un comentariu

sus